امام جمعه زاهدان: نمایندگان استان در مجلس با اتحاد مشکلات را برطرف کنند

امام جمعه زاهدان: نمایندگان استان در مجلس با اتحاد مشکلات را برطرف کنند

گروه استان‌ها- امام جمعه زاهدان گفت: انتظار از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی این است که همه با هم متحد، یک نظر و یک دست به دنبال حل مشکلات استان باشند و مطالبات به حق مردم را بازگو کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیت‌الله مصطفی محامی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته زاهدان ضمن ابراز تسلیت سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) یکی از راه‌های تحصیل تقوای الهی را نیت خالص، یقین و عمل صالح در پرتو پیروی از پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) عنوان کرد و در ادامه به قرائت و تفسیر فرازی از دعای بیستم صحیفه سجادیه پرداخت و گفت: امام سجاد(ع) در ابتدای این دعا این چنین بیان می‌دارد که خداوندا نیّتم را به لطف، یقینم را به رحمت و فسادم را به قدرتت اصلاح بگردان.

امام جمعه زاهدان به بیان نکاتی برگرفته از این دعا پرداخت و افزود: امام سجاد(ع) در جملات آغازین این دعای شریف کامل‌ترین ایمان، برترین یقین و نیکوترین نیت‌ها را از خداوند متعال درخواست کرده و این نشان دهنده اهمیت نیت، یقین و کار درست است که نقش ویژه‌ای در تامین سعادت انسان و جوامع بشری دارد.

محامی عقیده داشتن انسان به اینکه همه امور در دست خداست را تجلی توحید و خداپرستی دانست و ادامه داد: در روایات مختلفی نیت ریشه کار انسان معرفی شده و معیار ارزش گذاری کار انسان به نیت او بستگی دارد.

وی با اشاره به روایتی از پیغمبر اکرم(ص) در دوران جنگ احزاب عنوان داشت: طبق بیان پیانبر گرامی اسلام ضربت امام علی(ع) به عمرو بن عبدود از عبادت جن و انس در طول تاریخ ارزشمندتر است و دلیل این ارزشمندی موقعیت زمانی، مکانی، شرایط حساس آن روزها و همچنین نیت خالص است که باعث شد امام علی(ع) لحظاتی دست کشیده بر خشم خود غلبه و سپس بازگشته و تنها با نیت الهی سر از تن دشمن جدا سازد.

نماینده ولی‌فقیه در استان سیستان‌ و بلوچستان تصریح کرد: امام علی(ع) نه به طمع بهشت و ترس از جهنم بلکه به علت شایستگی خداوند او را بندگی می‌کند و در روایات چنین آمده است که ارزش انسان به ارزش همت و نیت اوست.

امام جمعه زاهدان افزود: اگر امام سجاد(ع) بیان می‌دارد خداوندا نیت مرا بلند قرار بده به این علت است که در مواقع حساس توانایی اتخاذ تصمیم درست را داشته باشد. یقین دارای مراتب و به معنای ایمان، باور صد درصدی و اعتقاد انسان به خدا، مرگ و روز قیامت است.

وی افزود: امام علی(ع) چنین بیان می‌دارد که ممکن است برخی افراد به مرحله یقین نرسیده؛ مراتب آن را درک نکنند و تنها در مقام حرف؛ خدا، روز قیامت و آیات قرآنی را قبول داشته باشند اما در مقام عمل به آن‌ها ملتزم نباشند اما اگر همه پرده‌ها کنار برود بر یقین من افزوده نخواهد شد و به اوج و قله یقین رسیده‌ام و این خواسته دیگری است که امام سجاد(ع) از خداوند متعال درخواست می‌کند.

امام جمعه زاهدان به بیان دو روایت در خصوص یقین پرداخت و عنوان داشت: مرحوم ابن شُعبه حَرّانی در کتاب تُحَفُ العُقول به نقل از امام صادق(ع) بیان می‌دارد که ایشان نقل فرموده هر چیزی حد و محدوده‌ای دارد و از حضرت سوال کردند حد و مرز یقین چیست و ایشان در پاسخ فرمود با خدا از هیچ چیز نهراسی و این علامت یقین و به معنای باور داشتن خداست همانگونه که امام علی(ع) نیز بیان فرموده در صورتی که با قرآن و حق باشم اگر عرب و عجم به من لشکر کشی کنند هیچ هراسی نخواهم داشت.

وی ادامه داد: در روایت دیگری از امام صادق(ع) نقل شده که خداوند متعال همان گونه که شک خالصی نیافریده؛ یقین خالصی هم نیافریده است مانند مرگ که هر کسى بدان معتقد است و کمتر کسى در فکر آنست.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌ و بلوچستان بیان داشت: نکته پایانی در دعای بیستم امام سجاد(ع) این است که امام با دعایش به همه ما درسی ارائه نموده آن هم اینکه باید تلاش کنیم تا در همه عرصه‌ها درست عمل کنیم و در هر کجا دارای نواقصی هستیم ا خداوند متعال بخواهیم تا با قدرت خود آن را اصلاح گرداند.

محامی در پایان خطبه اول ضمن دعا برای نزول باران رحمت الهی بیان داشت: احساس بر این است که مسئولان کشوری و مردم استان خشکسالی و قحطی آب را جدی نگرفته‌اند و همه کارها و گزارش‌هایی که ارائه می‌شود جای سپاسگذاری دارد اما آنگونه که نیاز است و به طور جدی در مواجهه با بحران آب عمل نمی‌شود و خود مردم نیز تنش آبی را جدی نگرفته و دعا و تضرع برای رفع خشکسالی ندارند.

امام جمعه زاهدان افزود: در ایام بیماری کرونا و به توصیه مقام معظم رهبری همه مردم دست به دعا برداشتند که تا حدود زیادی موثر واقع و این ویروس منحوس کمتر گریبان گیر مردم است اما این حالت دعا و تضرع در مواجهه با خشکسالی و بحران آب در استان مشاهده نمی‌شود.

امام جمعه زاهدان با تسلیت مجدد شهادت امام جعفر صادق(ع) عنوان داشت: امام صادق(ع) از فرصت درگیری بنی امیه و بنی عباس استفاده کرده و در ادامه راه پدر کرسی‌های درس و بیان معارف اسلامی را برای مردم راه اندازی و شاگردان زیای را تربیت نمود و اکنون ما میراث دار این میراث بزرگ و ارزشمند هستیم.

وی افزود: امام شاگردانی را به صورت عمومی و خصوصی در علوم اسلامی و انسانی تربیت نمود و این شاگردان کتاب‌های مختلف نوشتند و اینگونه بود که نام امام صادق(ع) در همه شهرها منتشر و همه بر بزرگی او اعتراف داشتند.

امام جمعه زاهدان گفت: امام صادق(ع) با روی باز همه را به حضور پذیرفته و افرادی با اندیشه و مذاهب مختلف پای درس ایشان نشسته‌اند و حتی ائمه چهار گانه اهل سنت با واسطه و بی واسطه نزد امام شاگردی کرده‌اند و جناب ابوحنیفه که اهل سنت از او به نام امام اعظم یاد می‌کنند دو سال نزد امام شاگردی کرده و بیان داشته اگر این دو سال شاگردی نزد امام صادق(ع) نبود  هلاک می‌شدم و دیگران نیز بدون واسطه و با واسطه شاگردی کرده و درب کلاس امام صادق(ع) برای همه افکار و مذاهب باز بود.

امام جمعه زاهدان عنوان داشت: به لطف خداوندی منابع حدیثی ما مملو از فرمایشات امام باقر(ع) و امام صادق(ع) است و مذهب و فقه ما تحت عنوان مذهب و فقه جعفری نام گرفت به این علت که معارف فراوانی که از حضرت در منابع دینی ما وجود دارد.

محامی تصریح کرد: نکته عجیب این است که علی‌رغم اینکه علما، بزرگان و ائمه مذاهب اهل سنت همه به بزرگی امام صادق(ع) و تسلط او در علم، فقه، اخلاق و معنویت اعتراف دارند و در جملاتشان اشاره و در نوشته‌هایشان نقل شده است اما در مجموعه‌های روایی آنها کمتر از امام صادق(ع) نقل شده و کمتر از روایات ایشان در فقه، کلام و تفسیر خود بهره می‌گیرند و این جمع کثیر مسلمان خودشان را از این گنج گرانبها و معارف ناب محروم کرده‌اند که جای تاثر دارد.

وی به بیان روایتی از مرحوم ابن شُعبه حَرّانی در کتاب تُحَفُ العُقول پرداخت و گفت: امام صادق(ع) به یکی از شیعیانش فرمود چه شده که برادرت از تو گله دارد وی در جواب عرض کرد از من گله دارد که حق خویش را کامل از او ستاندم و امام با خشمناکی نشست و بیان فرمود گویا گمان می‌کنی که چون حقت را به طور کامل از او ستانده‌ای عمل ناپسندی انجام نداده‌ای و آیا دیدی که خداوند از قومی حکایت کرد که از بدی حساب روز آخرت می‌ترسیدند و از اینکه خداوند بر آنها ستم روا دارد در هراس بودند و از بازستانی تمام حق خدا در هراسند پس خداوند آن را "بد سِتانی حساب" نامیده است؛ پس هر که حقش را کامل ستاند بد کرده است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌ و بلوچستان اظهار داشت: جوامع اسلامی در همه اعصار و همه شهرها بیشترین نیاز به اینگونه معارف و حاکمیت فضای صلح، رفاقت و صمیمت را دارند نه اینکه حق خود را به هر طریقی از برادر خود بگیرند و در شرایط کنونی مشاهده می‌شود با این کم‌کاری‌ها و از کار زدن‌ها به ناحق به دیگران تعرض می‌کنند.

وی با اشاره به ریزش ساختمان متروپل در آبادان و عرض تسلیت به خانواده‌های عزادار و مردم خوزستان گفت: از مسئولان تقاضا داریم که این پرونده را به جد پیگیری و اگر تخلف و کم کاری صورت گرفته با افراد خاطی برخورد جدی شود تا درس عبرتی برای دیگران باشد.

امام جمعه زاهدان گفت: در جامعه ما چنین اتفاقاتی نشات گرفته از عدم انجام صحیح وظایف و فاصله گرفتن از تعالیم دینی است زیرا همین ساختمان‌ها در گذشته توسط برخی افراد غیرمتخصص ساخته و به مراتب دوام بیشتری از ساختمان‌های امروزی داشت که نشان دهنده کم کاری‌هاست و باید به معارف ناب اسلامی عمل کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌ و بلوچستان با اشاره به برخی مناسبت‌های پیش رو از جمله شنبه هفتم خردادماه روز قانون و آغاز هفته مجلس شورای اسلامی به بیان چند نکته پرداخت و گفت: مجلس شورای اسلامی قانون مداری و احترام به قانون را باید ابتدا از درون خود شروع کند و اعضای مجلس شورای اسلامی باید پاکدست، مطیع فرمایشات رهبری، به دنبال حل مشکلات مردم و وضع قوانینی باشند که کشور را به سوی سعادت راهنمایی کند.

امام جمعه زاهدان افزود: اگر انتظار داریم به مبانی اسلام توجه، قانون بر جامعه حاکم فرما و به فرمایشات مقام معظم رهبری عمل شود ابتدا خود نمایندگان مجلس باید در این جهات پیشتاز باشند.

وی ادامه داد: اگر مقام معظم رهبری بیان داشته‌اند که نمایندگان مجلس در عزل و نصب‌ها دخالت نکنند انتظار این است که اعضای مجلس شورای اسلامی این جملات را پذیرفته و به آن‌ عمل کنند.

محامی خاطرنشان کرد: اگر مجلس شورای اسلامی سالم، پاکدست، مجاهد و انقلابی باشد همراه با قوه مجریه و قضائیه می‌توانند صفحات و صحنه های خوبی را برای جامعه اسلامی رقم بزنند.

وی ادامه داد: انتظار از نمایندگان محترم استان در مجلس شورای اسلامی این است که همه با هم متحد، یک نظر و یک دست به دنبال حل مشکلات استان باشند و مطالبات به حق مردم را بازگو کنند و در مرکز کشور از ابزار قانون گذاری و نظارتی بر قوه مجریه استفاده کنند.

امام جمعه زاهدان افزود: تلاش‌های نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی را نادیده نمی‌گیریم و از آنها تشکر می‌کنیم اما انتظار مردم بیش از این است و باید مشخص کرد که نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی برای پیگیری حقابه ایران از افغانستان چه کرده‌اند و چرا از وزیر و وزارت خارجه سوال نمی‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان به طرح چند سوال پرداخت و گفت: باید مشخص شود که به چه میزان این دیپلماسی ضعیف است که در برابر افغانستان هم قادر به دریافت حق خود نیستند و پاسخگو باشند که چرا از دیپلماسی عمومی و شخصیت‌‌های استان و ظرفیت‌های قبایل و طوایف استفاده نمی‌شود.

وی گفت: انتظار از نمایندگان محترم استان در مجلس شورای اسلامی این است که با اتحاد، وفاق، یکدست و یکصدا پیگیر مطالبات مردم خوب، عزیز، شریف، صبور و نجیب استان باشند.

وی در پایان با اشاره به برخی مناسبت‌های پیش رو از جمله چهارشنبه اول ذی‌القعده سالروز میلاد حضرت معصومه(س) آغاز دهه کرامت را گرامی داشت.

انتهای پیام/391/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon