۲۰۰ انجمن حمایت از خانواده زندانیان در استان مرکزی فعالیت دارند
گروه استانها-رئیسکل دادگستری استان مرکزی گفت: حدود ۲۰۰ انجمن حمایت از خانواده زندانیان و دهها نهاد خدماترسان داریم که باید با همکاری یکدیگر یک برنامه منسجم داشته باشند تا بخشی از آلام و مشکلات کم شود.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حجتالاسلام سیدعبدالمهدی موسوی امروز در مراسم روز نسیم مهر( روز ملی حمایت از خانواده زندانیان) با اشاره به ضرورت توجه به خانوادههای نیازمندان اظهار داشت: در ایام ویژه حادثه دلخراش ریزش ساختمان متروپل در آبادان و داغدار شدن جمعی از هموطنان به سر میبریم که عده بسیاری هم مجروح و مصدوم شدند، این حادثه دلخراش محصول یک کار لرزان، بیپایه و اساس همراه با بیتدبیری است که کار متقن و محکم نبود و این موضوع اهمیت و ارزش کارهای متقن و محکم را میرساند.
وی افزود: سوم مردادماه 1388 به پیشنهاد رئیس وقت قوه قضائیه به جهت تکریم و حمایت از خانواده زندانیان نیازمند، پنجم خردادماه به عنوان روز نسیم مهر و حمایت از خانواده زندانیان نیازمند در تقویم ثبت و ماندگار شد.
رئیسکل دادگستری استان مرکزی ادامه داد: کمک به خانواده زندانیان نیازمند نباید تنها معطوف به این روز باشد و نباید نیازمندان و تکریم آنها را فراموش کنیم که این موضوع در فرمایشات رئیس قوه قضائیه هم تاکید شده بنابراین متولیان حوزه زندان و مسئولان مکلف هستند که خانواده زندانیان را تکریم کنند.
موسوی با اشاره به اقدامات پیشگیری در مقوله جرم، مجرم و مجازات گفت: همیشه هزینههای پیشگیری کمتر از درمان است اما احساس و عواطف را در جایی که جرم اتفاق افتاده معطوف میکنیم درحالی که خانوادهای که بیسرپرست شده با انبوهی از مشکلات مواجه شده بنابراین مسئولیت اجتماعی، فرهنگی و مدیریتی ما در حوزه پیشگیری از وقوع جرم اهمیت دارد.
وی افزود: یک بعد در حوزه پیشگیری از وقوع جرم، قانونگذاری است که میتوان طرح و پیشنهاد به کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس داد تا از عناوین مجرمانه کاست و یک بعد دیگر اقدامات ارزشمند گروههای جهادی، فرهنگی، اجتماعی، فعالان و غیره است و بیشتر اوقات اقدامات مجازات راه به جایی نمیبرد بنابراین اقدامات پیشگیری از همه چیز مهمتر است.
رئیسکل دادگستری استان مرکزی عنوان کرد: 48 درصد زندانیان مرتبط با پدیده مواد مخدر، حمل، خرید و فروش، استعمال و غیره هستند همچنین بسیاری از سرقتهای خرد و جرائم خشن هم مرتبط با پدیده مواد مخدر است.
موسوی ادامه داد: قانون اساسی مدیریت و مهندسی پیشگیری از وقوع جرم را بر عهده قوه قضائیه گذاشته اما سررشته وقوع جرم دست ما نیست و هرچند مجازات حبس ناپسند است اما به لحاظ مشکلاتی مجبور هستیم.
وی با اشاره به اصلاح مجرم و عدالت اجتماعی گفت: باید در جامعه فرق بین مجرم با فرد هنجاردیده شود و برای همه ایجاب میکند که برخورد سلبی داشته باشند اما مجازات حبس شخصی نیست و افراد بسیاری با حبس مجرم درگیر میشوند به طوری که نخستین گروه خانواده زندانی است که هیچ نقشی در ارتکاب جرم ندارد اما گرفتار میشود.
رئیسکل دادگستری استان مرکزی افزود: مسائل و مشکلات اقتصادی، معیشت، سبد کالای خانوار، مسکن، هزینههای دارو و درمان، هزینههای تحصیل فرزندان خانوادههای زندانی و غیره از جمله مشکلات آنهاست.
وی افزود: نزدیک به 65 درصد زندانیان متاهل و سرپرست خانواده هستند و بقیه مجردها هم متکفل امور والدین و یا برادر، خواهر هستند که نیاز به کمک دارند و اگر دستگیری خیران نباشد گرفتاریها و مشکلات برطرف نمیشود همچنین باید انزوا و گوشهگیری فرزندان، ترک تحصیل، ورود به بزهکاری، طلاق والدین و غیره مورد توجه قرار گیرد که نیازمند عزم جدی است .
رئیسکل دادگستری استان مرکزی خاطرنشان کرد: حدود 200 انجمن حمایت از خانواده زندانیان و دهها نهاد خدماترسان داریم که باید با همکاری یکدیگر یک برنامه منسجم داشته باشند تا بخشی از آلام و مشکلات کم شود.
موسوی افزود: در آمار کشوری حدود 40 درصد خانوادههای نیازمند زندانیان فاقد هر گونه کمک و حمایتی هستند بنابراین باید یک برنامهریزی جدی و همافزایی جدی انجام شود و خیران کمک بیشتری کنند.
وی عنوان کرد: امیدواریم به جایی برسیم که زندانی مالی نداشته باشیم البته باید توجه کرد که بسیاری از زندانیان کلاهبردار نیستند بلکه بیارزش شدن پول و کم و زیاد شدن قیمتها تاثیرگذار بوده است.
انتهای پیام/ 713/ن