نماینده مردم بروجن: همچنان نیمی از مردم استان چهارمحال و بختیاری مشکل آب شرب دارند
گروه استانها- نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی گفت: همچنان نیمی از مردم استان مشکل آب شرب دارند، پروژه بن-بروجن که بناست برای ۴۶۰ هزار نفر مردم استان آب شرب تامین کند از سال ۸۸ شروع شده هنوز به پایان نرسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بروجن، حجتالاسلام امیرقلی جعفری امروز در شورای اداری شهرستان بروجن که با حضور وزیر گردشگری برگزار شد، اظهار داشت: امروز استان چهارمحال و بختیاری در مسیر توسعه قرار گرفته و گلوگاه توسعه آب است، این استان قبلا 11 درصد آب کشور را تامین میکرد اما به دلیل خشکسالی نصف شده و متقاضیان آب استان هر روز تقاضای چند برابر دارند.
نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی گفت: امروز 95 درصد دشتهای استان ما ممنوعه و ممنوعه بحرانی است، همچنان نیمی از مردم استان مشکل آب شرب دارند و قطبهای صنعتی استان با تانکر آبرسانی میشود، بزرگترین ظرفیت استان بعد از مردم ولایی، ظرفیت منابع آب است که مردم نمیتوانند از آن استفاده کنند و پروژه بن-بروجن که بناست برای 460 هزار نفر مردم استان آب شرب تامین کند از سال 88 شروع شده هنوز به پایان نرسیده است.
وی گفت: فکری برای آب پایدار استان و شهرستان بروجن نشده و حوزههای دیگر نیز مشکل دارند، مشکل اساسی استان آب است، امیدواریم طرح بن-بروجن امسال افتتاح شود تا بخشی از مشکل مردم برطرف شود.
جعفری عنوان کرد: مردم ما هیچ بهرهای از گردشگری نمیبرند، در حوزه گردشگری استان تاکنون هیچ سرمایهگذاری نشده است، باید گردشگری اقتصاد محور باشد تا معیشت مردم تامین شود. چرا طرح جامع چغاخور که نمونه کشوری است یک سال معطل بماند چون نقشه کار مشخص نیست؟ ابنیه تاریخی که ما داریم سند هویت ملی ماست که باید مرمت و نگهداشته شوند این موضوع مطالبه ماست.
آثار تاریخی شهرستان باید تملیک و مرمت شوند
فتاح کرمی، سرپرست فرمانداری بروجن نیز در این جلسه با اشاره به اینکه شهرستان بروجن دارای 485 شهید دوران دفاع مقدس، امنیت، مدافع حرم و سلامت است، اظهار داشت: این شهرستان بعد از قم دومین مرکز پرورش حافظان قرآن است.
کرمی افزود: در حوزه گردشگری 250 اثر ملی، ثبتی و غیر ثبتی ،4 موزه و میانگین ورود گردشگری سالانه 600هزار نفر به شهرستان، 1200 هنرمند صنایع دستی، 4 منطقه گردشگری و ثبت گز به عنوان اثرملی و اماکن تاریخی میباشد، درخواست ما تامین اعتبار مورد نیاز جهت تملیک، مرمت و حفظ آثار تاریخی فوق الذکر میباشد.
وی گفت: اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بروجن در سال 91 با 4 نفر شروع بهکار کرد اما امروز با یک نفر و یک خودرو اداره میشود، قطعا نیازمند تامین چارت اداری و نیروی انسانی در این اداره هستیم.
کرمی عنوان کرد: مناطق نمونه گردشگری ما حال خوبی ندارند، پروژههای مناطق گردشگری گندمان، امامزاده حمزه علی و چغاخور امروز غیرفعال هستند و با وجود 4 تالاب که یکی از تالابی ترین مناطق کشور است ،چغاخور ثبت بینالمللی گرفته، تالاب گندمان در دفتر پرندهنگری لندن ثبت شده، منطقه تنگ صیاد و سبزکوه که به بهشت ایران معروفند از کمترین امکانات بهره مند هستند و از جاده دسترسی مناسب و روشنایی برخوردار نیستند.
سرپرست فرمانداری بروجن عنوان کرد: در حوزه حمل و نقل جادهای شهرستان بروجن با داشتن 420 کیلومتر راه فرعی و اصلی تردد روزانه 35 هزار خودرو سنگین و سبک و 52 درصد بار ترافیک استان که 5000 تن بار رااز محورهای مواصلاتی استان که کریدور فلات مرکزی را به جنوب کشور مرتبط میکند متاسفانه جایگاه خوبی ندارد و اعتبارات مورد نیاز برای تعریض و دو بانده کردن جادهها و روکش آسفالت از عمدهترین مشکلات ماست در خصوص جادههاست.
وی بیان کرد: در حوزه صنعت با وجود 5 شهرک صنعتی 341 واحد تولیدی که 42 درصد صنایع استان را به خود اختصاص داده و شهر سفید دشت به عنوان پایتخت صنعت استان امروز مورد توجه همه قرار داردامروز تولید کنندگان ما به دلیل مشکلات تامین مواد اولیه، تشدید عوارض گمرکی، قوانین سختگیرانه، نبود نقدینگی امروز 122 واحد صنعتی ما به حالت راکد و غیر فعال می باشد لذا انتظار داریم صنعت و تولید ما مورد توجه قرار گیرد.
کرمی گقت: بروجن در بخش کشاورزی با وجود 40 هزار هکتار اراضی زیر کشت دومین شهرستان استان است اما به دلیل خشکسالیها 50 درصد از این اراضی از چرخه تولید و اشتغال خارج شدند علی رغم وجود 800 هکتار پرونده دریافت تسهیلات برای اجرای آبیاری نوین اعتبارات سال گذشته شهرستان صرفا 180 هکتار را پوشش داده که نیازمند توجه جدی است.
سرپرست فرمانداری بروجن عنوان کرد: تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت یکی از مشکلات اساسی شهرستان است، مردم بروجن سالها منتظر بهرهبرداری از پروژه بن-بروجن، سد آقبلاغ و سد امام قیس و آبیاری اراضی دوراهان میباشند که نیازمند توجه است.
انتهای پیام/7540/ح