محافل لبنانی: مواضع نصرالله معادله پرونده مناقشه مرزی را به نفع لبنان تغییر داد

محافل لبنانی: مواضع نصرالله معادله پرونده مناقشه مرزی را به نفع لبنان تغییر داد

در آستانه سفر میانجی آمریکایی در پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی به بیروت، محافل لبنانی اعلام کردند که مواضع و سخنان سید حسن نصرالله در دفاع از حقوق دریایی لبنان معادله این پرونده را تغییر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های لبنانی گزارش دادند که «آموس هوکستاین» میانجی آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی قرار است دوشنبه به بیروت سفر کند. در همین راستا «میشل عون» رئیس جمهور و «نجیب میقاتی» نخست وزیر دولت پیشبرد امور این کشور نشستی در کاخ ریاست جمهوری ترتیب داده و درباره موضع واحد لبنان در خصوص تعیین مرزهای دریایی این کشور، با یکدیگر بحث و گفتگو کردند.

بر اساس این گزارش، سفر میانجی آمریکایی در لبنان به مدت دو روز ادامه خواهد داشت و قرار است او در منزل «الیاس بوصعب» معاون رئیس پارلمان لبنان با شماری از مقامات این کشور دیدار کند.

در همین حال یک منبع رسمی در گفتگو با روزنامه الجمهوریه اعلام کرد که پرونده مناقشه مرزی میان لبنان و رژیم صهیونیستی به مرحله خطرناک و حساسی رسیده و لبنان چاره‌ای جز این ندارد که بر دفاع از حقوق و ثروت‌های دریای خود پافشاری کند و به حاکمیت کامل در سرزمین‌هایش پایبند باشد. همچنین مسئولان باید توجه داشته باشند که تسلیم هیچگونه فشار طرف‌های مختلف نشده و به پیشنهاداتی که بر حاکمیت و حقوق لبنان تاثیر می‌گذارد تن ندهند؛ به ویژه این که کشور اکنون در وضعیت بحرانی قرار دارد.

این منبع ارشد لبنانی در ادامه اظهار داشت، موضع لبنان در خصوص حقوق و مرزهای خود ثابت است و این مسئله را به همه میانجی‌های آمریکایی که آخرین آنها آموس هوکستاین است ابلاغ کرده‌ایم. ما همچنان تاکید داریم که یک سانتی متر بیشتر از حق خود نمی‌خواهیم اما در عین حال از یک سانتی‌متر از حقوق خود عقب نشینی نخواهیم کرد.

وی درباره اخباری مبنی بر اینکه میانجی آمریکایی برای تامین منافع رژیم صهیونیستی به لبنان می‌آید و نه برای ارائه راهکار در پرونده مناقشه مرزی، تصریح کرد، ما نمی‌خواهیم پیش بینی کنیم که آموس هوکستاین با چه قصدی به بیروت می‌آید اما واضح است که اسرائیل با این تحرکات خطرناک و متجاوزانه‌ای که انجام داده امنیت منطقه را تهدید می‌کند و لبنان از میانجی آمریکایی می‌خواهد صادق باشد و از اسرائیل جانبداری نکند. البته اگر به مسیری که پرونده مناقشه مرزی از ابتدا تاکنون طی کرده برگردیم خواهیم دید که شواهد و تجربیات ثابت می‌کند همه واسطه‌های آمریکایی که آخرین آنها هوکستاین است همواره به دنبال حمایت از اسرائیل بوده‌اند.

از طرف دیگر برخی محافل لبنانی و کارشناسان امور راهبردی اعلام کردند که سخنان سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله معادله پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی را تغییر داد. مواضع قاطع سید حسن نصرالله و تهدیدات و هشدارهای وی خطاب به صهیونیست‌ها، علاوه بر ایجاد انگیزه در میان مقامات مسئول لبنان برای دفاع از حقوق دریایی این کشور، یک واقعیت جدید سیاسی را در عرصه مذاکرات غیر مستقیم به دشمن صهیونیستی و همچنین میانجی آمریکایی تحمیل کرد.

کارشناسان در گفتگو با روزنامه البناء افزودند، بعد از تهدیدات سید حسن نصرالله محافل نظامی و امنیتی ارتش رژیم صهیونیستی تمهیدات نظامی و فنی جدیدی در مجاورت اهداف دریایی خود ایجاد خواهند کرد. همچنین محافل سیاسی رژیم صهیونیستی نیز مجبورند که در محاسبات خود تجدید نظر کنند. همچنین انتظار می‌رود که مقاومت اسلامی لبنان اقداماتی برای شناسایی و دریافت اطلاعات درباره تحرکات کشتی‌هایی که در منطقه مورد مناقشه برای رژیم صهیونیستی کار می‌کنند، انجام دهد. از سوی دیگر رسانه‌های وابسته مقاومت با انتشار کلیپی از مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی نشان دادند که حزب الله اهداف دریایی ارتش رژیم صهیونیستی را تحت نظر دارد.

محافل سیاسی لبنان نیز در گفتگو با روزنامه البناء اعلام کردند که سخنان سید حسن نصرالله مجدداً قطب‌نمای لبنان را در مسیر درست قرار داد.

محافل مذکور ابراز تعجب کردند که چرا شرکت فرانسوی توتال کار اکتشاف برای لبنان را در بلوک‌های متعلق به این کشور که هیچ ارتباطی به منطقه مورد مناقشه ندارند متوقف کرده است؟

آنها افزودند بدون شک این اقدام شرکت فرانسوی اهرم فشاری علیه لبنان جهت امتیاز گرفتن از این کشور به نفع اسرائیل در منطقه مورد مناقشه است.

یک منبع مسئول لبنانی نیز تاکید کرد که مقامات این کشور به ویژه رئیس جمهور و نخست وزیر دولت پیشبرد امور باید درباره موضع واحد لبنان در پرونده مناقشه مرزی قبل از رسیدن میانجی آمریکایی به توافق برسند. البته مقامات لبنانی به توافق رسیدند که در حال حاضر هیچ پاسخ کتبی به پیشنهادات احتمالی میانجی آمریکایی ندهند و پاسخی که قرار است در این زمینه داده شود بعد از مشورت و رایزنی میان طرف‌های مربوطه در لبنان ارائه می گردد. اما در حال حاضر بهترین راهکار برای لبنان از سرگیری مذاکرات غیرمستقیم در پرونده ترسیم مرزهای دریایی است؛ البته با این شرط که طرف لبنانی متعهد به خط 29 باشد و در گرفتن حقوق دریایی خود تسلیم هیچ گونه فشار خارجی نشود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت