پلاسکو و متروپل فرو ریخت؛ ۱۲۹ ساختمان "بسیار پرخطر" پایتخت را دریابیم!


پلاسکو و متروپل فرو ریخت؛ 129 ساختمان "بسیار پرخطر" پایتخت را دریابیم!

بین ۳۳ تا ۳۴ هزار ساختمان ناایمن در تهران وجود دارد که ۹هزار و ۶۰۰ دستگاه از آن‌ها، نیاز به مداخله دارند و ۱۲۹ ساختمان تهران در "شرایط بسیار پرخطر" قرار دارند!

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ فرو ریختن ساختمان 10طبقه متروپل آبادان، بار دیگر خطر بزرگ ساختمان‌های ناایمن به‌ویژه در کلان‌شهرهای کشورمان مانند تهران را گوشزد کرد و این‌که باید یک اقدام اساسی برای جلوگیری از بنا شدن چنین ساختمان‌هایی انجام شود.

به‌گفته صادق خلیلیان؛ استاندار خوزستان، فرو ریختن ساختمان متروپل ناشی از غفلت در ساخت‌وساز و عدم رعایت ضوابط فنی در سال‌های 96 تا 98 بوده است، این ساختمان ابتدا برای 6 طبقه مجوز گرفته بود اما بعد در دو نوبت، سه طبقه و یک طبقه دیگر به آن اضافه شد و همچنان نیمه‌ساز و در حال ساخت‌و‌ساز بودند.

حوادثی همچون ریزش متروپل در کشور، کم نبوده‌اند؛ نمونه بارز آن ریزش ساختمان پلاسکو در 30 دی 95 بود، حادثه‌ای که منجر به شهادت 16 آتش‌نشان و جان‌باختن 6 شهروند شد.

پس از حادثه‌ آتش‌سوزی در کلینک سینا اطهر با 19 کشته نیز بار دیگر بحث انتقاد از عدم نظارت بر ایمنی ساختمان‌ها شدت گرفت؛ کلینیک مذکور در قلب پایتخت بنابر اعلام سید جلال ملکی؛ سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران،  از سال 94 تا 97 از سازمان آتش‌نشانی اخطار گرفته بود!

تقریباً بعد از حادثه فروریختن ساختمان پلاسکو، شهرداری تهران اقدام به شناسایی جدی و مستمر ساختمان‌های ناایمن تهران کرد، از آن زمان به بعد بنابر اعلام مسئولان شهری و آتش‌نشانی تهران، 33 تا 34 هزار ساختمان ناایمن در پایتخت شناسایی شده‌اند!

پیش از این، مهدی داوری؛ مدیرعامل سابق سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران درباره ساختمان‌های ناایمن در تهران با اشاره به بازدید آتش‌نشانی تهران از 23 هزار ساختمان در تهران در قالب طرح نظام بازرسی گفته بود: 129 ساختمان در تهران شرایط "بسیار پرخطر" دارند‌ که هرچه زودتر باید اقدام فوری درباره آن‌ها انجام شود همچنین نیازمند همگرایی و همکاری دیگر سازمان‌ها غیر از مجموعه شهرداری تهران هستیم و همه باید کمر همت ببندند که این مشکل حل شود.

وی خاطرنشان کرده بود: قوانین حاضر، جامعیت و تأثیرگذاری لازم را برای ایمنی شهر ندارند که از مجلس می‌خواهیم در قوانین مربوط به ایمنی بازنگری داشته باشند و وقت اصلاح قوانین در حوزه ایمنی رسیده است؛ علاوه بر 129 ساختمان پرخطر در تهران، 9 هزار و 600 ساختمان دیگر نیز نیازمند مداخله و اصلاح وضعیت ایمنی هستند البته از لحاظ درجه خطر مانند آن 129 ساختمان نیستند.

چه‌اقداماتی برای برخورد با ساختمان‌های ناایمن در تهران صورت گرفته است؟

مسئولان سازمان آتش‌نشانی تهران می‌گویند که  "خلأ قانونی" برای ایمن کردن ساختمان‌ها وجود دارد اما اخیراً با ورود دستگاه قضائی به این موضوع، امیدواری‌ها برای برخورد با این ساختمان‌ها بیشتر شده است.

در بحث شناسایی و برخورد با ساختمان‌های ناایمن، از حدود یک سال پیش در مناطق شهرداری تهران، کمیته‌های ایمنی شکل گرفته است اما لازم بود که دیگر دستگاه‌ها در این رابطه مشارکت جدی‌تری داشته باشند لذا دادستانی نیز به موضوع ورود پیدا کردند و تمام دستگاه‌ها مکلف شدند در این کمیته‌ها نقش داشته باشند.

به‌گفته مدیرعامل سابق سازمان آتش‌نشانی تهران، یک کمیته مرکزی هر دو هفته یک‌ بار با حضور معاون محترم دادستان تهران تشکیل جلسه می‌دهد که در این جلسه، وضعیت ساختمان‌های ناایمن که در کمیته‌های ایمنی مناطق شهرداری مورد رسیدگی قرار گرفته‌اند و وضعیت حادتری دارند، بررسی می‌شود.

عدم‌تمکین بهره‌برداران یا مالکان برخی از ساختمان‌ها به دستورالعمل آتش‌نشانی، یکی از مشکلاتی است که آتش‌نشانی تهران در بحث برخورد با ساختمان‌های ناایمن همواره با آن دست و پنجه نرم می‌کند لذا ورود دادستان به این موضوع می‌تواند نویدبخش تسریع در انجام اقدامات و الزاماتی باشد که نه‌تنها توسط مالکان یا بهره‌برداران بلکه توسط تمام دستگاه‌های مسئول باید در این حوزه صورت گیرد.

چرا اسامی ساختمان‌های پرخطر به مردم اعلام نمی‌شود؟!

داوری؛ مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران درباره چرایی عدم اعلام اسامی ساختمان‌های پرخطر به مردم نیز گفته بود: آتش‌نشانی تهران درباره ساختمان‌های ناایمن مخصوصاً 129 ساختمان پرخطر، اقدامات خود را رها نمی‌کند و مرتباً آن را بررسی می‌کند؛ در آخرین اقدام نیز تعامل خوبی با معاون دادستان تهران برقرار شده است و تمام این ساختمان‌ها از لحاظ قضائی نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد و این موضوع (پیگیری قضائی) بسیار امیدوارکننده است که ساختمان‌های مذکور از لحاظ ایمنی اصلاح شوند لذا با توجه به روش اتخاذشده و همکاری آتش‌نشانی با دستگاه قضائی، به‌نظر می‌رسد درباره این 129 ساختمان بتوانیم روند بهتری را طی کنیم اما اگر هیچ‌کدام از این اقدامات به نتیجه نرسد، قطعاً اسامی این ساختمان‌ها را به مردم اعلام می‌کنیم.

بنابر آخرین اعلام سازمان آتش‌نشانی تهران، تاکنون به 30 ساختمان پرخطر در تهران دستورالعمل قضائی ابلاغ شده است و انتظار می‌رود در نیمه نخست سال جاری، این دستورالعمل به سایر ساختمان‌های پرخطر نیز اعلام شود.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon