شناسایی گلوگاه‌های فساد توسط سازمان بازرسی در کردستان/ از گزارشگران فساد حمایت می‌کنیم


شناسایی گلوگاه‌های فساد توسط سازمان بازرسی در کردستان/ از گزارشگران فساد حمایت می‌کنیم

گروه استان‌ها -بازرس کل استان کردستان از نظارت راهبردی و شناسایی گلوگاه‌های فساد در استان خبر داد و گفت: از گزارشگران و افشاگران فساد در کردستان‌حمایت می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، عیسی هواسی در سمینار آموزشی تبیین قوانین و مقررات ناظر بر نظام برنامه‌ریزی، بودجه‌بندی و نظارت بر اجرای بودجه، که در سالن آمفی تئاتر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان با حضور استاندار، اعضای شورای هماهنگی دستگاه های نظارتی، مدیران دستگاه‌های اجرایی، فرمانداران و مدیران استانی برگزار شد، به ارائه رویکردهای سازمان بازرسی در امر نظارت در دوره تحول و تعالی دستگاه قضایی اشاره کرد و اظهار داشت: توجه و اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی؛ تلاش و همکاری در اجرای سند تحول وتعالی قوه قضائیه و شناسایی موضوعات و چالش‌ها بر اساس نظام مسئله‌محور از جمله رسالت‌های ماست. 

بازرس کل استان کردستان با بیان اینکه در این سازمان دنبال مسائل کلان هستیم، تصریح کرد: باید در نظام حل مسائل در جهت کاهش فاصله وضعیت موجود با وضع مطلوب گام برداشت و در همین راستا دنبال تدوین نظام مسائل و ارائه بهترین راهکار برای حل مسائل استان باشیم.

وی از شناسایی 30مسئله کلان استان در سال گذشته خبر داد و افزود: برنامه‌ریزی‌های بازرسی و نظارت بر مبنای این مسائل صورت می‌گیرد تا فرایند حل آنها در دستور کار دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.

هواسی "نظارت راهبردی و شناسایی گلوگاه‌های فساد" را جزو برنامه‌های اولویت‌دار این سازمان در استان خواند و بیان کرد: حذف گلوگاه‌های فسادی که در فرایندها، ساختارها و اختیارات وجود دارد از اصلی‌ترین وظایف دستگاه نظارتی بوده لیکن مدیران به عنوان اولین ناظر باید در حذف آنها اقدام کنند. 

وی از جلب مشارکت عمومی با بهره‌گیری از بازرسان افتخاری در راستای شناسایی فساد در استان خبر داد و اظهار کرد: برای نهادینه‌کردن نظارت همگانی از گزارشگران و افشاگران فساد یا همان سوت‌زنان حمایت خواهیم‌ کرد چرا که زمانی نظارت‌ها کارآمد خواهد بود که خود مردم نظارت‌هایشان را تقویت کنند.

بازرس کل استان کردستان با بیان اینکه حمایت از سرمایه‌گذاری، اشتغال‌زایی و تولید و صیانت از مدیران توانمند و کارآمد استانی جزو برنامه‌های اولویت‌‌دار است، خاطرنشان کرد: ما همواره نیمه خالی لیوان و ضعف‌ها را نمی‌بینیم چرا که بیان نقاط قوت دستگاه‌ها و تشویق مدیران برتر در سال‌جاری نیز در دستور کار است.

وی از نظارت بر حسن جریان فرایندها و پاسخ‌گویی به شکایات و گزارشات مردمی خبر داد و به بیان آسیب‌های کلان در سطح استان کردستان و نقش مدیران در حذف آنها پرداخت و عنوان کرد: حیف بیت‌المال به مراتب از میل بیت‌المال بیشتر است که آن هم‌ ناشی از عدم برنامه‌ریزی دقیق، روزمرگی تصمیمات و عدم توجه به اصل منفعت هزینه در تصمیمات است.

وی با بیان اینکه توجه به اقتصاد پایه بودن پروژه‌ها یکی از اقدامات قابل تقدیر دولت سیزدهم است، اذعان کرد: متاسفانه برخی از مدیران دست به عصا حرکت کرده در حالی‌که استان نیازمند مدیران جهادی و اتخاذ تصمیات قاطع آنها در حل مشکلات مردم است.

هواسی در پایان به ذکر آسیب‌های کلان در دستگاه‌های اجرایی و علت شکل گیری آنها اشاره کرد و افزود: فرایندهای نادرست و فسادزا و فقدان‌ نظارت بر نیروی انسانی، ساختارهای سازمانی ناکارآمد، فقدان شایسته‌سالاری به ویژه در انتصابات، ضعف و فقدان قوانین و مقررات و عدم آشنایی با قانون از مهترین علل شکل‌گیری آسیب ها در نظام اداری است.

وی با بیان آسیب‌های ناشی از ترک تشریفات معاملات از استاندار و مدیران خواست از تجویز آن فقط در موارد استثنایی استفاده کنند.

بازرس کل استان کردستان با تاکید بر اینکه مدیران‌ نظارت خود را نسبت به زیرمجموعه بیشتر کنند، گفت: برخی دستگاه‌ها در پاسخ به شکایات تعلل داشته و مدیران این دستگاه‌ها وقت کافی برای ملاقات مردمی اختصاص نمی‌دهند در این راستا از استاندار محترم استان انتظار می‌رود دستور دهد جهت خدمات‌رسانی بیشتر و تکریم بهتر ارباب رجوع، دستگاه‌های اجرایی جلسات خود را بعد از ساعات اداری برگزار کنند.

هواسی در پایان به نقش مدیران در حذف گلوگاه‌های فساد اشاره کرد و یادآور شد: تقویت واحدهای ناظر درون سازمانی، ارزیابی و پایش عملکرد کارکنان، توجه به شکایات و اعلامیه‌های مردمی و پاسخگویی مناسب به افکار عمومی، برگزاری دوره‌های آموزشی در زمینه ارتقاء دانش و آگاهی از قوانین و مقررات برای کارکنان، اجرای دولت الکترونیک برای حذف ارتباطات چهره به چهره و امضاهای طلایی، ایجاد شفافیت در فعالیت‌ها و ماموریت‌های سازمانی، شایسته گزینی افراد در مناصب حساس، ایجاد نظم و انضباط کاری در محیط سازمانی، تقوا و خودکنترلی، آگاه ساختن مردم با قوانین و مقررات و حقوق شهروندی، ترویج فرهنگ وظیفه‌شناسی و وجدان کاری و اعمال روش‌های مدیریتی تنبیهی و تشویقی متناسب با رفتار کارکنان از جمله راهکارهایی هستند که مدیران می‌توانند از آن برای حذف گلوگاه‌های فساد در دستگاه‌های اجرایی استفاده کنند.

انتهای پیام/481/

 
 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon