دستور استاندار مرکزی برای ایمن‌سازی پاساژ طلای اراک/ ساختمان‌های پرخطر عمومی شناسایی شوند


دستور استاندار مرکزی برای ایمن‌سازی پاساژ طلای اراک/ ساختمان‌های پرخطر عمومی شناسایی شوند

گروه استان‌ها-استاندار مرکزی گفت: سوابق ساختمان‌ها با اولویت ساختماهای پرخطر عمومی باید در فرمانداری‌های شهرستان‌های استان مرکزی تشکیل تا تحرکی به نفع مردم در این استان انجام شود.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از  اراک  ، فرزاد مخلص‌الائمه امروز در شورای پدافند غیرعامل استان با اشاره به حوادث پیش آمده در کشور اظهار داشت: حوادث ناخواسته و تلخ که چند سال یک‌بار در کشور اتفاق می‌افتد مانند حادثه پلاسکو، حادثه میدان تاریخی، حادثه متروپل و غیره همه زنگ هشدار‌های مجدد به مسئولان، دست‌اندرکاران، ناظران و مدیرانی است که در انجام وظایف خود کوتاهی و سهل‌انگاری داشته‌اند و در حفظ، حراست و صیانت از ساختمان‌هایی که در گذشته ساخته و در اختیار دیگران قرار داده شده کم‌کاری کرده‌اند.

وی افزود: باید از حوادث که به صورت تاخواسته اتفاق افتاده است استفاده شود هرچند استفاده شده و هر زمانی که این اتفاقات رخ داده چند قدمی به سمت جلو پیش رفته‌ایم، از حیث اصلاح قوانین، مقررات و ضوابط گرفته تا برگزاری جلسات و رزمایش‌‌هایی که برخی از کاستی‌ها و نواقص را آشکار می‌کند و  کمک می‌کند در شرایط واقع‌بینانه وضعیت بهتری داشته باشیم. 

استاندار مرکزی عنوان کرد: در زمانی که حادثه رخ می‌دهد باید در مرحله نخست اسناد و مدارک منتشر شود، مکاتبات و هشدارهای کتبی و سازمانی که در ادوار مختلف انجام می‌شود کار درستی است و به دستگاه‌های مسئول، آتش‌نشانی‌ها و شهرهای مختلف توصیه می‌شود به طور حتم این کار را انجام دهند، اقدامات برای تعیین حدود مسئولیت‌ها در حوادث و سوانح کمک است و به این موضوع به عنوان حاشیه نگاه نشود چرا که مسئله مهمی است و دستگاه باید وظایف خود را در خصوص تشریفات اداری انجام دهد.

مخلص‌الائمه بیان کرد: برخی از حوادث ناشی از زد و بند  و فساد، برخی ناشی از عدم رعایت ضوابط ایمنی و برخی ناظر بر خرابکاری و حوادث طبیعی است که باید مورد توجه عوامل امر به ویژه دست اندرکاران قرار بگیرد.

وی ادامه داد: درباره ضایعه دردناک متروپل وزیر و تعدادی از مسئولان برای پیگیری کار در صحنه حضور دارند و تلاش می‌کنیم در حد توان استان، کمک‌هایی به خوزستان اعزام شود.

استاندار مرکزی تصریح کرد: سوابق ساختمان‌ها با اولویت ساختماهای پرخطر عمومی باید در فرمانداری‌های شهرستان‌های استان مرکزی تشکیل تا تحرکی به نفع مردم در این استان انجام شود.

مخلص‌الائمه خاطرنشان کرد: تمام مالکان ساختمان‌های غیرایمن مسئول هستند و از آنها بازخواست می‌شود، منتظر حادثه نمی‌مانیم و با شتاب موثر باید به سراغ این ساختمان‌ها رفت، در این زمینه باید کارگروهی تشکیل و سوابق تعیین شود و پرمخاطره‌ترین ساختمان‌ها از جمله ساختمان‌های عمومی شناسایی و کار جلوگیری از بروز حوادث شروع شود.

وی ادامه داد: بودجه‌ای دو سال پیش برای بازار اراک در نظر گرفته شد که این بودجه به طور کامل برای بازار هزینه نشد با توجه به اینکه مصالح تامین نشده ارزش پول از بین می‌رود، طبیعی است وقتی بی توجهی به انجام وظایف شود و بودجه‌های مصوب مورد بهره‌برداری قرار نگیرد چنین مشکلات و حوادثی به وجود می‌آید.

استاندار مرکزی عنوان کرد: برخی کلینیک‌ها و مجموعه‌های درمانی این استان از شرایط مناسبی برخوردار نیستند، خدمات پیش پا افتاده و حداقلی برای مردم در این ساختمان‌ها وجود ندارد و فقط به تجارت‌خانه یا مکان‌های پول‌سازی تبدیل شده‌اند بنابراین نیاز است مقداری از درآمدهای کسب شده در این مکان‌ها برای تقویت ایمنی و آسایش مردم هزینه شود چراکه بار ترافیکی زیادی در این محیط‌ها ایجاد شده است.

مخلص‌الائمه بیان کرد: ساختمان‌های بلند درحال ساخت مانند بیمارستان ولی‌عصر(عج) باید با دقت بیشتری ساخته شوند چراکه که حوادثی که در کشور ایجاد می‌شود مربوط به ساختمان‌های بلندمرتبه است، پاساژ طلای اراک که تمام مردم نسبت به ناایمن بودن آن هشدار داده‌اند باید مورد توجه قرار گیرد، بنابراین باید در زمینه ایمن‌سازی این ساختمان‌ها اقداماتی انجام شود.

وی افزود: استانداری مرکزی نسبت به استیفای تعهدات دستگاه‌های اجرایی و حقوق مردم مسئولیت دارد، در معاونت عمرانی و فرمانداری‌ها با قوت این موارد باید دنبال شود، شهرداری‌ها در این امر در خط مقدم انجام وظایف قرار دارند و نسبت به این موضوع هیچ‌گونه کوتاهی پذیرفته نیست.

استاندار مرکزی تصریح کرد: امیدواریم بساط فساد در برخی از میادین جمع‌آوری شود به تعبیر مقام معظم رهبری با فساد باید بی مهابا برخورد کرد که این امر خطاب به دستگاه‌های اجرایی است تا حوادثی شبیه به متروپل که یک موج ضد انقلاب هم بر آن سوار شده تا عقده گشایی کنند اتفاق نیفتد.

« بهنام نظری»، سرپرست معاونت سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری مرکزی هم در این جلسه با اشاره به عدم رعایت ایمن‌سازی در برخی مساجد گفت: با توجه به دغدغه‌های استاندار، در برخی مساجد با وجود سازه‌های قوی به نکات ریز ایمن‌سازی توجه نشده‌ است و درب مساجد به سمت داخل باز می‌شود که با توجه به حجم خروج در هنگام حوادث مشکلاتی به وجود می‌آورد.

وی افزود: بر اساس قانون جدید مدیریت بحران، وظایف تعریف شده و در هر شهر فرماندهی میدان با فرماندار شهرستان و در استان با استاندار است.

انتهای پیام/712/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران