بستر اشتغالزایی برای معتادان بهبودیافته در استان گیلان فراهم نیست
گروه استانها- رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان گیلان با اشاره به مغفول ماندن اشتغالزایی برای معتادان بهبودیافته در استان گیلان گفت: تا زمانی که آمار بالای بیکاری در استان کاهش نیابد، حل مشکلات مربوط به اعتیاد نیز به کندی پیش میرود.
سرهنگ علی احمدپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، در تشریح آماری از شمار معتادان متجاهر جمعآوری شده از ابتدای سال تاکنون در گیلان اظهار داشت: پلیس مبارزه با مواد مخدر گیلان امسال 200 نفر از معتادان را از سطح پارکها بهویژه پارکهای شهرستان رشت جمعآوری کرده است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گیلان با بیان اینکه آمار بهبودیافتگان در مرکز ماده 16 که مرکزی پیشرفته بوده و تحت نظر سازمان بهزیستی و پلیس مبارزه با مواد مخدر قرار دارد آمار خوبی است گفت: بیش از 60 درصد معتادان این مرکز بهبود یافته و به کانون خانواده باز میگردند.
احمدپور خاطرنشان کرد: این در حالی است که آمار معتادان بهبودیافته در کمپهای ترک اعتیاد ماده 15 که تعداد آن در استان گیلان زیاد هم است، نسبت به مراکز ماده 16 پایینتر بوده و کمتر از 30 درصد معتادانی که وارد این مرکز میشوند بهبود پیدا میکنند.
وی درباره بسترهای اشتغالزایی برای معتادان در گیلان با بیان اینکه اشتغالزایی برای بهبودیافتگان جزو اهدافی است که در استان گیلان مغفول مانده است افزود: یکی از بهترین و اثرگذارترین راه برای خارج کردن افراد از چرخه اعتیاد بازتوانی روحی و روانی فرد رهایی یافته از اعتیاد است.
احمدپور گفت: از این رو باید پس از سمزدایی معتاد طی پروسهای یک الی 3 ماهه، بازتوانی روحی و روانی فرد بهبود یافته در دستور کار قرار گیرد که این مسئله نیز در سایه درگیر کردن فرد بیمار بهبود یافته با کار و مهارتآموزی به او محقق میشود تا دوباره شاهد بازگشت وی به اعتیاد نباشیم.
وی با بیان اشاره به اینکه اشتغالزایی برای معتادان بهبودیافته به طور کامل در گیلان اجرایی نشده است افزود: البته بهزیستی سال گذشته اقدام به راهاندازی یک مرکز جامع درمانی در حوزههایی نظیر پرورش گل و گیاه، آموزش نانوایی، آرایشگری و سفالگری کرد اما این مرکز برای کل استان کفایت نمیکند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان گیلان ابراز داشت: بنا بر آمار واصله، استان گیلان یکی از استانهای با بالاترین نرخ بیکاری در سطح کشور است لذا تا زمانی که مشکل بیکاری و اقتصاد برطرف نشود حل مشکلات مربوط به اعتیاد نیز به کندی پیش میرود.
احمدپور با تأکید بر اهمیت توجه به اشتغالزایی برای بهبودیافتگان جهت خارج کردن معتاد از چرخه بیماری عنوان کرد: اگر فرد بیمار بهبودیافته مورد حمایت دستگاههای مرتبط قرار گرفته و وامهای کمبهره و شرایط اشتغال آسان برای او فراهم شود مطمئناً به چرخه اعتیاد باز نمیگردد.
وی با اشاره به اینکه بیش از 17 دستگاه، متولی مقابله با اعتیاد و حل مشکلات مرتبط با آن هستند گفت: از جمله این دستگاهها میتوان به ادارهکل تعاون کار و رفاه اجتماعی، ادارهکل ورزش و جوانان، بهزیستی، حوزه بهداشت و درمان و پلیس مبارزه با مواد مخدر و دستگاه قضایی اشاره داشت.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گیلان افزود: با وجود این 17 دستگاه اکنون بیشترین حجم کار در راستای مقابله با اعتیاد بر دوش پلیس، بهزیستی و دستگاه قضایی است و این 3 مجموعه به عنوان متولی اصلی مقابله با مواد مخدر مطرح هستند که این امر نادرست بوده و همه باید پای کار باشند.
انتهای پیام/614/ش