دلار ۴۲۰۰ حذف نمیشد ارز مورد نیاز واردات کالاهای اساسی ۲ برابر میشد
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: اگر در سال ۱۴۰۱ میخواستیم با روش دولتی اقدام به واردات کنیم ارز مورد نیاز واردات از ۸ میلیارد دلار به بیش از ۱۶میلیارد دلار افزایش می یافت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم علیرضا نظری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در همایش نقش تشکل های بخش کشاورزی در گام دوم انقلاب به مناسبت گرامیداشت هفته جهادکشاورزی اظهار داشت: قبل از اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها برای 6 قلم کالا ارز 4200 تومانی به ارزش بیش از 16میلیارد دلار از منابع ارزی خود هزینه می کرد.
وی افزود: اگر این ارز حاصل نمیشد ذخایر استراتژیک کشور به مرز تهدید و خطر می رسید.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در طرح مردمی سازی یارانه ها مقرر شد تمام کسانی که در بخش خصوصی صادرات انجام می دهند و پیمان سپاری ارزی دارند، ارز حاصل از صادرات خود را در سامانه نیما عرضه کنند کنند تا وارد کنندگان از این ارز نیمایی بهره گیرند. یعنی بدون تامین ارز توسط دولت منابع واردات نهادهها تامین می شود.
وی تصریح کرد: دولت از طریق حمایت ریالی از منابع درآمدی داخلی میتواند از سفره مصرف کنندگان حمایت کند.
نظری اظهار داشت: در بودجه سال قبل، 8 میلیارد دلار برای تامین ارز مورد نیاز این 6 قلم کالا در نظر گرفته شده بود و تا دوم شهریور که دولت سیزدهم مستقر شد این ارز تمام شد و از شهریور ارزی برای واردات این محصولات وجود نداشت که با دستور ویژه مقام معظم رهبری و با استفاده از اختیارات حکومتی سال گذشته را به پایان رساید.
وی عنوان کرد: اگر در سال 1401 میخواستیم با روش دولتی اقدام به واردات کنیم ارز مورد نیاز واردات از 8 میلیارد دلار به بیش از 16میلیارد دلار (با توجه به افزایش قیمت های جهانی)افزایش مییافت.
نظری گفت: هر تصمیمی که در وزارتخانهها از جمله جهاد کشاورزی و نیرو در حوزه تامین آب در صحن و کمیسیون های مجلس اتخاذ شود اگر بدون جلب نظر تشکلهای بخش مربوطه باشد قطعاً تصمیم ناقصی است.
نظری اظهار داشت: تشکلهای کشاورزی هم میتوانند در تولید، کشت قراردادی، تحقیقات، آموزش و ترویج، پیاده سازی کشاورزی مدرن و به روز ، قیمت گذاری، صادرات و فروش محصولات نقشآفرین کنند و لازم نیست که همه این کار ها را دولت انجام دهد.
انتهای پیام/