مشاور رئیس سازمان محیط زیست: اغلب دشت‌های کشور با مشکل فرونشست زمین مواجه شده‌اند / شرایط حاد در کرمان و اصفهان


مشاور رئیس سازمان محیط زیست: اغلب دشت‌های کشور با مشکل فرونشست زمین مواجه شده‌اند / شرایط حاد در کرمان و اصفهان

گروه استان‌ها - مشاور رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه اغلب دشت‌های کشور با مشکل فرونشست زمین مواجه هستند ، گفت: شرایط فرونشست زمین در استان‌های کرمان و اصفهان حاد است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، جلسه شورای محیط زیست استان ظهر امروز با حضور احمدرضا لاهیجان زاده مشاور رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، استاندار زنجان و مسئولان استانی در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری زنجان برگزار شد.

در این جلسه محسن افشارچی استاندار زنجان با گرامیداشت یاد و خاطره دو محیط بان استان زنجان اظهار داشت: با توجه به اینکه اقدامات دستگاه‌ها در مقابله با تنش آبی احصاء شده در همین راستا وظیفه ما این است که نگرانی‌ها را قبل از اینکه به مردم  منتقل شود و مردم را به تنش بکشیم به عنوان مسئول مشکلات را درک کرده و به دنبال راه‌حل و تدابیر آن باشیم.

وی با اشاره به اینکه نخستین مسئله استان کم آبی است گفت: باید مردم  را به مسئله کم آبی آگاه کنیم و آموزش‌های لازم را در زمینه صرفه جویی به مردم ارائه دهیم.

استاندار زنجان با اشاره به اینکه کشور به صورت خاصی به مسئله آب از جمله استحصال، تنظیم آب و حق‌ آبه ورود کرده گفت: از جمله اقدامات دولت تخصیص 23 هزار میلیارد تومان به مسئله آب و اتمام سدهای نیمه کاره  کشور برای افزایش حجم آب از جمله این موارد است.

وی به برنامه‌های استان زنجان در مسئله آب اشاره کرد و گفت: در سفر وزیر نیرو به استان زنجان تکمیل شبکه فاضلاب که جزو مصوبات بود و همینطور قرارداد شهرستان ابهر برای استفاده از پساب و بازگرداندن آن به چرخه در استفاده در صنعت مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

افشار‌چی تصریح کرد: با توجه به اینکه با تغییر اقلیم و خشکسالی مواجه هستیم اما با مدیریت صحیح و صرفه جویی و بازگرداندن آب به چرخه می‌توان آب را مدیریت کرد تا از بحران کم آبی عبور کنیم.

وی با اشاره به اینکه در حفظ محیط زیست متأسفانه برخی منافع شخصی خود را بر منافع جمعی ترجیح می‌دهند گفت: در حفظ محیط زیست نخستین مورد آگاهی دادن به مردم است که از انرژی‌های موجود به بهترین نحو و مطلوب استفاده کنند.

استاندار زنجان ادامه داد: با خاموش کردن یک چراغ در مجموع همه می‌توانند به صرفه جویی در ذخیره انرژی کمک کنند و با این کار می‌توانیم کاهش مصرف را  در کشور داشته باشیم  تا بتوانیم منابع زیرزمینی را برای نسل‌های آینده ذخیره کنیم.

وی به آموزش حفظ محیط زیست از سنین کودکی برای کاهش مصرف انرژی اشاره کرد و گفت: برای کمک به حفظ محیط زیست این کار باید از مدارس و سنین کودکی شروع شود تا کودکان این را بیاموزند که باید منافع جمعی را بر منافع شخصی ترجیح دهند.

افشار‌چی گفت: در حال حاضر در کشور  57 هزار مگاوات تولید انرژی در اوج پیک داریم که قبلاً با 19 هزار مگاوات کمبود برق مواجه بودیم و با استقرار دولت چهار هزار و 500 مگاوات نیرو به شبکه تزریق شد و در حال حاضر با کمبود 13 هزار مگاوات برق در اوج پیک در کشور مواجه هستیم اما تلاش می‌کنیم در استان که حداقل خاموشی‌ها را داشته باشیم.

وی بیان کرد: 53 درصد مصرف انرژی در صنعت ، 18 درصد در بخش کشاورزی و بقیه مصارف خانگی و ادارات را شامل می‌شود و تلاش می‌کنیم که کمترین خاموشی‌ را در سال جاری داشته باشیم.

استاندار زنجان افزود: تولید انرژی در آینده را باید به سمت انرژی‌های پایدار و تجدیدپذیر ببریم تا کمبودها جبران شود. البته این کار باید از یک دهه گذشته صورت می‌گرفت که متأسفانه به تأخیر افتاده است.

وی به مسئله تنظیم گری و عدالت در حوزه محیط زیست اشاره کرد و گفت: در حوزه تنظیم گری باید حد وسط را نگه داشت تا هم سبب حفظ محیط زیست شد و همچنین جلو پیشرفت و توسعه استان گرفته نشود.

افشارچی گفت: باید در ارائه مجوزها به سرمایه‌گذاران از طرف محیط زیست یک روال منسجم وجود داشته باشد و اگر مجوز داده می‌شود شامل همه شده و لابی گری از بین برود و عدالت و انصاف رعایت شود.

وی با اشاره به اینکه راحت ترین کار نه گفتن است افزود: ساختار ایران به نه گفتن بیشتر تمایل دارد تا کار ، چون کار نیاز به زحمت و انرژی دارد اما ما به عنوان مسئول متعهد به انجام کار هستیم تا کشور پیشرفت کند.

استاندار زنجان گفت: راه حل‌های قدیمی برای مشکلات جدید جوابگو نیستند و مشکلات مبتنی بر  استفاده از تکنولوژی به راحتی و سریع  قابل حل هستند.

مشکل فرونشست زمین در دشت‌های کشور

در ادامه احمدرضا لاهیجان زاده مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: 150 نفر از محیط‌بانان در جهت حفاظت از انفال و محیط زیست به  شهادت رسیده‌اند و بیش از 300 نفر نیز مصدوم و مجروح شده‌اند اما به دلیل ضعف در قانون نسبت به دریافت عنوان شهید و جانباز برای آن‌‌ها دچار مشکل هستیم و در حال پیگیری موضوع هستیم.

لاهیجان‌زاده با اشاره به سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب در حوزه محیط زیست افزود: این سیاست‌ها در سال 94 ابلاغ شده و قدم‌هایی نیز برداشته شده اما با گذشت بیش از شش سال مغفول مانده و مورد توجه قرار نگرفته است.

وی با بیان اینکه آب، مهمترین چالش کشور است افزود: اتفاقاتی در حوزه آب افتاده که برخی از آن‌ها غیر قابل جبران بوده و جبران برخی دیگر نیز با توجه به کاهش بارندگی‌ها به هزینه‌های زیادی نیاز دارد.

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از سال 1387 وارد مرحله تنش آبی شده‌ایم چون سرانه منابع آبی تجدیدپذیر، کاهش یافته و پیش‌بینی می‌شود که در آینده نزدیک وارد مرحله بحران شویم.

وی بیان کرد: سفره‌های زیرزمینی کشور در 50 سال گذشته 25 متر پایین رفته است و این در حالی است که میزان برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی در استان زنجان 166 درصد یعنی 66 درصد بیشتر از برنامه‌ریزی‌های ابلاغی است.

لاهیجان‌زاده با بیان اینکه فرونشست زمین در اغلب دشت‌های کشور اتفاق می‌افتد و شرایط در برخی استان‌ها مانند کرمان و اصفهان حاد است گفت: کشور از سال 1379 وارد خشکسالی شده و به جز سال 1398 که پرآب بود در سایر سال‌ها خشکسالی کماکان دامن کشور را گرفته و پیش‌بینی می‌شود که این وضعیت تا سال 2050  ادامه داشته باشد.

در ادامه محمدرضا یافتیان مدیرکل محیط زیست استان زنجان گفت: باید به مسائل محیط زیست به صورت جدی‌تر نگاه شود زیرا این مسئله کل کشور است و نباید صرفاً جهت اداری به آن توجه شود، زیرا آسیب‌های آن زندگی همه مردم را تحت شعاع خود قرار می‌دهد.

وی افزود: در حفاظت از محیط زیست که امانت الهی است تاکنون 150 محیط بان در کشور به شهادت رسیده‌اند که دو نفر از آن‌ها از استان زنجان هستند.

مدیرکل محیط زیست استان زنجان با اشاره به اینکه شرایط محیط زیست استان زنجان مطلوب تر از سایر استان‌ها است گفت: با توجه به حساسیت حفظ محیط زیست باید برنامه‌های ارتقاء فرهنگی جهت حفظ و نگهداری مورد توجه همه دستگاه‌های اجرایی باشد.

انتهای پیام/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon