کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری در چهارمحال و بختیاری / آمار استان همچنان بالاتر از میانگین کشوری است
گروه استانها - رئیس سازمان مدیریت برنامه ریزی استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه نرخ بیکاری استان از ۱۵.۲ درصد در سال گذشته به ۱۲.۳ درصد رسیده است، گفت: هنوز نرخ بیکاری در استان از متوسط کشوری بالاتر است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، علی شهریارپور امروز در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری استان، از رشد قابل توجه تخصیص اعتبارات استان خبرداد و اظهار داشت: این اعتبارات نقش مهمی در تکمیل و بهرهبرداری از پروژههای نیمه تمام استان داشته است.
وی یادآور شد: در سال گذشته علاوه بر رشد اعتبارات مصوب، از ردیفهای متفرقه نیز به اندازه اعتبارات مصوب تامین مالی صورت گرفت و رشد خوبی در تسهیلات مشاغل خانگی، روستایی و عشایری و بند "ب" تسهیلات اشتغالزایی صورت گرفت.
رئیس سازمان مدیریت برنامه ریزی استان چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: رشد صادرات چهارمحال و بختیاری در سال 1400 بالاترین درصد سهم تحقق اهداف صادراتی را در بین استانهای کشور را رقم زد.
نرخ بالای بیکاری نگرانی عمده استان
شهریارپور افزود: سال گذشته 92 میلیون دلار صادرات کالاهای مختلف به ارزش 177 درصد با وزن 252 درصد به ثبت رسید و تعداد اظهارنامههای گمرکی به 1700 مورد رسید و تجارت خارجی موفق منجر به تحقق اهداف صادراتی استان شده است، همچنین کشورهای هدف صادراتی به 14کشور افزایش یافته و گروه کالاهای صادراتی نیز به 10 گروه افزایش یافته است.
وی رشد صادرات استان را ناشی از فعالیتهای اقتصادی تولید کنندگان و صادرکنندگان و دستگاههای متولی و گمرک استان دانست و خاطرنشان کرد: یکی از نگرانیهای استان، بالا بودن نرخ بیکاری استان بوده است که از 2 سال قبل کاهش نرخ بیکاری شروع شده و در سال جاری این کاهش با شیب تندی پیش میرود.
شهریارپور تصریح کرد: نرخ بیکاری استان از 15.2 درصد در سال گذشته به 12.3 درصد رسیده است که کاهش 2.9 واحدی کاهش نرخ بیکاری را نشان میدهد که بالاترین کاهش را دربین استانهای کشور است.
رئیس سازمان مدیریت برنامه ریزی استان چهارمحال و بختیاری عنوان داشت: سهم بیکاران استان از 1.9 به 1.6 در کشور کاهش یافته است و به این ترتیب جایگاه دوم استان در این زمینه به ششم ارتقا پیدا کرده است اما هنوز نرخ بیکاری در استان از متوسط کشوری بالاتر است و باید برای تک رقمی شدن نرخ بیکاری تلاش شود.
پایین بودن سهم تولید ناخالص داخلی استان در اقتصاد ملی
اردشیر آذر، معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری نیز در این جلسه، پایین بودن سهم تولید ناخالص داخلی استان در اقتصاد ملی و رقم پایین درآمد سرانه را از مهمترین مسائل و مشکلات کلیدی توسعه اقتصادی استان بیان کرد.
وی از تدوین برنامههای پیشنهادی کارگروه تخصصی اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری خبر داد و گفت: ارائه برنامهها برای اجرای سیاستهای کلی اصل 44 و پیگیری اجرای برنامههای مرتبط با امور اقتصادی و بخشهای صنعت معدن و تجارت کشاورزی، گردشگری و خدمات در چهارچوب برنامههای توسعه، از برنامههای پیشنهادی در این کارگروه است.
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری گفت: همچنین ارائه برنامههای حمایت از جریانهای اقتصادی پایدار در سطح استان، ارائه برنامههایی برای ترغیب و ترویج روشها و الگوهای تولید و مصرف پایدار در سطح استان، ارائه شیوههای اقزایش تولید ناخالص داخلی استان و... از دیگر برنامههای مهم پیشنهادی در این کارگروه است.
پرداخت بیش از 61 هزار میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی
محسن مولوی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان چهارمحال و بختیاری نیز در این جلسه در خصوص تسهیلات مشاغل خانگی در سال گدشته طی 2مرحله ابلاغ، بیان کرد: مجموعا سهم استان 61 میلیارد و 400 تومان بین دو بانک رفاه کارگران و توسعه تعاون بوده است که در هر کدام 30 میلیارد و 700 میلیون تومان توزیع شده است.
وی افزود: تا به امروز 2هزار و 125 پرونده به مبلغ 69 میلیارد و100 میلیون تومان یعنی 12 درصد بیش از سهمیه استان به سیستم بانکی معرفی شده است و یک هزار و 851 پرونده به مبلغ 60 میلیارد و 300 میلیون تومان پرداخت کامل انجام شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان چهارمحال و بختیاری یادآور شد: در بانک توسعه تعاون 100 درصد تسهیلات معرفی شده پرداخت کامل و در بانک رفاه کارگران هم 96 درصد در سیستم بانکی ثبت شده است.
وی تصریح کرد: از هزار و 851 پرونده، هزار و 770 پرونده مستقل و 81 پرونده پشتیبان هستند که این دغدغه وجود دارد که دبیرخانه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری استان توجه لازم را به هدایت منابع تسهیلات مشاعل خانگی به سمت پشتیبان داشته باشند تا اشتغال بهتر و پایداری فراهم شود.
مولوی گفت: در عملکرد شهرستانها 98 درصد این اعتبارات جذب شده است و در لردگان، فارسان شهرکرد و اردل 100 درصد تسهیلات جذب شده است.
وی بیان کرد: در تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری مجموعا در مرحله اول و دوم 617 میلیارد و 100میلیون تومان کل اعتبار استان در این حوزه بوده است که 5هزار و 650طرح به مبلغ 617 میلیارد و 500 میلیون تومان به سیستم بانکی معرفی و 5هزار و 570 پرونده به مبلغ 445 میلیارد و 800میلیون عقد قرار داد شده است که امیدواریم عقد قرارداد و پرداخت به 100درصد برسد.
تحقق 100 درصدی تسهیلات روستایی و عشایری
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان چهارمحال و بختیاری اعلام کرد: در حوزه اشتغال روستایی و عشایری در بخش کشاورزی و منابع طبیعی از 119 درصد سهمیهای که به سیستم بانکی معرفی شده است، 91 درصد در مرحله عقد قرارداد و پرداخت 87 درصد است.
مولوی گفت: در بخش صنایع و معادن در مجموع 135 درصد معرفی و 81 درصد عقد قرارداد و 76 درصد پرداخت صورت گرفته است و فعالیتهای خدمات و فناوری اطلاعات هم از 92 میلیارد و 600میلیون 80میلیارد و 40 میلیون تومان معرفی و 61 درصد به مرحله عقد قراردداد و 48 درصد به پرداخت رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه گردشگری هم از 61 میلیارد و 700 میلیون تومان اعتبار، 51 میلیارد تومان معرفی به بانکهای عامل شدهاند و به این ترتیب عقد قرارداد 50 درصد و 51 درصد پرداخت شده است.
مولوی، عملکرد اعتبار کشاوری، صنایع و معادن و فرش و صنایع دستی را بالاتر از سهمیه دانست ولی حوزه گردشگری، خدمات و فناوری اطلاعات را دچار ضعف دانست و اظهار کرد: در بخش فرش و صنایع دستی 116 درصد معرفی به بانک انجام شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در بخش تسهیلات روستایی و عشایری در شهرستانهای استان 100 درصد سهمیه به بانک معرفی شده و 72 درصد انعقاد قرارداد و 68 درصد پرداخت تسهیلات صورت گرفته است و شهرستانهای فارسان، سامان، بروجن، اردل و کیار و شهرکرد مازاد بر تسهیلات عملکرد داشتند.
انتهای پیام/7540/ی