نقشه راه و طرح جامع فعالیت‌های دانش‌بنیان در استان مرکزی تهیه شود


نقشه راه و طرح جامع فعالیت‌های دانش‌بنیان در استان مرکزی تهیه شود

گروه استان‌ها- نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: یک ساختار منسجم و واحد برای پیشبرد و اعمال حمایت‌های مورد نیاز در عرصه‌های مدیریتی، مالی و حقوقی از فعالیت‌های دانش‌بنیان نیست که این موضوع را در سطح ملی دنبال می‌کنیم.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی‌اکبر کریمی ظهر امروز در نشست با مدیران شرکت‌های شاخص دانش‌بنیان و فن‌آوران با اشاره به اهمیت فعالیت‌های دانش‌بنیان و اقتصاد مبتنی بر این فعالیت‌ها اظهار داشت: امسال مقام معظم رهبری بر تولید مبتنی بر اقتصاد دانش‌بنیان و نقش و جایگاه این فعالیت‌ها در توسعه و پیشرفت کشور تاکید کردند که اگر آینده‌ای برای ما در حوزه علم و پیشرفت باشد باید از این رهگذر عبور کنیم.

وی افزود: باید یک ارتباط منطقی و کاربردی بین فعالیت‌های حوزه پژوهش و شرکت‌های دانش‌بنیان با نیازها و اولویت‌های کشور و استان داشته باشیم زیرا متاسفانه در گذشته روند پژوهش و تحقیقات در کتابخانه‌ها متمرکز بود بنابراین این نیاز امروز وجود دارد که در قالب یک کار مسئله‌محور تلاش کنیم.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امروز کشور با مشکل شدید کمبود برق مواجه است که در گذشته با خاموشی روبه‌رو بوده‌ایم و در آینده هم با آن مواجه می‌شویم، گفت: اراک دارای صنعت آلومینیوم است که به تنهایی به اندازه برخی استان‌های کشور حدود 350 مگاوات برق مصرف می‌کند و راندمان مصرف برق برای تولید هر کیلو آلومینیوم در گذشته حدود 15 تا 16 کیلووات بوده و در خط جدید به 13 تا 14 مگاوات رسیده درحالی که اکنون در دنیا با 5 تا 6 کیلووات برق یک کیلو آلومینیوم تولید می‌شود.

کریمی افزود: آلومینیوم صنعتی است که بیش از 50 سال در شهر فعالیت می‌کند درحالی که باید واحدهای علمی و دانشگاه‌ها در این سال‌ها بر این پدیده متمرکز می‌شدند تا صرفه‌جویی عظیمی در اقتصاد و راندمان تولید در این صنعت داشته باشیم بنابراین این صنعت نمونه کوچکی است که به صورت کاربردی برای اقتصاد ملی، شهر و استان موثر است.

وی تصریح کرد: در حوزه کشاورزی محصولات بسیاری داریم که بازار بزرگی در کشور و منطقه دارند و می‌توان به تولید بیش از 130 هزار تن انگور در خنداب اشاره کرد اما به صورت سنتی در باغات است و در این محصول کیفیت، روش‌های فرآوری و استفاده‌های بعدی در زنجیره تولید این محصول را تغییر ندادیم بنابراین نمی‌توانیم از این محصول صادرات خوبی داشته باشیم.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر این فعالیت‌های دانش‌بنیان در اولویت‌ها و نیازهای کشور و استان درنظر گرفته شود می‌تواند، موثر باشد بنابراین تهیه یک نقشه راه و طرح جامع برای فعالیت‌های دانش‌بنیان در استان برای ایجاد انسجام و هم‌افزایی و تعامل مثبت بین دانشگاه‌ها، واحدهای پژوهشی و شرکت‌های دانش‌بنیان موثر است تا این مجموعه با یک تصویر آینده‌ساز و روبه‌ جلو حرکت کند.

کریمی با اشاره به اینکه در ساختار کشور مشکلاتی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد، گفت: عمده حمایت‌ها در معاونت علمی ریاست جمهوری متمرکز است و صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان جایگاه مالی و حمایت فعالیت‌های دانش‌بنیان زیر نظر نهاد ریاست جمهوری است و اگر چه با معاونت علمی ارتباط نزدیک دارد اما زیرنظر معاونت علمی نیست.

وی خاطرنشان کرد: یک ساختار منسجم و واحد برای پیشبرد و اعمال حمایت‌های مورد نیاز در عرصه‌های مدیریتی، مالی و حقوقی از فعالیت‌های دانش‌بنیان نیست که این موضوع را در سطح ملی دنبال می‌کنیم.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: یک کار ارزنده که در مجلس یازدهم انجام شد تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان بود که این قانون در 20 ماده ابلاغ شد و کار بسیار خوبی بود.

کریمی بیان کرد: در ماده یک قانون همه دستگاه‌های اجرایی موظف شدند تا با رویکردهای کاربردی و مسئله‌محور چند موضوع را به عنوان محورهای اصلی فعالیت‌های دانش‌بنیان متمرکز کنند و یک مورد تعیین اقلام دارای ارزبری بیش از یک میلیون دلار در کشور بود که باید در این زمینه‌ها متمرکز شویم.

وی بیان کرد: تعیین موارد آسیب‌زا که تامین محصولات در خارج بود و در شرایط تحریم و غیرتحریم باید این نیاز در اولویت اقتصاد کشور مورد توجه باشد همچنین پیش‌بینی تناسب واردات این محصولات با روند تحولات کشور در حوزه فناوری و مورد دیگر تناسب با ظرفیت بازار داخلی و صادراتی باید مورد توجه باشد زیرا صادرات یکی از مسائل بسیار مهم است.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: میزان حساسیت و نقش محصول در حوزه امنیت غذایی، صنعتی، دفاعی و امنیت کشور باید مورد توجه باشد بنابراین در این قانون انواع این مسائل که بتواند جهش تولید را رقم بزند پیش‌بینی شده است.

کریمی خاطرنشان کرد: قول داده می‌شود که جلسات بعدی با حضور مسئولان معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی باشد تا درخواست‌های شرکت‌های دانش‌بنیان با حضور این مسئولان مطرح شود و امیدواریم مجموعه فعالیت‌های دانش‌بنیان در استان بتوانند آینده روشن‌تری در حوزه علمی، تحقیقاتی و اولویت‌های استان رقم بزنند.

وی ادامه داد: امیدواریم این جلسات برای ایجاد هماهنگی و انسجام بیشتر در مجموعه فعالیت‌های دانش‌بنیان تداوم داشته باشد و آثار آن نمود پیدا کند.

انتهای پیام/713/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon