آیت‌الله‌علم‌الهدی: رونق اقتصادی استان در گرو تسهیل‌گری در عرصه زیارت است

آیت‌الله‌علم‌الهدی: رونق اقتصادی استان در گرو تسهیل‌گری در عرصه زیارت است

گروه استان‌ها- نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: با تسهیل دسترسی کاروان‌های زائران به مشهد، به رونق و اشتغال‌زایی شهرهای استان خراسان رضوی نیز که سرزمین امام رضا (ع) است، کمک می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی عصر امروز در همایش ستارگان کرامت که با محوریت تجلیل از اصحاب بقاع متبرکه و افتتاح بنای یادبود محل اقامه نماز امام رضا (ع) در روستای دهسرخ  خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره به آیه 96 سوره مبارکه آل‌عمران اظهار داشت: بعضی از زمان‌ها و مکان‌ها به خاطر حقایق و وقایعی که در آن‌ها رخ داده است، دارای اهمیت متفاوت و ارزش ذاتی هستند که از جمله این اماکن خاص، بنای شریف کعبه در مکه مکرمه است. پس از هبوط حضرت آدم ابوالبشر (ع) اولین خواسته این پیامبر الهی از ذات مقدس پروردگار این بود که خلوتگاه عبادت او در سرزمین منا، تقدس پیدا کند؛ یعنی همان بنایی که خداوند متعال در قرآن کریم درباره آن می‌فرماید «إِنَّ أَوَّلَ بَیتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِی بِبَكَّةَ مُبَارَكًا وَ هُدًى لِلعَالَمِینَ» و این مکان مقدس را مایه هدایت اهل عالم می‌داند.

وی افزود: پس از سال‌ها که در اثر تحولات و وقایع مختلف، خانه کعبه دچار آسیب شد، خداوند متعال به حضرت ابراهیم (ع) مأموریت داد تا این بنای مقدس را مرمت و بازسازی کند و برحسب این ندای الهی، حضرت ابراهیم (ع) همسر و فرزند شیرخوار خود را در بیابان رها کرد و به محل بیت الله الحرام بازگشت اما در روایت آمده که وقتی این پیامبر اولوالعزم سوار بر مرکب خود اندکی از خانواده دور شد، با نگرانی به پشت سر نگاه کرد و دید که هاجر با طفل شیرخواره‌ای که در آغوش داشت، از شدت عطش و نگرانی بی‌تاب شده و در میان یک بیابان بی‌آب و علف سرگردان است.

علم‌الهدی تصریح کرد:در این لحظه حساس که مقام ابراهیم در عرصه عبودیت و بندگی در محل آزمایش قرار داشت، حضرت دستان خود را به آسمان بلند کرد و از ذات اقدس پروردگار خواست که قلوب مؤمنان را نسبت به سرزمین مقدس منا متوجه گرداند تا نماز را در این ارض گرامی بر پا کنند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: آیه 37 سوره مبارکه ابراهیم دلالت بر همین واقعه دارد و پروردگار متعال از آن روز روایت می‌کند  حضرت ابراهیم (ع) در آن شرایط خاص، درحالی که می‌توانست نسبت به سرنوشت خانواده خود نگران باشد و نجات زن و بچه بی‌گناه خود را از خداوند مسئلت کند، به‌قدری به مشیت الهی ایمان داشت که اعتماد به خدا در وجود او، هرگونه اضطراب و دغدغه‌ای را نسبت به خانواده بی‌پناهش از بین برده بود و به‌جای این، از خدا خواست تا دل‌های آن دسته از انسان‌هایی که شرایط و ظرفیت هدایت‌پذیری را دارند، نسبت به سرزمین مقدس منا متوجه و خاضع کند و ذریه او را از کسانی قرار دهند که مردم را به هدایت دعوت می‌کنند.

وی ادامه داد: از آن روز بیش از 4 هزار سال می‌گذرد و در این زمان، هر ندایی که آحاد مردم جهان را به سمت خداخواهی و ایمان دعوت کرده، از طرف ذریه و نسل حضرت ابراهیم (ع) بوده است. امروزه نیز تقدس ارض مطهر روستای دهسرخ که محل نمازخواندن امام رضا (ع) بوده است، به برکت نماز یکی از اولیای خداست که از فرزندان حضرت ابراهیم (ع) بوده و اگر در حال حاضر می‌توان گفت که بعد از مشهدالرضا (ع)، هیچ منطقه‌ای در کشور به اندازه روستای دهسرخ از برکات حضور علی بن موسی‌الرضا(ع) بهره‌مند نبوده، به خاطر حضور کریمانه و دعای خیر یکی از اعضای همین نسل به‌عنوان شجره طیبه ولایت و امامت است.

امام جمعه مشهد تصریح کرد: هر کس در روستای دهسرخ نماز بخواند، در واقع با امام رضا (ع) هم‌نوا شده زیرا این منطقه، اقامتگاه امام بوده است. فوران آب در چشمه‌ای که در این روستا همچنان آب منطقه را تأمین می‌کند، یکی از معجزات امام هشتم است و علاوه بر این، وقتی کاروان حضرت رضا (ع) به منطقه خلج رسید، امام دستور دادند که غذای روز در ظرفی سنگی که از کوه این منطقه تهیه‌شده، طبخ شود و دعای خیر امام رضا (ع) پس از صرف غذا، به کوه برکتی داده که حتی تا امروز، مستظرفات حاصل از سنگ آن مورداستقبال مردم است.

وی با بیان اینکه اهالی قدیمی مشهد از گذشته تاکنون برای دهسرخ ارزش و اهمیت خاصی قائل بودند، تأکید کرد: مشهدی‌ها همواره دهسرخ را به‌عنوان دیار غیرتمندان می‌شناختند زیرا غیرت دینی اهالی این منطقه باعث شد تا علی‌رغم فشار حکومت عباسی و توطئه‌های مأمون ملعون، میزبانی شایسته‌ای از علی بن موسی‌الرضا (ع) صورت بگیرد و ضمن پذیرایی، کاروان امام با بدرقه گرم و صمیمانه مردم همراه شود.

علم‌الهدی در انتها با اشاره به ضرورت کمک به آبادانی و تعالی روستای دهسرخ به‌عنوان پایگاه عاشقان امام رضا (ع) ابراز امیدواری کرد: جاده فعلی کوهسرخ شایسته این ارض مقدس که اقامتگاه امام بوده، نیست و مسئولان امر باید ضمن بهسازی جاده‌های منتهی به این منطقه، از حاشیه کوه‌های خلج تا مشهد، یک راه حاشیه‌ای برای پیاده‌روی ایجاد کنند تا زائران پیاده مشهدالرضا (ع) در ایام و مناسبت‌های مختلف، بتوانند همگام با کاروان امام رضا (ع) به زیارت مضجع منور رضوی بیایند. این کار، با تسهیل دسترسی کاروان‌های زائران به مشهد، به رونق و اشتغال‌زایی شهرهای استان خراسان رضوی نیز که سرزمین امام رضا (ع) است، کمک می‌کند.

انتهای پیام/281/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon