تحولات اوکراین| تحویل تسلیحات جدید به کی‌یف باعث تضعیف ثبات منطقه خواهد شد/ واشنگتن: روسیه آمادگی مذاکره جدی با اوکراین را ندارد


تحولات اوکراین| تحویل تسلیحات جدید به کی‌یف باعث تضعیف ثبات منطقه خواهد شد/ واشنگتن: روسیه آمادگی مذاکره جدی با اوکراین را ندارد

در حالی که در کرملین اعتمادی به سخنان رئیس‌جمهوری اوکراین درباره عدم‌قصد کی‌یف برای حمله به روسیه ندارند، وزیر امور خارجه آمریکا نیز معتقد است که مقامات مسکو در کار دیپلماتیک به‌منظور حل‌وفصل اوضاع در اوکراین جدی نیستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که بازگرداندن سیستم امنیتی اروپا با شرایط قبلی دیگر امکان‌پذیر نیست. به‌عقیده مقامات مسکو، کشورهای غربی خودشان سیستم امنیتی اروپا را نابود کرده‌اند و دیر یا زود باید آن را بازگردانند، ولی این مسئله در شرایط قبلی دیگر امکان‌پذیر نخواهد بود.

وزارت خارجه روسیه همچنین یادآور شد که تحویل سامانه‌های پرتاب موشک چندگانه به اوکراین که توسط  آمریکا آغاز شده است، تنها باعث تضعیف ثبات در منطقه خواهد شد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان سفر خود به عربستان سعودی اعلام کرد که تحویل احتمالی سامانه‌های موشکی پرتاب چندگانه غربی به اوکراین، خطر درگیر شدن کشورهای ثالث در این مناقشه را به‌وجود می‌آورد. به‌عقیده وی،  اوکراین در تقاضای خود برای تأمین تسلیحات از ایالات متحده، دیگر حد و مرز را کنار گذاشته است.

لاوروف ادامه داد: «البته خطر دخالت کشورهای ثالث در مناقشه اوکراین وجود داشته و دارد، ولی درخواست‌های دائمی کی‌یف از حامیان غربی خود برای ارسال سلاح بیشتر، اولاً فراتر از حد و مرزهای اخلاقی و دیپلماتیک است و ثانیاً، تحریک‌کننده مستقیم دخالت غرب در مناقشه کنونی است.»

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه نیز روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت این کشور یادآور شد که رویدادهای جاری در عرصه تضمین امنیت روسیه و حمایت از دونباس، "وضعیتی فوق‌العاده" به خود گرفته است.
پوتین گفت: «کشور مشکلات زیادی دارد، اما همیشه بسیاری از آنها وجود داشته است و هیچ چیز غیرعادی در اینجا اتفاق نیفتاده است. البته وضعیت تضمین امنیت کشور در زمان حاضر یک وضعیت فوق‌العاده پیدا کرده است.»

پیش از این، نیکولای پاتروشیف، دبیر شورای امنیت روسیه نیز گفته بود که تهدید امنیت روسیه به سطحی رسیده است که موجودیت آن را تهدید می‌کند.

پیشتر، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده هم یادآور شده بود که درخواست‌های مسکو در زمینه تضمین‌های امنیتی از سوی کشورهای غربی نادیده گرفته شده است، در حالی که کشورهای ناتو به‌طور مداوم تهدیدات جدید در نزدیکی مرزهای فدراسیون روسیه ایجاد می‌کنند. آنتونوف در عین حال تأکید کرد که مسکو همواره از ایجاد یک سیستم امنیتی برابر و غیرقابل تقسیم حمایت کرده است.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز نود و نهم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

15:20- کرملین: حمله به اهدافی در خاک روسیه به طور جدی وضعیت را بدتر خواهد کرد

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی دفتر ریاست جمهوری روسیه امروز، پنجشنبه به خبرنگاران اعلام کرد که تلاش طرف اوکراینی برای استفاده از تسلیحات نظامی خارجی به منظور حمله به اهدافی در خاک فدراسیون روسیه، وضعیت را به طور قابل توجهی بدتر از قبل خواهد کرد. به گفته وی، چنین روند اوضاعی یک سناریوی "کاملاً نامطلوب" است. 

سخنگوی کرملین در پاسخ به درخواستی برای تفسیر اطلاعات مربوط به تحویل تسلیحات نظامی جدید آمریکایی به اوکراین گفت: «اوکراین مملو از تسلیحات نظامی و مدرن‌ترین سلاح‌های غربی شده است. من هنوز نمی‌خواهم در خصوص سناریوهای کاملاً نامطلوب و بسیار ناخوشایند صحبت کنم، زمانی که آنها به طور فرضی سعی می‌کنند از این سلاح‌ها علیه اهدافی در خاک کشور ما استفاده کنند. چنین روند اوضاعی به طور قابل توجهی وضعیت را در جهت نامطلوبی تغییر می‌دهد.» 

به عقیده وی، انتقال بیشتر تسلیحات خارجی به اوکراین تنها آسیب بیشتری برای این کشور به همراه خواهد داشت. پسکوف افزود: «البته، چنین پمپاژ تسلیحاتی به اوکراین که در حال مدرن شدن است، پارامترهای عملیات نظامی ویژه در حفاظت از دونباس را تغییر نخواهد داد و  در هر صورت، اهداف تعیین شده برای نیروهای نظامی روسیه محقق خواهد شد. البته مسلماً به سادگی آسیب بیشتری برای اوکراین به ارمغان خواهد آورد، که صرفاً ابزاری در دست کشورهایی است که با ارسال تسلیحات به آنجا، از این کشور بعنوان ابزاری برای مقابله با روسیه استفاده می‌کنند.»

15:03- نماینده پارلمان اوکراین حمله به خاک روسیه با موشک‌های آمریکایی را بعید ندانست

ایگور چرنیف، معاون رئیس پارلمان اعلای اوکراین (رادا)، حمله به اهدافی در خاک روسیه با استفاده از موشک‌های دوربرد HIMARS که واشنگتن در اختیار کی‌یف قرار می‌دهد، را رد نکرد. 

این مقام پارلمانی امروز در مصاحبه تلویزیونی  گفت: «ما تعهدات خاصی را انجام می‌دهیم، ولی هیچ کس نمی‌تواند تضمین کند که موشک چگونه پرواز خواهد کرد. واقعیت این است که تأسیسات نظامی در خاک روسیه و هواپیماهای آنها در حریم هوایی این کشور"اهداف مشروعی برای ارتش اوکراین" هستند.»

نائب رئیس رادا یادآور شد که نیروهای مسلح اوکراین سلاح‌های خاصی را دارند که می‌تواند چنین اهدافی را مورد اصابت قرار دهد». 

روز گذشته، چهارشنبه، کالین کال، معاون وزیر دفاع ایالات متحده گفته بود که بسته جدید کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین شامل چهار سیستم موشکی پرتاب چندگانه از نوع HIMARS است که قادر است اهدافی را در فاصله 80 کیلومتری از محل استقرار خود مورد اصابت قرار دهد.

این مقام پنتاگون یادآور شد که واشنگتن از کی‌یف قول گرفته که از این تسلیحات برای حملات به خاک روسیه استفاده نکند.

شب گذشته سخنگوی کرملین اعلام کرد که مسکو بر اساس تجربه قبلی نمی‌تواند روی وعده مقامات اوکراینی درباره عدم قصد حمله به خاک روسیه حساب کند.

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز روز گذشته هشدار داد که هرگونه عرضه تسلیحات نظامی مدرن آمریکایی به اوکراین، صرف نظر از اینکه واشنگتن چگونه درباره آن صحبت کند، خطر درگیری مستقیم بین روسیه و ایالات متحده را افزایش خواهد داد.

14:20- هشدار وزارت دفاع روسیه درباره تحریکاتی با استفاده از تسلیحات آمریکایی در اوکراین

سرهنگ میخائیل میزینتسیف، رئیس مرکز کنترل دفاع ملی روسیه امروز اعلام کرد که طبق اطلاعات وزارت دفاع این کشور، نیروهای ملی‌گرای اوکراینی قصد دارند با استفاده از سیستم موشک‌های دوربردی که انتظار می‌رود در آینده نزدیک از سوی ایالات متحده به آنها تحویل داده شود، به مناطق مرزی در خاک روسیه حمله کنند تا نیروهای مسلح روسی را به آتش متقابل تحریک کنند. و پس از آن، ارتش روسیه به حمله به زیرساختار‌های شهری و کشتن مردم غیرنظامی اوکراینی متهم شود.

آندری کلیموف، رئیس کمیسیون دفاع از حاکمیت کشور در شورای فدراسیون (سنای) روسیه نیز در تفسیر این مسئله تاکید کرد، بدین ترتیب تحویل سیستم‌های تسلیحاتی دوربرد آمریکایی به ارتش اوکراین، تهدیدی مستقیم برای امنیت روسیه است.  

به گفته این سناتور، تامین تسلیحاتی اوکراین از سوی ناتو نه تنها پیمان آتلانتیک شمالی را "همدست جنایات جنگی مقامات کی‌یف" کرده، بلکه یک تهدید نظامی مستقیم برای روسیه بشمار می‌آید.

به عقیده وی، این روند اوضاع نیازمند آن است که روند غیرنظامی‌ سازی اوکراین به عمقی بسیار بیشتر از منطقه دونباس گسترش یابد.

14:02- وزارت دفاع روسیه: اکثر مزدوران خارجی در اوکراین کشته شده‌اند

سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه امروز، پنجشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که اکثر مزدوران خارجی که در اوکراین مشغول جنگ علیه ارتش روسیه بودند، به دلیل آموزش نظامی ضعیف، در جریان نبردها کشته شده‌اند.

این مقام بلندپایه نظامی یادآور شد که تاکنون تعداد کل مزدوران خارجی که در اوکراین حضور داشتند، از 6 هزار و 600 نفر به 3 هزار و 500 نفر، یعنی تقریباً به نصف کاهش یافته است. 
کوناشینکوف گفت: فرماندهان واحدهای نیروهای مسلح اوکراین و گارد ملی این کشور در تلاش برای کاهش تلفات بین پرسنل نظامی خود، اهمیتی به  خارجی‌ها نداده و در عملیات نظامی بیشتر از مزدوران خارجی استفاده می‌کنند.

وی در کنفرانس خبری امروز خود افزود: هواپیماهای عملیاتی - تاکتیکی و هواپیماهای بدون سرنشین روسیه طی شبانه روز گذشته 15 منطقه تمرکز نیروها و تجهیزات نظامی اوکراین را هدف قرار دادند که در جریان این حملات حداقل 240 نیروی ملی‌گرای اوکراینی کشته شده و تقریباً 40 قطعه تجهیزات نظامی منهدم شده است.

به گفته سخنگوی وزارت دفاع روسیه، 131 مقر فرماندهی، 146 محل استقرار توپخانه و خمپاره انداز و همچنین 579 نقطه تمرکز تجهیزات نظامی نیروهای مسلح اوکراین مورد اصابت آتش نیروهای موشکی و توپخانه ارتش روسیه قرار گرفتند. در جریان این حملات، چند انبار مهمات و سوخت ارتش اوکراین نیز در منطقه دونتسک منهدم شده است. 

کوناشینکوف گفت: «از آغاز عملیات ویژه نظامی تاکنون؛ 186 فروند هواپیما، 129 فروند بالگرد، 1084 هواپیمای بدون سرنشین، 327 سامانه موشکی ضدهوایی، 3 هزار و 373 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی، 460 سامانه موشک انداز چندگانه، 1752 قبضه توپخانه صحرایی و خمپاره و همچنین 3350 واحد خودروی ویژه نظامی ارتش اوکراین منهدم شده است.»

13:02- کرملین: مقامات اوکراینی مذاکره با روسیه را متوقف کردند

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز، پنج‌شنبه در گفتگو با خبرگزاری نووستی یادآور شد که طرف اوکراینی خود روند مذاکرات با روسیه را متوقف کرد. به عقیده وی، مقامات کی‌یف "تحت فشار و با توصیه حامیان غربی خود" گزینه‌های دیگری را به روند مذاکره ترجیح داده و امکان توافق با مسکو را از دست دادند.

دبیر مطبوعاتی دفتر ریاست جمهوری روسیه گفت: « طرف روسی خواسته‌های خود را به وضوح بیان کرده و این موارد در پیش نویس توافقنامه‌ای به اوکراین تحویل داده شده است. بدین ترتیب مواضع مسکو در کی‌یف به خوبی شناخته شده هستند و این دقیقاً طرف اوکراینی بود که روند مذاکرات را متوقف کرده و اکنون تنها شعار می‌دهد که خواستار گفتگو با روسیه است.»

پسکوف روز گذشته پیش از آن نیز گفته بود که دیدار ولادیمیر پوتین و ولادیمیر زلنسکی، روسای جمهوری روسیه و اوکراین، تنها پس از تهیه سند نهایی درباره توافقات دوجانبه امکان پذیر خواهد بود. 

 

12:35- پسکوف: کرملین دیگر هیچ تماسی با کاخ سفید آمریکا ندارد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی دفتر ریاست جمهوری روسیه امروز به خبرگزاری نووستی اعلام کرد که هرگونه تعامل بین کاخ کرملین و کاخ سفید عملاً متوقف شده است.

پسکوف در پاسخ به سئوالی در این زمینه گفت: «ما می توانیم قاطعانه بگوییم که خیر، در حال تقریباً هیچ ارتباطی بین کرملین و کاخ سفید وجود نداشته و تمامی تماس‌ها متوقف شده است.» 

شب گذشته گریگوری ماشکوف، نماینده تام الاختیار وزارت امور خارجه روسیه در مسائل عدم گسترش نیز یادآور شده بود که امکان دستیابی به هر نوع توافقی با ایالات متحده در تمامی ساختارهای چندجانبه، پس از 24 فوریه (5 اسفند ماه که روسیه حمله نظامی به اوکراین را آغاز کرد)، با توجه به مواضع واشنگتن و متحدانش، به حداقل رسیده است.

 

12:28- تاکید صدر اعظم آلمان بر لزوم تحویل سریع تسلیحات سنگین وعده داده شده به اوکراین

"اولاف شولتز"، صدراعظم آلمان، پس از وعده برای ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین بر لزوم تحویل سریع  از طرف صنعت تسلیحات آلمان تاکید کرد.  وی شامگاه چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی با آندری پلنکوویچ نخست وزیر کرواسی در برلین گفت: این تحویل به محض اینکه صنعت بتواند خود را مطابق با آن سازماندهی کند، به سرعت انجام خواهد شد.

12:16- اسلواکی 8 فروند هویتزر به اوکراین تحویل می‌دهد

اسلواکی 8 فروند هویتزر به اوکراین تحویل می دهد. این خبر را وزارت دفاع اسلواکی اعلام کرد. این هویتزرها از نوع Zuzana 2 است که نسخه مدرنیزه شده از مدل قدیمی است. بسته به مهمات، هویتزرها بین 40 تا 50 کیلومتر برد دارند.‎

 

 

12:08- رئیس دوما: آمریکا می‌خواهد از اوکراین مستعمره بسازد

ویچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی روسیه در اظهارنظری در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که رهبران ایالات متحده می‌خواهند اوکراین را به یک مستعمره تبدیل کرده و تمامی منابع آن را  خارج و از این کشور برای تضعیف روسیه استفاده کنند. 

این سیاستمدار یادآور شد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا مدعی شده که آمریکا مایل است "یک اوکراین دموکراتیک، مستقل و مرفه" را ببیند. در حالی که ایالات متحده هشت سال فرصت داشت تا اوکراین را دموکراتیک، مستقل و مرفه کند، زمانی که پس از کودتا، مشاوران و مستشاران آمریکایی عملاً مقامات کی‌یف را رهبری می‌کردند، ولی به جای توسعه اوکراین که توان بالقوه بالایی هم دارد، وضعیت این کشور هر روز وخیم‌تر شد.

این مقام دوما تاکید کرد: «در طول این سالها در اوکراین مطبوعات و رسانه‌های معترض  بسته شدند، روزنامه نگاران مستقل کشته شدند، فعالیت احزاب سیاسی ممنوع شد و "هیچکس از مقامات دولتی فاسد به فکر حل مشکلات مردم اوکراین نبودند. واقعیت این است که واشنگتن به یک اوکراین مستقل نیازی ندارد. آنها می‌خواهند این کشور را به مستعمره خود تبدیل کرده، تمام منابع را از کشور خارج و از آن صرفا برای تضعیف روسیه استفاده کنند.»

رئیس دوما  یادآور شد: «همه جهان دیده است که دموکراسی آمریکایی در کشورهایی مانند لیبی، عراق، افغانستان، سوریه و یوگسلاوی به چه چیزی منجر شده است. در این کشورها نه تنها دموکراسی و رفاه بوجود نیامده، بلکه برعکس، هر کجا که آمریکایی‌ها پا گذاشتند به هرج و مرج و ویرانی کشیده شده و شهروندان آنها با یک فاجعه انسانی روبرو شدند. به عنوان مثال، در افغانستان در در طول بیست سال حضور نیروهای آمریکایی در این کشور بیش از 250 هزار غیرنظامی کشته شده و مردم افغان اسیر فقر و هرج و مرج شدید شدند.» ‎

12:02- مجارستان مجددا  به وتوی بسته جدید تحریمی علیه روسیه تهدید کرد

مجارستان خواستار تغییرات بیشتر در بسته تحریمی جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه است و بار دیگر می خواهد از اجرایی شدن آن جلوگیری می کند.  به گزارش خبرگزاری آلمان همانطور که چندین دیپلمات اروپایی عصر چهارشنبه تایید کردند، این کشور خواستار لغو اقدامات تنبیهی برنامه ریزی شده علیه "پاتریارک کریل"، رهبر کلیسای ارتدکس روسیه، است.

بر اساس خواست سایر کشورهای اتحادیه اروپا، "پاتریارک کریل"، به دلیل حمایت از جنگ روسیه علیه اوکراین باید در فهرست تحریم های اتحادیه اروپا قرار گیرد. کریل ارتباط نزدیکی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دارد و تا کنون نشان داده است که به کرملین بسیار وفادار است. این پیرمرد 75 ساله در خطبه های خود بارها از روند جنگ حمایت کرده و اخیراً حتی گفته است که روسیه هرگز به کشور دیگری حمله نکرده است. پاپ فرانسیس، رئیس کلیسای کاتولیک، اخیراً دیدار برنامه ریزی شده با کریل را لغو کرد. به گفته دیپلمات ها، تحریم های برنامه ریزی شده علیه کریل در نشست اتحادیه اروپا در روزهای دوشنبه و سه شنبه مورد بحث قرار نگرفت.‎

11:58- بایدن: با تداوم کمک‌های تسلیحاتی می‌خواهیم به تحقق دقیق‌تر اهداف مهم در میدان نبرد اوکراین کمک کنیم

ایالات متحده آمریکا سرانجام تصمیم گرفت چندین موشک انداز به ارتش اوکراین بدهد. جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در مقاله‌ای مهمان در نیویورک تایمز می نویسد، با  این تسلیحات اضافی، ما می خواهیم کمک کنیم که اهداف مهم در نبردهای اوکراین دقیق تر مورد هدف قرار گیرند.‎

11:50- عربستان تولید نفت خود را افزایش می‌دهد

بر اساس گزارش یک روزنامه غربی، اگر تحریم‌ها علیه روسیه منجر به گلوگاه‌های نفتی شود، عربستان سعودی می‌خواهد تولید نفت خود را افزایش دهد. فایننشال تایمز به نقل از افراد آشنا با این موضوع در این باره گزارش داده و نوشت: افزایش تولید برنامه ریزی شده از طرف عربستان سعودی برای سپتامبر تا جولای و آگوست انجام می شود.

در این گزارش آمده است که این کشور برای کاهش قیمت نفت به عنوان بخشی از رویکرد نزدیک شدن به دولت آمریکا، موضع خود را تغییر داده است. به گزارش فایننشال تایمز، اعلام رسمی در این باره ممکن است در نشست امروز اوپک پلاس منتشر شود. عربستان سعودی علیرغم درخواست های ایالات متحده تاکنون به افزایش ثابت تولید پایبند بوده است.‎

11:42- آلمان: اوکراین باید در جنگ پیروز شود

"آنالنا بائربوک"، وزیر امور خارجه آلمان به صراحت اعلام کرده است که می خواهد اوکراین در جنگ علیه روسیه پیروز شود. وی در این راستا به سخنان "اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان اشاره کرده و گفت: من می گویم آنچه صدراعظم می گوید درست است. روسیه قوانین بین‌المللی را زیر پا می گذارد. آنها می خواهند صلح در اوکراین را از بین ببرند. به همین دلیل است که اوکراین نباید تحت هیچ شرایطی شکست بخورد .این بدان معناست که اوکراین باید برنده شود.

11:31- امکان برگزاری همه‌پرسی در منطقه دونباس برای پیوستن به روسیه

لئونید اسلوتسکی، رئیس کمیته بین المللی دومای دولتی و یکی از مذاکره کنندگان روسیه با طرف اوکراینی اعلام کرد: بعید نمی‌داند که دو جمهوری‌ لوهانسک و دونتسک و همچنین در منطقه خرسون اوکراین که کنترل آن دیگر در دست کی‌یف قرار ندارد، در همین ماه جولای سال جاری (خرداد-تیر ماه) همه‌پرسی به منظور پیوستن به ترکیب فدراسیون روسیه برگزار شود.

به گفته این مقام دوما، روسیه منابع کافی برای پذیرش مناطق جدید در ترکیب خود را در اختیار دارد.

روز گذشته، چهارشنبه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز گفته بود که مسکو هیچ تردیدی در خصوص حق و توانایی ساکنان مناطق دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپاروژیه اوکراین برای تعیین مستقل سرنوشت خویش ندارد.

مقامات محلی دونتسک و لوهانسک بارها از تمایل مردم ساکن این مناطق برای پیوستن به ترکیب روسیه صحبت کرده‌اند.

 

 

11:22- استقبال اوکراین از تصمیم آلمان برای ارسال سامانه پدافند هوایی مدرن به این کشور

آندری ملنیک، سفیر اوکراین در آلمان، از تحویل سامانه پدافند هوایی Iris-T  که توسط اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان  وعده داده شده استقبال کرد. ملنیک در این باره گفت: ما به چنین سیستم های بیشتری برای دفاع از شهرها و زیرساخت ها نیاز داریم. با این حال،  وی خواستار عجله بیشتر در این باره شده وگفت: "آخرین محموله تسلیحات آلمانی در 3  ماه مه وارد اوکراین شد.‎

11:18- زلنسکی: حداقل 689 کودک در جنگ اوکراین آسیب دیده‌اند

به گفته ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین  تا کنون حداقل 689 کودک در جنگ اوکراین آسیب دیده‌اند. وی در سخنرانی ویدئویی خود در شامگاه چهارشنبه در کی یف گفت که 243 کودک کشته شدند. حداقل 446 کودک مجروح و 139 کودک مفقود شده‌اند و اینها فقط آنهایی هستند که ما درباره آنها می دانیم.» هیچ اطلاعاتی از مناطق تحت اشغال نیروهای روسی در دست نیست.

رئیس جمهور اوکراین همچنین یادآور شد که بیش از 200 هزار کودک از اوکراین به روسیه آورده شده اند. وی از تبعید و یک "جنایت جنگی شرورانه" صحبت کرد.

11:10- سفر نخست وزیر لهستان به کی‌یف

لهستان در جریان سفر "ماتئوش موراویسکی"، نخست وزیر لهستان به کی یف، به همسایه جنگ زده خود، اوکراین، وعده کمک های بیشتر داد.  به گزارش رسانه های لهستانی موراویسکی روز چهارشنبه در جریان این سفر گفت: شرکت های لهستانی در بازسازی اوکراین مشارکت خواهند کرد. اما ابتدا باید از اوکراین دفاع کرد، نیروهای روسی باید از اوکراین اخراج شوند. این وظیفه کل جهان آزاد است.‎

 

بلینکن: روسیه برای کار دیپلماتیک برای حل بحران اوکراین جدی نیست

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا شب گذشته  اعلام کرد که واشنگتن در آمادگی مسکو برای مشارکت در کار دیپلماتیک جدی به‌منظور حل‌وفصل اوضاع پیرامون اوکراین تردید دارد. بلینکن در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، گفت: متأسفانه آنچه اکنون شاهد هستیم، ثابت کرده است که روسیه آمادگی لازم برای کار دیپلماتیک جدی برای حل‌وفصل وضعیت اوکراین را ندارد.

وی همچنین افزود که واشنگتن قصد دارد از اوکراین حمایت کند تا در آینده مطلوب‌ترین موقعیت را برای این کشور در مذاکرات آتی با طرف روسی فراهم کند.
وزیر امور خارجه آمریکا افزود: پاسخ دادن به این سؤال که این وضعیت از نقطه‌نظر تاکتیکی چگونه پایان خواهد یافت، به‌عهده مقامات اوکراینی خواهد بود.

به‌گفته آنتونی بلینکن، مقامات واشنگتن بر این باورند که درگیری در اوکراین برای چندین ماه دیگر ادامه خواهد داشت، البته در عین حال، طرف آمریکایی نمی‌تواند برآورد دقیقی در این خصوص ارائه دهد.

علاوه بر این، وزیر خارجه آمریکا تأکید کرد که ایالات متحده قصد دارد هرآنچه برای محافظت لازم است در اختیار کی‌یف قرار دهد تا مسکو "فشار شدید از سوی اکثر کشورهای جهان احساس کند و از ادامه تجاوز به اوکراین دست بردارد. بلینکن همچنین مدعی شد؛ اطمینان دارد که اوکراین از سیستم‌های موشکی پرتاب چندگانه (MLRS) برای حمله به اهدافی در خاک فدراسیون روسیه استفاده نخواهد کرد.

کرملین: به حرف زلنسکی درباره عدم‌حمله به روسیه نمی‌توان اعتماد کرد

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی دفتر ریاست‌جمهوری روسیه، روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که مسکو به سخنان ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین که گفته است در صورت دریافت سامانه‌های موشکی پرتاب چندگانه دارای برد بلند آمریکایی (MLRS)، کی‌یف به خاک فدراسیون روسیه حمله نخواهد کرد، نمی‌تواند اطمینان کند.

بدین ترتیب، سخنگوی کرملین در پاسخ به این سؤال که آیا کرملین به این ادعای زلنسکی اعتماد دارد یا خیر، پاسخ داد و توضیح داد: «برای اعتماد، باید تجربه مثبتی از سایر موارد وجود داشته باشد که وعده‌های داده‌شده قبلی عملی شده باشند. متأسفانه چنین تجربه‌ای اصلاً در خصوص سخنان مقامات کی‌یف وجود ندارد.»

پسکوف افزود: «به‌عکس، کل روند وقایع تأیید می‌کند که با شروع وعده انتخاباتی اصلی رئیس جمهور زلنسکی در خصوص پایان دادن به جنگ در جنوب شرق اوکراین یک بار و برای همیشه، این وعده هرگز عملی نشد و توافقات مینسک هم که طی 8 سال گذشته با وجود درخواستهای متعدد بین‌المللی نه‌تنها محقق نشدند، بلکه به‌تقصیر طرف اوکراینی کاملاً به فراموشی سپرده شدند.»

سخنگوی کرملین تأکید کرد: «بنابراین، ما اعتبار خاصی برای اعتماد به سخنان مقامات اوکراینی نداریم.»

زلنسکی پیش از این در واکنش به نگرانی‌هایی مبنی بر اینکه اوکراین پس از دریافت سامانه‌های موشکی چندگانه پرتاب آمریکایی، ممکن است از آنها برای حمله به خاک روسیه استفاده کند، گفت که کی‌یف قصد ندارد به خاک روسیه حمله کند.

نماینده آمریکا: روسیه تهدید اصلی برای ناتو نامیده خواهد شد

جولیان اسمیت، نماینده دائم ایالات متحده در مقر ناتو در بروکسل، روز چهارشنبه در نشستی درباره مسائل دفاعی در واشنگتن، اعلام کرد که پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در نظر دارد روسیه را در دکترین راهبردی جدید خود به‌عنوان تهدید اصلی علیه کشورهای عضو این سازمان معرفی کند.

این دیپلمات آمریکایی گفت: «تهیه دکترین جدید راهبردی ناتو هنوز کامل نشده است، با این حال، من فکر می‌کنم اساساً همه موافق هستند که روسیه یک چالش اصولی و تهدید اصلی است که ناتو در زمان حاضر با آن مواجه است.»

به‌گفته وی، این اولویت شماره یک برای ناتو است و در آینده قابل پیش‌بینی نیز چنین خواهد ماند.

در نشست فوق از اسمیت خواسته شد توضیح دهد که پیمان آتلانتیک شمالی در این سند قرار است چه‌دیدگاهی را درباره روسیه و چین ارائه دهد و چگونه برنامه‌ریزی خواهد کرد تا وظایف دفع تهدیداتی ناشی از مسکو و پکن که به‌گفته مقامات ناتو وجود دارد، برطرف کند. سفیر آمریکا تأکید کرد که ائتلاف آتلانتیک شمالی حتی پیش از آغاز حمله روسیه به اوکراین در فکر "تقویت بازدارندگی و دفاع در برابر این تهدیدات" بود و به اقدامات دفاعی فکر می‌کرد.

اسمیت گفت: «بنابراین همواره اقدامات روسیه در کانون توجه قرار داشت و اکنون به آن توجه بیشتری می‌شود و به‌دلیل اقدامات خود روسیه است که این کشور جایگاهی برجسته‌تر در دکترین راهبردی جدید ناتو خواهد داشت.»

نماینده دائم آمریکا تکرار کرد: «بدین ترتیب، قطعاً روسیه را در دکترین راهبردی جدید به‌عنوان یک تهدید اصلی برای ناتو خواهید دید.»

وزارت خارجه روسیه: آمریکا در حال ایجاد ائتلاف برای آمادگی در مناقشات آینده است

گریگوری ماشکوف، نماینده تام‌الاختیار وزارت خارجه روسیه در مسائل عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای، شیمیایی و بیولوژیکی، روز چهارشنبه به خبرنگاران اعلام کرد که ایالات متحده در حال ایجاد ائتلاف‌های منطقه‌ای جدید برای آماده‌سازی برای درگیری‌های آینده است و روسیه به هر طریق ممکن با آن مقابله خواهد کرد.

این دیپلمات گفت: «اکنون در سطوح مختلف منطقه‌ای، ایالات متحده در حال ایجاد اتحادهایی است که تمرکز خاصی به هر اتفاقات در سراسر جهان دارد و درصدد ایجاد سیستم تسلط جهانی، از جمله اتحاد آکوس؛ مشارکت نظامی استرالیا، انگلستان و ایالات متحده، اتحاد آمریکا ـ ژاپن، ایالات متحده و کره جنوبی و غیره است که همه اینها طرح‌های منطقه‌ای مشخص برای حل‌وفصل مشکلات جهانی مطابق با خواسته مقامات واشنگتن هستند.

این مقام وزارت خارجه افزود: «به همه کشورهایی که [ایالات متحده] با آنها روابط متحدانه دارد، نگاه کنید، همه آنها صدای خود را از دست داده‌اند، حتی کشورهای اروپایی امکان تصمیم‌گیری مستقل خود درباره امنیت این قاره را از دست داده‌اند. کاری که ایالات متحده اکنون در حال انجام آن است، در واقع آماده شدن برای موقعیتهای درگیری احتمالی در آینده است.»

به‌گفته وی، ایجاد سامانه‌های دفاع موشکی در جهت‌گیری آسیایی، تشکیل اتحادی علیه روسیه و چین است. وی تأکید کرد: «به همین دلیل، روسیه به هر طریق ممکن با این امر مخالفت خواهد کرد. ما از منافع ملی خود دفاع و با روش‌های دیپلماتیک از آنها دفاع خواهیم کرد.»

اوکراین 35درصد از تولید ناخالص داخلی و 200 کارخانه خود را از دست داده است

آندری ارماک، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری اوکراین شب گذشته در یک سخنرانی در نشست کمیته امور خارجه و دفاع پارلمان ایرلند اعتراف کرد که اوکراین 35 درصد از تولید ناخالص داخلی و 200 کارخانه صنعتی خود را در جریان حمله نظامی روسیه به این کشور از دست داده است.

وی همچنین یادآور شد که طی چند ماه گذشته، حدود 5 میلیون نفر از مردم اوکراین این کشور را ترک کرده‌اند و به همین تعداد هم آوارگان داخلی وجود دارد. به‌گفته ارماک، زیان مستقیم واردشده به اوکراین در نتیجه جنگ در زمان حاضر بیش از 600 میلیارد دلار برآورده شده است.

پیش از این، معاون وزیر اقتصاد اوکراین نیز پیش‌بینی کرده بود که تا پایان سال، تولید ناخالص داخلی این کشور حدود 50 درصد کاهش خواهد یافت.

رویترز: آمریکا قصد دارد پهپادهای تهاجمی به اوکراین بدهد

خبرگزاری رویترز شب گذشته به‌نقل از سه منبع آگاه خود گزارش داد که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، قصد دارد چهار فروند هواپیمای بدون سرنشین MQ-1C، معروف به  "Grey Eagle" را به ارتش اوکراین بفروشد که می‌توانند به موشک‌های هلفایر (Hellfire) مجهز شوند.

به‌گفته این منابع خبری، کاخ سفید قصد دارد کنگره را از فروش احتمالی هواپیماهای بدون سرنشین به اوکراین در روزهای آینده مطلع کند و پس از آن بیانیه عمومی در این باره منتشر خواهد شد.

علاوه بر این، یک مقام آگاه دیگر یادآور شد که بخشی از پول بسته کمکی اخیر آمریکا به اوکراین به‌ارزش 40 میلیارد دلار، برای تأمین مالی فروش احتمالی این پهپادها و آموزش نظامیان اوکراینی برای استفاده از آنها استفاده خواهد شد.

این منابع در عین حال اشاره کردند که فروش این پهپادها ممکن است از سوی کنگره آمریکا مسدود شود.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت