یک درجه افزایش دما یعنی مصرف هزار مگاوات بیشتر / تولید و مصرف برق در استان فارس برابر است


یک درجه افزایش دما یعنی مصرف هزار مگاوات بیشتر / تولید و مصرف برق در استان فارس برابر است

گروه استان‌ها - با توجه به فصل گرما و استفاده بیشتر از برق مدیران برق استان فارس در سلسله نشست‌های مدیران پاسخگو به سوالات این حوزه پاسخ دادند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازشیراز، محمود رضایی بعدازظهر امروز در سلسله نشست‌های مدیران پاسخگو که به همت استانداری فارس برگزار شد، در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره سرقت یا استفاده غیرمجاز از برق در سکونتگاه‌های غیررسمی اظهار داشت: استراتژی در استان برای سکونتگاه‌ها و روستاها ساماندهی آنها است تا برق و انشعابات نیز  تحت مدیریت باشد اما به صورت کلی این سکونتگاه‌ها در مصرف برق استان تاثیری ندارند. 

وی با بیان اینکه مسئله سرقت کابل در استان صحت دارد، گفت: از طریق قضایی با این مسئله برخورد می‌شود و این موضوع قابل اغماض نیست. 

معاون عمرانی استاندار فارس در پاسخ به سوالی درباره ترویج انرژی‌های نو در استان افزود: در زمینه انرژی‌های نو در استان و کشور هنوز اقدام جدی نشده البته درصد زیادی از آن نیز در کشور محقق نشده است که هم برای پشت بام خانه‌ها و دیگر موارد در دستور کار است. 

رضایی درباره تعطیلی پنجشنبه‌ها برای کاهش مصرف برق نیز عنوان کرد: طبق قانون باید ادارات 44 ساعت کار هفتگی داشته باشند و تغییر ساعت کاری ادارات برای شیفت دادن زمان پیک مصرف است اما تعطیلی پنجشنبه‌ها به عنوان پیشنهاد در استان مطرح می‌شود. 

وی تصریح کرد: باید در زمان پیک مصرف برق را کم کرد اما با تعطیلی پنجشنبه‌ها مصرف تغییری نخواهد کرد چون به ساعات کاری در طول روزهای هفته اضافه می‌شود. 

ویروس ماینرهای غیرمجاز بلای جان برق 

حمیدرضا کریمی‌فرد، مدیرعامل توزیع برق فارس نیز در این نشست با بیان اینکه دولت کنترل مصرف را از خود شروع کرده و پرمصرفی یا کم مصرفی خانه‌ها ربطی به مدیر بودن افراد ندارد، اظهار داشت:یکی از راه‌ها برای کنترل و مدیریت مصرف از سوی دولت این بوده که مشترکان بدمصرف از یارانه انرژی برخوردار نخواهند بود. 

وی با بیان اینکه ابزارهای تشویقی برای کاهش مصرف در نظر گرفته شده است، افزود: اگر مشترکان پرمصرف، مصرف را کاهش دهند به ازای هر کیلووات ساعت کاهش تا سقف الگوی مصرف 500 تومان تشویق می‌شوند. 

مدیرعامل توزیع برق فارس درباره انشعابات غیرمجاز نیز گفت: از ابتدای سال 1400 تاکنون 7 هزار و 501 انشعاب غیرمجاز برچیده شده و این عزم همچنان وجود دارد اگر مردم انشعاب غیرمجاز را اطلاع دهند و فرد تشویق هم می‌شود. 

کریمی‌فرد با بیان اینکه در صنعت برق مبتلا به ویروس ماینرهای غیرمجاز هستیم که تا اعماق شهرها و روستاها پیش رفته است، عنوان کرد: این مسئله اکنون که با چالش ناترازی 15 هزارمگاواتی روبه‌رو هستیم مشکلات را دوچندان می‌کنند.  

وی با بیان اینکه همه مردم استان به صنعت برق کشور، دولت و بیت‌المال برای شناسایی این برداشت‌ها و انشعابات غیرمجاز کمک کنند، تصریح کرد:  در این گزارش‌ها بسته به تعداد ماینر و میزان مصرف تا سقف 20 میلیون تومان به گزارش‌دهنده پاداش داده می‌شود و  3 هزار و 656 ماینر غیرمجاز در یک سال و نیم اخیر شناسایی و کشف شده است. 

یک درجه افزایش دما چقدر مصرف برق را افزایش می‌دهد؟

مدیرعامل توزیع برق فارس درباره تغییر ساعات ادارات نیز گفت: این طرح به منظور شیفت دادن زمان پیک مصرف و کاهش مصرف اجرا شده است.  

وی در پاسخ به تسنیم درباره تاثیر افزایش حرارت و دما بر مصرف برق گفت: هر یک درجه افزایش دما هزار مگاوات به مصرف کل کشور اضافه می‌کند که معادل یک نیروگاه برق مانند سیکل ترکیبی جهرم یا کازرون است البته برش استانی در این زمینه احصا نشده است. 

مدیرعامل توزیع برق فارس در ادامه پاسخ به تسنیم با بیان اینکه 1200 مگاوات مصرف ادارات در کل کشور است، تصریح کرد: تغییر ساعات ادارات بیشتر با این هدف بود که مصرف ادارات از بازه 11 تا 18 که ساعات حساس برای گذر از پیک هستند خیلی فعال نباشند و مصرف برق کاهش یابد. 

کریمی‌فرد درباره سکونتگاه‌های غیررسمی و مصرف برق به صورت غیرمجاز در آنها بیان کرد: درخواست داریم استانداری سکونتگاه‌های غیررسمی را هر چه زودتر تعیین تکلیف کند و برای سرقت شبکه نیز تمهیداتی از سوی شورای تامین دنبال شود چون هزینه اضافه بر شرکت‌ها دارد. 

شناسایی افراد فعال در حوزه ماینر 

یداله حقیقی؛ مدیرعامل برق منطقه‌ای استان فارس نیز در این جلسه درباره ماینرها اظهار داشت: به صورت مشخص با توجه به رشد این موضوع ماینرها با اخذ مجوزهای لازم که یک بخش به وزارت صمت مربوط است هدایت می‌شوند اما با توجه به گرفتاری‌هایی که بوده است مصرف برقشان باید به صورت خودتامین باشند ولی اغلب به صورت غیرمجاز هستند و آمار دقیق از فعالیت آنها نیست اما عمده این افراد شناسایی شدند. 

وی درباره صنایع انرژی بر  استان و تامین برق آنها نیز افزود: شرکت آلومینیوم جنوب یکی از بزرگترین مشترکان استان فارس است که دو سه ماه قبل شاهد افزایش تولید و تکمیل ظرفیت آن بودیم و میزان مصرف آن قریب به 500 مگاوات است. 

حقیقی بیان کرد: زیرساخت تامین انرژی آن در قرارداد اولیه این صنعت ذکر شده مبنی بر اینکه باید یک نیروگاه 913 ایجاد می‌کرد که سال آینده فاز نخست آن با ظرفیت 300 مگاوات به مدار وارد می‌شود. 

مدیرعامل برق منطقه‌ای استان فارس عنوان کرد: درباره مابقی صنایع استان فارس تا جایی که شبکه اجازه دهد برق تامین می‌شود اما مابقی و اضافه بر تولید خود صنایع متعهد به تامین هستند. 

وی درباره استفاده از انرژی‌های نو تصریح کرد: مجوز نیروگاه‌های خورشیدی داده شده است اما مشکلاتی وجود داشت از جمله اینکه در مناطق شمالی فارس مجوز به شرکتی داده شده بود که به دلیل عدم پاسخگویی شرکت مجوز آن لغو شد. 

حقیقی درباره صادرات و واردات برق نیز گفت: میزان واردات و صادرات معادل هم هست مازاد بر تولید نداریم که صادر کنیم و به همان میزان وارد می‌کنیم البته ظرفیت خطوط نیز اجازه واردات بیشتر نمی‌دهد. 

3800 مگاوات میانگین مصرف برق استان فارس 

مدیرعامل برق منطقه‌ای استان فارس در پاسخ به تسنیم برای میزان مصرف در استان تصریح کرد: میزان مصرف استان لحظه‌ای در حال تغییر است اما در حال حاضر 5 هزار و 200 مگاوات استان فارس و بوشهر مصرف دارند اما به صورت میانگین مصرف استان فارس در این فصل 3800 مگاوات است. 

وی با بیان اینکه تولید در استان فارس معادل با همین میزان مصرف است، گفت: در بخش‌های مختلف صرفه‌جویی متفاوت است اما انتظار داریم که مردم در بخش خانگی اگر 10 درصد صرفه‌جویی کنیم می‌توانیم پیک بار 1401 را بگذرانیم. 

حقیقی با بیان مصرف در بخش‌های مختلف اعلام کرد: در بخش خانگی مصرف 34 درصد،کشاورزی 28 درصد، صنایع 28 درصد، عمومی و اداری 3 درصد و تجاری نیز 6 درصد است که بیشترین مصرف در بخش خانگی است. 

سرقت برق در حاشیه‌های شیراز/ سهم 6 درصدی هدررفت برق

محمدرضا سلاحی مدیرعامل توزیع برق شیراز نیز در این جلسه با بیان اینکه در زمینه برق دزدی چندین شهر هستند که این مشکل دارند و عامل اصلی آن نیز حاشیه‌نشینی و یک معضل فرابخشی است، گفت: شیراز هم در برخی از نقاط که تعیین تکلیف نشده یعنی نه در خدمات شهری تعریف شده و نه در طرح هادی روستا این اتفاق رخ می‌دهد. 

وی گفت: پیش از این چنین بود که اگر بنای قدمتی از سال 85 به بعد باشد، می‌شد به اینها برق داد اما امسال این قانون نیز لغو شد و در حریم تحت هیچ عنوانی برق داده نمی‌شود. 

سلاحی تصریح کرد: این مسئله با حضور مقامات قضایی بررسی می‌شود و اگر امکان واگذاری انشعاب به لحاظ قانونی نباشد روش‌های دیگری از جمله قلع و قمع در نظر گرفته می‌شود که البته تبعات اجتماعی دارد اما امیدواریم راهکار قانونی برای حل این مشکل داشته باشیم.  

وی درباره ماینرها و استفاده از برق کشاورزی نیز گفت: مصارف کشاورزی در ساعات غیرآبیاری جز مصارف مشکوک هستند که به صورت هوشمند بررسی می‌شود و پرونده‌هایی در این زمینه تشکیل شده است، گرانترین بخش تجاری است اما با این وجود استفاده از ماینر به صرفه و سودآور است و به همین دلیل بسیار زیاد شده است. 

عضو کمیسیون صنایع مجلس: برق روستاهای دورافتاده و کم‌جمعیت با پنل‌های خورشیدی تأمین شود

سلاحی افزود: خاموشی در سطح شهر و ستون‌های برق خلاف قانون است و به دلیل سرقت هزینه نگهداری شبکه زیاد شده اما وظیفه خود می‌دانیم که این امر را تامین کنیم. 

مدیرعامل توزیع برق شیراز تصریح کرد: سهم هدررفت برق در انتقال و توزیع زیر 6 درصد و به دلیل فرسودگی شبکه است اما انشعابات غیرمجاز مشکل‌ساز شده است.  

انتهای پیام/424 /ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon