۵۰ بنای تاریخی و شاخص در استان گیلان مرمت و ساماندهی شد
گروه استانها ـ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان با اشاره به افتتاح غار موزه در برخی شهرستانها گفت: مرمت و ساماندهی حدود ۵۰ اثر و بنای تاریخی گیلان از دیگر اقدامات است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، ولی جهانی عصر امروز در حاشیه بازدید از موزه ونگارد لاهیجان در جمع خبرنگاران با اشاره به ضرورت استفاده از ساختمانهای تاریخی در سطح شهرستانها به عنوان موزه اظهار داشت: یک کارخانه چایسازی قدیمی به عنوان موزه طبیعی چای در نظر گرفته شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان با اشاره به راهاندازی موزه ابریشم در استان گیلان خاطرنشان کرد: بنای سردار امجد در شهر تالش که بهعنوان نماد این شهر محسوب میشود نیز به عنوان موزه شهدا و باستانشناسی در نظر گرفته شد.
جهانی با بیان اینکه از محل مصوبات سفر رئیسجمهور به گیلان بیش از 40 میلیارد تومان اعتبار برای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اختصاص داده شد که در حال ابلاغ است گفت: اکنون طرح توسعه موزههای استان را در دست اقدام داریم.
وی افزود: یکی دیگر از اقداماتی که انجام شده مربوط به موزه رشت است که نزدیک به 7 تا 8 میلیارد تومان برای آن هزینه شد و این موزه به عنوان موزه باستانشناسی شمال کشور مطرح است و اخیراً جام رشی که در کشورهایی همچون اسپانیا به نمایش گذاشته شده بود در نمایشگاه موزه رشت به نمایش گذاشته شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان افتتاح غار موزه در سطح شهرستانها را جزو دیگر برنامههای مدنظر این ادارهکل عنوان کرد و ابراز داشت: مرمت و ساماندهی حدود 50 اثر و بنای تاریخی گیلان از دیگر اقدامات است.
جهانی با اشاره به موزه ونگارد لاهیجان تصریح کرد: این موزه نخستین موزه تخصصی مربوط به جنگ جهانی دوم است که سال 1400 افتتاح شد و تا امروز بازدیدکنندگان بالایی داشته است و جزو موزههای پُر بازدید گیلان است و به عنوان یکی از جاذبههای تاریخی و تخصصی لاهیجان به شمار میرود.
وی افزود: موزه تخصصی جنگ جهانی دوم در لاهیجان که ویترینهای آن براساس موزههای بینالمللی طراحی شده است و مبلغ 20 میلیون اعتبار وام مشارکتی به صورت بلاعوض از سوی وزارت میراث فرهنگی به این موزه که یک موزه خصوصی است در نظر گرفته شد.
انتهای پیام/612/ش