پافشاری حزب دموکرات بر نامزدی «ریبر احمد» و تداوم بن بست سیاسی عراق

پافشاری حزب دموکرات بر نامزدی «ریبر احمد» و تداوم بن بست سیاسی عراق

بن بست سیاسی در عراق ادامه دارد و در این میان حزب دموکرات همچنان بر نامزد خود برای تصدی پست ریاست جمهوری این کشور اصرار دارد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «ریبین سلام» عضو حزب دموکرات کردستان عراق اعلام کرد که «ریبر احمد» نامزد حزب دموکرات برای ریاست جمهوری است.

وی افزود: حرف و حدیث‌ها درباره دست برداشتن ما از منصب ریاست جمهوری بی اساس است. چرا فقط از حزب دموکرات می‌خواهند که امتیاز بدهد، این دیگران هستند که باید امتیاز بدهندتا بن بست سیاسی در عراق پایان یابد.

ریبر احمد زیباری متولد سال 1968 میلادی و تنها بازمانده خانواده‌ای 8 نفره از جنایت رژیم بعث گذشته علیه کُردها در جنایت موسوم به «انفال» است، او درجه سرتیپی دارد و پیش از وزارت داخله مناصب امنیتی بلندپایه‌ای در اقلیم داشته است.

ریبر احمد بارزانی در سال 2012 میلادی رئیس اداره هماهنگی امنیتی مشترک در شورای امنیت اقلیم و مدیر بخش تحلیل اخبار در سازمان حمایت از امنیت اقلیم (2005-2012)، مدیر مبارزه با جرایم سازمان یافته (2000-2005) بوده است.

وی پیش از آنکه به وزارت داخله انتخاب شود، مسئول دفتر «مسرور بارزانی» بوده و از چهره‌های کلیدی در نظام حکومت ایالتی اقلیم کردستان است.

از سوی دیگر «حامد الموسوی» نماینده سابق پارلمان عراق در گفتگو با خبرگزاری «المعلومه» گفت: اقدام موفقیت آمیز نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان در سفر به سلیمانیه به منظور از سرگیری روابط با رقیب خود یعنی اتحادیه میهنی و همچنین سخنرانی وی در سلیمانیه درخصوص حق شیعیان برای انتخاب نخست‌وزیر عراق از طریق توافق بین جریان صدر و چارچوب هماهنگی از تصمیم حزب دموکرات کردستان به خروج از ائتلاف سه ‌جانبه حکایت دارد.

الموسوی با بیان اینکه حزب دموکرات کردستان در حال حاضر به دنبال دریافت تضمین‌هایی در خصوص پرونده نفتی و تامین منافع اقتصادی و امنیتی ترکیه است، افزود: دستیابی به چنین ضمانت‌هایی بسیار دشوار است.

وی توضیح داد که حزب دموکرات کردستان با نزدیک شدن به اتحادیه میهنی تحت عنوان ایجاد وحدت در خانه کردها، گامی هوشمندانه برای دور شدن از جریان صدر برداشت، بنابراین نزدیکی با اتحادیه میهنی به نزدیکی با بقیه نیروهای سیاسی از جمله چارچوب هماهنگی، خواهد انجامید.

تداوم رایزنی‌ها برای حل اختلافات میان دو حزب عمده کُرد

«شیروان دوبردانی» نماینده حزب دموکرات در مجلس عراق اعلام کرد که‌ تلاش هایی برای رفع تنش و اختلافات میان اتحادیه‌ میهنی و حزب دموکرات در جریان است و با وجود اینکه‌ حزب دموکرات هنوز هم بر نامزدی ریبر احمد عضو ارشد حزب ( وزیر امور داخلی اقلیم کردستان) پافشاری می‌کند، اما قرار است که‌ به‌ زودی دیداری میان «نچیروان بارزانی» معاون رهبر حزب دموکرات و «بافل طالبانی» رهبر اتحادیه‌ میهنی به منظور توافق بر سر نامزد تصدی منصب ریاست جمهوری عراق برگزار شود.

نماینده‌ حزب دموکرات کردستان در مجلس عراق افزود که‌ اقدامات و دخالت‌های اخیر سازمان ملل برای حل اختلافات میان دو حزب تاثیر بسزایی در حل بحران سیاسی و خروج از بن بست سیاسی در عراق دارد.

وی در مورد روابط حزب دموکرات و احزاب عراقی نیز تاکید کرد که‌ مسعود بارزانی رهبر حزب دموکرات دارای روابطی دیرین و تاریخ مبارزات مشترک با سران چارچوب هماهنگی احزاب شیعه‌ است و اخیرا حزب دموکرات به‌ چارچوب هماهنگی بسیار نزدیک شده‌ است. تا زمانی که‌ توافق و سازش میان جریان صدر و چارچوب هماهنگی به‌ عنوان جریان‌های اصلی شیعیان عراق حاصل نشود، انتخاب رئیس جمهور در مجلس عراق امکان پذیر نیست.

تنها گزینه «توافق» است

«جمال کوچر» عضو فراکسیون اتحاد اسلامی کردستان در مجلس عراق با تاکید بر حمایت این حزب از اصل توافق برای برون رفت از بن بست سیاسی کنونی در عراق گفت: برای عراق چنین مقدر شده است که فقط با توافق مشکل آن حل می شود، در غیر این صورت با یک جنگ داخلی مواجه خواهد شد.

وی افزود: حزب اتحاد اسلامی کردستان نشست‌های زیادی با نیروهای چارچوب هماهنگی، ائتلاف سه جانبه، نمایندگان مستقل مجلس، برخی وزارتخانه‌ها و سفارتخانه‌ها، دادگاه فدرال و شورای عالی قضایی برگزار کرده و هیئت‌های این حزب به بغداد سفر کرده‌اند که این سفر سه هدف اصلی را دنبال می‌کرد که شامل آگاهی از آخرین تحولات در عرصه سیاسی، تبادل نظر و بیان دیدگاههای این حزب درخصوص برخی از مسائل، از جمله مسئله ریاست جمهوری، عملکرد دولت مرکزی و برخی از تصمیمات دادگاه فدرال عراق بود.

کوچر تاکید کرد که اتحاد اسلامی کردستان از هر گونه نزدیکی اعم از نزدیکی کردی- کردی، شیعی-شیعی و سُنی-سُنی و همچنین نزدیکی عرب -کُرد یا سنی-شیعه یا سُنی -کُرد حمایت می کند، لذا این مسئله نشان می‌دهد که ما از اجماع حمایت می‌کنیم، زیرا معتقدیم سرنوشت این کشور تنها با توافق رقم می خورد.

 با وجود گذشت نزدیک به هفت ماه از برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در عراق در  اکتبر گذشته، تاکنون رئیس جمهور و دولت جدید به دلیل اختلافات حاد گروه‌های سیاسی انتخاب و تشکیل نشده است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان