آئین نخلگردانی و سحرخوانی روستاهای کاشان در میراث فرهنگی ناملموس ثبت میشود
گروه استانها- رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان کاشان آیین نخلگردانی روستای ورکان و سحرخوانی روستای پنداس را از مهمترین آداب و رسوم این روستاها دانست و گفت: امیدواریم این دو آیین هر چه سریعتر در فهرست میراث فرهنگی ناملموس به ثبت برسد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان ، احمد دانایینیا صبح امروز در حاشیه بازدید از پتانسیلهای گردشگری روستایی شهرستان کاشان اظهار داشت: تنوع جغرافیایی و اقلیمی منطقه کاشان، ظرفیتهای مناسبی برای گردشگری و سرمایهگذاری روستایی فراهم کرده و گردشگری روستایی میتواند بستر مناسبی برای تحقق بومیسازی گردشگری و توجه به خرد اقلیمها باشد.
دبیر ستاد خدمات سفر شهرستان کاشان در بازدید از روستاهای پنداس، ورکان، آرنجن و ازوار ضمن تاکید بر برنامهریزی برای مرمت اضطراری بناهای تاریخی در معرض خطر این روستاها ابراز داشت: برنامهریزی ما مبتنی بر گسترش فرهنگ گردشگری با تکیه بر توسعه گردشگری روستایی است که در این بین همکاری هر چه بیشتر ساکنان روستاها و نهادهای ذیربط را طلب میکند.
وی گردشگری روستایی را یکی از مهمترین مولفههای اقتصاد پایدار دانست و افزود: گردشگری روستایی یکی از مهمترین روشهای توسعه با چشماندازی وسیع برای رشد روستاها به ویژه، محرومترین آنها است.
عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان، روستاها را یکی از بهترین محصولات گردشگری دانست که میتواند باعث تنوع بستههای سفر برای توزیع مناسب سفر باشد و تاکید کرد: حوزه نفوذ گردشگری در شهرستان کاشان با قابلیتهای فراوان میراث معماری، صنایعدستی، آداب و رسوم، نباید محدود به مناطق شهری باشد و معماری و منظر روستا میتواند بستر مناسبی در این حوزهها باشد.
دانایینیا با اشاره به آداب و رسوم خاص هر روستا تاکید کرد: این اداره اهتمام ویژهای جهت ثبت، پاسداشت و نگاهداشت میراث فرهنگی ناملموس روستاها دارد و بر این اساس همه ساله باید ثبت و تلاش در استمرار حیات آنها در دستور کار قرار گیرد.
وی آیین نخلگردانی روستای ورکان و سحرخوانی روستای پنداس را از مهمترین آداب و رسوم این دو روستا دانست و گفت: امیدواریم که این دو آیین هر چه سریع تر در فهرست میراث فرهنگی ناملموس به ثبت برسند.
انتهای پیام/801/ن