صادرات از بنادر استان بوشهر به آفریقای جنوبی افزایش مییابد
گروه استانها - رئیس اتاق بازرگانی بوشهر با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی و تجاری استان گفت: افزایش صادرات از بنادر استان بوشهر به آفریقای جنوبی در اولویت برنامه تجار، فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازبوشهر، خورشید گزدرازی ظهر امروز در نشست با سفیر آفریقای جنوبی با بیان اینکه صادرات از بنادر استان بوشهر یکی از ظرفیتهای مهم تجاری و اقتصادی است اظهار داشت: این استان با داشتن طولانیترین مرز دریایی با خلیجفارس به طول 900 کیلومتر از ظرفیت بالایی در عرصه تجارت دریایی برخوردار است.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر با اشاره به ظرفیتهای تولیدی و صادراتی استان، یکی از قابلیتها را میگو پرورشی دانست و بیان کرد: از 60 هزار تن میگو پرورشی تولیدی در کشور بیش از نیمی از آن در استان بوشهر تولید میشود.
وی تولید بیش از 160 هزار تن خرما را از دیگر توانمندیهای استان بوشهر برشمرد و خاطر نشان کرد: استان بوشهر در تولید و فرآوری محصول خرما رتبه سوم کشور دارد
گزدرازی ظرفیت ذخایر مواد معدنی استان بوشهر را 7 میلیارد تن دانست و تصریح کرد: سالانه 12 میلیون تن از معادن استان استخراج و بخشی از آن صادر میشود.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر با اشاره به وجود 11 بندر فعال در استان بوشهر اضافه کرد: مواد پتروشیمی، خرما، مواد غذایی و سنگهای ساختمانی از جمله محصولات صادراتی استان بوشهر است.
وی توسعه بازارهای هدف صادراتی را در اولویت برنامههای استان بوشهر دانست و بیان کرد: در این زمینه شناخت نیازمندیهای کشور آفریقای جنوبی برای افزایش صادرات از استان بوشهر حائز اهمیت است.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی و تجاری استان گفت: افزایش صادرات از بنادر استان بوشهر به آفریقای جنوبی در اولویت برنامه تجار، فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان است.
تشکیل کمیسیون مشترک ایران و آفریقای جنوبی
سفیر آفریقای جنوبی در ایران هم با اشاره به اینکه ظرفیت مناسبی برای توسعه مبادلات اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی وجود دارد خاطر نشان کرد: کمیسیون مشترک ایران و آفریقای جنوبی ظرفیت مناسبی برای توسعه مبادلات تجاری طرفین است.
ویکا مازوی کومالو توسعه مبادلات تجاری بین ایران و آفریقا جنوبی را در قالب 23 تفاهمنامه را مورد بررسی قرار داد و گفت: از این تفاهمنامهها 18 مورد آن عملیاتی میشود که استان بوشهر بر اساس ظرفیتهای آن در این حوزه نقش مهمی میتواند داشته باشد.
وی با اشاره به سفر رئیس جمهور ایران در آینده به آفریقای جنوبی تصریح کرد: این سفر در راستای اهداف کمیسیون مشترک نقش مهمی برای توسعه مبادلات تجاری دارد.
سفیر آفریقای جنوبی در ایران شناسایی بخشهای اقتصادی دو کشور را مورد تأکید قرار داد و افزود: توسعه مبادلات تجاری بین ایران و آفریقای جنوبی مورد توجه ویژه قرار دارد و از همه ظرفیتها در این حوزه استفاده میشود.
کومالو با بیان اینکه ایران و آفریقا در ارتباط نزدیک و تنگاتنگ با یکدیگر هستند افزود: این ظرفیت بسیار ویژهای برای توسعه مبادلات تجاری دو کشور فراهم کرده است.
انتهای پیام/190/ی