سامانه هوشمند مدیریت پسماند در اراک رونمایی شد


سامانه هوشمند مدیریت پسماند در اراک رونمایی شد

گروه استان‌ها-شهردار اراک با بیان اینکه سامانه هوشمند مدیریت پسماند در اراک رونمایی شد گفت: امروز با رونمایی از اپلیکیشن اکو این سامانه هوشمند مدیریت پسماند گامی بلند در راستای جمع‌آوری و دفن و بازیافت زباله در سطح استان برداشته‌ایم.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از   اراک  ، علیرضا کریمی ظهر امروز در مراسم رونمایی از سامانه هوشمند مدیریت پسماند «اکو acco» در فرهنگسرای شهر اراک با اشاره به بحران ازدیاد زباله اظهار داشت: امرو با  بحران ازدیاد زباله رو به رو هستیم  که می‌طلبد مجموعه عوامل اجرایی و دست‌اندرکاران برای مقابله با این بحران بسیج شوند.

وی افزود: برای مقابله با این بحران اندیشمندان  دو راه را پیش‌بینی کرده‌‍اند  یک، روش کاهش تولید زباله  و دو روش بازیافت زباله که باید نسبت به آنها توجه ویژه داشت.

شهردار اراک تصریح کرد: نکته مهم و طلایی‌ترین روش بازیافت زباله تفکیک از مبدا است که برای موفقیت در این روش به چند نکته نیاز داریم از جمله همکاری خانواده‌ها به‌ویژه بانوان، همچنین ارتقاء فرهنگی و مشار‌کت عمومی و توجه افکار عمومی که باید مورد توجه قرار گیرند

کریمی بیان کرد: ما نیازمند خودآگاهی و آگاهی‌رسانی عمومی در این محور هستیم، امروز با رونمایی از اپلیکیشن اکو این سامانه هوشمند مدیریت پسماند گامی بلند در راستای جمع‌آوری و دفن و بازیافت زباله در سطح استان برداشته‌ایم.

وی ادامه داد: روزانه 55 هزار تن زباله در کشور تولید می‌شود و سرانه تولید زباله در اراک روزانه به ازای هر نفر 550 گرم بوده و از میانگین کشوری با 760 گرم به ازای هر نفر، کمتر است و این نشان دهنده آن است که در بحث کاهش تولید زباله در اراک اقدامات خوبی انجام شده است.

شهردار اراک عنوان کرد: روزانه 260 تا 290 تن زباله در شهر اراک تولید و جمع‌آوری می‌شود که هزینه نظافت شهر اراک و دفن پسماند این شهر در هر روز 100 میلیارد ریال برآورد می‌شود.

کریمی افزود: روزانه به ازای هر شهروند 8 هزار تومان و سالانه به ازای هر شهروند 100 هزار تومان بابت جمع‌آوری پسماند هزینه می‌شود.

وی تصریح کرد: روزانه 5500 نفر کارگر خدمات شهری، نظافت شهری را برعهده دارند و برای حمل زباله‌های شهر اراک روزانه 40 دستگاه کامیون، 35 دستگاه واحد مکانیزه و 5 دستگاه غیرمکانیزه فعال است.

  تقریبا 100 درصد زباله‌های روستایی استان مکانیزه جمع‌آوری می‌شوند  

مهدی زندیه‌وکیلی، معاون عمرانی استاندار مرکزی هم در این مراسم با اشاره به بحث جمع‌آوری زباله گفت: تجمیع زباله زمانی اقتصادی  می‌شود که در تناژ بالا انجام شود، مکان مناسب برای جمع‌آوری زباله با در نطر گرفتن مسائل زیست محیطی و بهداشت محیط یکی از اقدامات مهم در این زمینه است.

وی افزود: بخش عمده پسماندهای استان در محل‌های صحیح دفن می‌شوند، پسماندهای عفونی استان هم که مجری آن تولیدکننده است در سطح استان به صورت بهداشتی دفن می‌شود.

معاون عمرانی استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: همچنین تقریباً 100 درصد زباله‌های روستایی به صورت مکانیزه جمع‌آوری می‌شوند.

زندیه‌وکیلی بیان کرد: سامانه هوشمند مدیریت پسماند یکی از نقاط قوت استان مرکزی است و به این شکل در هیچ استان کشور وجود ندارد، استان مرکزی در حوزه جمع‌آوری زباله مشکل ندارد اما در حوزه بازیافت کار انجام نشده بسیار است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: تفکیک از مبدا نقش موثری در حفظ محیط زیست و مقابله با پدیده زباله‌گردها به عنوان یک آسیب اجتماعی دارد، این مهم از سال‌های گذشته در اراک آغاز شده بود اما مدت‌ها بود که رها شده بود و مجدد از سرگرفته شده است.

معاون عمرانی استاندار مرکزی عنوان کرد: در راستای کاهش زباله‌گردها نیاز است سطل‌های جمع‌آوری زباله بازنگری شود و از استان‌های موفق در این زمینه الگو گرفته شود.

زندیه‌وکیلی افزود: اراک در سال‌های قبل در حوزه پسماند، بحث پردازش و تولید کمپوست را نیز آغاز کرد اما این طرح هم رها شده و نیاز است شهرداری این مهم را که نیاز به سرمایه‌گذاری کلان ندارد، با جدیت پیگیری کند. 

  بازیافت پسماند در توسعه پایدار بسیار تاثیرگذار است  

مدیر عامل شرکت اکو هم در این مراسم گفت: اکو!  نسخه تکامل یافته روش‌های سنتی جمع‌آوری پسماندهای خشک بازیافتی است، از دیروز تا به امروز  جمع‌آوری زباله‌ها از دوره‌گردها  به ایستگاه‌های تبادل پسماند و مرحله بعد خودروهای درب منزل و امروز به سرویس‌های آنلاین تکامل یافته است.

وی افزود: تولید روزانه زباله 300 تن است که اگر فقط 20 درصد از زباله خشک تولید شده بازیافت شود  یعنی حدود 60 هزار کیلو زباله، بازیافت این 60 هزار کیلو از قطع 2 هزار و 500 اصله درخت جنگلی در روز و همچنین از هدررفتن  3 میلیارد ریال سرمایه ملی جلوگیری می‌کند. 

مدیرعامل شرکت اکو تصریح کرد: باتوجه به اینکه هر یک تن زباله برای 10 نفر ایجاد شعل پایدار می‌کند پس با بازیافت 60 کیلوگرم  زباله 600 شغل پایدار ایجاد می‌شود و این توسعه پایدار هم در زمینه زیست محیطی هم اقتصادی و هم اجتماعی بسیار کارآمد است. 

وی افزود: در سیستم اکو با نصب اپلیکیشن اکو و استفاده از سرویس آنلاین شما یک اعتبار ریالی برای خود در اپلیکیشن راه‌اندازی می‌کنید که با تحویل زباله تفکیک شده خود در هر زمان و هرمکانی که شما تعیین می‌کنید ، از این اعتبار برای خرید شارژ اینترنت، پرداخت قبوض، نیکوکاری و یا حتی برداشت وجه استفاده خواهید کرد و این یکی از مزیت‌های این اپلیکیشن است.

انتهای پیام/712/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon