استفاده از کیت‌های تشخیص آبله میمونی در استان مرکزی کلید خورد


استفاده از کیت‌های تشخیص آبله میمونی در استان مرکزی کلید خورد

گروه استان‌ها-رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: دانشگاه علوم پزشکی اراک پیش از زمان تکلیف شده از سوی وزارت بهداشت موفق به طراحی کیت تشخیص آبله میمونی شد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از  اراک، سیدمحمد جمالیان ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به طراحی کیت تشخیص آبله میمونی در اراک اظهار داشت: طراحی این کیت در اراک انجام شده و استفاده از آن در اندازه‌های نمونه‌گیری از هفته گذشته در استان آغاز شده است.

وی افزود: طراحی این کیت‌ها از قبل در اراک انجام شده و تعداد اندکی از آنها به عنوان نمونه ذخیره شده بود که بعد از شیوع این بیماری در جهان و همچنین مشاهده افراد مشکوک ابتلا به این بیماری در کشور و استان از آنها استفاده شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: جواب آزمایش موارد مشکوک با استفاده از این کیت‌ها منفی بود و خوشبختانه از کیفیت این کیت‌های تشخیص رضایت داریم.

جمالیان بیان کرد: آمادگی آزمایشگاه‌های داخلی برای مقابله با آبله میمونی با توجه به اینکه شاهد ابتلای چندین مورد از افراد کشورهای همسایه نظیر امارات به این بیماری هستیم ضرورت دارد.

وی ادامه داد: 15 دانشگاه علوم پزشکی در سطح کشور توسط وزارت بهداشت و به منظور ساخت کیت تجهیز شده است که دانشگاه علوم پزشکی اراک بسیاری سریع‌تر از موعد مقرر و ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت موفق به این کار شده و به تولید کیت تشخیص دست یافته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: این کیت قابلیت تشخیص انواع آبله‌ها را دارد و به زودی با این قابلیت امکان استفاده خواهد داشت، همچنین قابلیت این را دارد که انواع مختلف آبله را از یکدیگر تمایز دهد.

جمالیان افزود: عامل اصلی این بیماری یک نوع ویروس است و یک بیماری به اصطلاح خودمحدودشونده است یعنی علائم آن به صورت خود به خودی  پس از دو تا سه هفته از بین می‌رود.

وی تصریح کرد: دانه‌های پوستی از نشانه‌های معمول این بیماری بوده که با تاول در صورت، دست، ‌پا، دهان و اندام تناسلی همراه است، این دانه‌ها پوستی ممکن است با تب، سردرد، خستگی، احساس ناراحتی یا ناخوشی و تورم غدد لنفاوی همراه باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: طغیان کنونی این بیماری معمولا با بروز دانه‌هایی در ناحیه تناسلی همراه است، از جمله روش‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری می‌توان به پرهیز از تماس پوست به پوست یا ارتباط رو در رو با افراد دارای علائم و تمیز نگه داشتن دست‌ها اشاره کرد.

جمالیان عنوان کرد: اگرچه آبله میمونی به آسانی قابل سرایت بین افراد نیست اما در اثر ارتباط مستقیم با فرد مبتلا، ممکن است افراد سالم هم به آن مبتلا شوند.

انتهای پیام/712/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران