بررسی تسنیم از میزان افزایش ظرفیت تولید برق/کار وزارت نیرو برای جلوگیری از خاموشی‌های تابستان سخت‌تر شد

بررسی تسنیم از میزان افزایش ظرفیت تولید برق/کار وزارت نیرو برای جلوگیری از خاموشی‌های تابستان سخت‌تر شد

با عدم تحقق تمامی برنامه افزایش ۶۰۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق تا امروز که کمتر از ۱۰ روز تا شروع تابستان باقی مانده، به‌نظر می‌رسد کار وزارت نیرو برای جلوگیری از بروز خاموشی، سخت‌تر شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، میانه تابستان 1400، درست در زمان پیک تابستانه مصرف برق و بروز خاموشی‌های متعدد، دولت سیزدهم کار خود را آغاز کرد و مسئولان وزارت نیرو ضمن انتقاد از ناترازی‌های گسترده‌ای که در بخش برق از دولت دوازدهم به ارث رسیده، قول برطرف کردن ناترازی‌ها و جلوگیری از تکرار خاموشی‌های زمستانه و تابستانه را دادند.

علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو در پاییز سال گذشته وعده داد که 6000 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور تا پیک تابستان سال 1401 افزوده شود. این برنامه اعلامی وزیر نیرو، که در صورت تحقق، یک رکوردشکنی در تکمیل و به‌مدار بهره‌برداری وارد شدن ظرفیت‌های جدید نیروگاهی در طول یک‌سال محسوب می‌شد، به منظور پوشش بخشی از ناترازی‌های 17 تا 19 هزار مگاواتی تولید و مصرف برق در تابستان 1401 ، اقدامی موثر به‌حساب می‌آمد.

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق در خصوص جزئیات برنامه 6000 مگاوات وزارت نیرو در گفت‌وگویی با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: از این برنامه 6000 مگاواتی، 500 مگاوات نیروگاه‌های تجدیدپذیر و 1300 مگاوات ارتقای توان و استفاده از سیستم‌های مدیا در واحدهای موجود به منظور افزایش توان خروجی است؛ بقیه برنامه نیز مربوط به نیروگاه‌های حرارتی جدید است.

بررسی‌های تسنیم نشان می دهد از پیک تابستان سال گذشته (ابتدای آغاز به کار دولت) تا پایان اردیبهشت‌ماه سال جاری، در بخش تجدیدپذیر تنها 59 مگاوات ظرفیت جدید تولید برق وارد مدار شده و از برنامه افزایش 500 مگاواتی ظرفیت در بخش تجدیدپذیرها، حدود 12 درصد محقق شده است.

وزارت نیرو , صنعت برق ایران , نیروگاه‌های حرارتی , نیروگاه‌های تجدیدپذیر ,

بررسی‌های تسنیم در بخش افزایش قدرت عملی واحدهای موجود نیروگاهی که قرار بود حدود 1300 مگاوات از این محل به ظرفیت عملی تولید برق کشور تا پیک تابستان امسال افزوده شود، نشان می دهد از محل اجرای پروژه‌های متنوع و دانش بنیان در این بخش، تا امروز 488 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده و از این برنامه حدود 38 درصد محقق شده است.

همچنین در بخش واحدهای حرارتی جدید که طبق برنامه 6000 مگاواتی وزارت نیرو، قرار بود از پیک تابستان 1400 تا پیک تابستان امسال، حدود 4200 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور از این محل افزوده شود، تا امروز 2 هزار و 162 مگاوات به این ظرفیت افزوده شده و از برنامه پیش‌بینی شده حدود 51 درصد محقق شده است.

وزارت نیرو , صنعت برق ایران , نیروگاه‌های حرارتی , نیروگاه‌های تجدیدپذیر ,

درحالی که مقرر شده بود با افزایش 6000 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق و واردات حدود 500 مگاواتی برق، ناترازی حدود 17 هزار مگاواتی تولید و مصرف برق در تابستان سال جاری به 10 هزار و 500 مگاوات رسیده و این مقدار نیز با پیک‌سایی (جابه‌جایی بار) طبق هماهنگی‌های صورت گرفته با بخش صنعت، کشاورزی، اداری و تجاری، پوشش داده شده و از این طریق، در تابستان سال جاری شاهد بروز خاموشی نباشیم، با عدم تحقق تمامی برنامه افزایش 6000 مگاواتی ظرفیت تولید برق تا امروز که کمتر از 10 روز تا شروع تابستان باقی مانده، به‌نظر می‌رسد کار وزارت نیرو برای جلوگیری از بروز خاموشی، سخت‌تر شده است.

بررسی‌های تسنیم نشان می‌دهد وزارت نیرو روی صرفه‌جویی برق توسط مردم در بخش خانگی با اعمال جریمه برای مشترکان پرمصرف و تشویق مشترکان کم‌مصرف با افزایش 10 برابری سطح تشویق‌ها نسبت به سال گذشته، حساب ویژه‌ای باز کرده است.

بدون شک، توجه مردم به مصرف بهینه برق و جلوگیری از مصرف اسراف‌گونه به‌خصوص در ساعات پیک مصرف، می‌تواند راهکار اصلی عبور از تابستان سال جاری بدون خاموشی باشد.

* محمدرضا کیاشمشکی

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه