دیدار میانجی آمریکایی با مقامات لبنانی/ «میدان» در خدمت «دیپلماسی» در پرونده مناقشه مرزی

دیدار میانجی آمریکایی با مقامات لبنانی/ «میدان» در خدمت «دیپلماسی» در پرونده مناقشه مرزی

منابع گزارش می‌دهند که بعد از موضع‌گیری‌های قاطع سیدحسن نصرالله درباره محافظت از حقوق دریایی لبنان، این کشور در پرونده مناقشه مرزی با فلسطین اشغالی در موضع قدرت قرار گرفته است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «آموس هوکستاین» میانجی آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی عصر روز گذشته (دوشنبه) وارد بیروت شد.

تاکید لبنان بر محافظت کامل از حقوق دریایی

در همین زمینه «ولید فیاض» وزیر انرژی در دولت پیشبرد امور لبنان در جریان نشستی که با میانجی آمریکایی داشت اعلام کرد، لبنان در جریان مذاکرات غیر مستقیم در پرونده مناقشه مرزی میان این کشور و رژیم اسرائیل بر محافظت از همه حقوق خود پایبند بوده و موضع واحد ملی لبنان همان چیزی است که رئیس جمهور و رئیس پارلمان و نخست وزیر دولت پیشبرد امور روی آن توافق کرده‌اند. همچنین لبنان تاکید دارد که از همه حقوق دریایی خود محافظت می‌کند.

ولید فیاض به میانجی آمریکایی گفت که ما از مواضع «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان حمایت می‌کنیم و همه لبنانی‌ها موضع روشن و واحدی در پرونده ترسیم مرزها دارند.

از طرف دیگر «عباس ابراهیم» مدیرکل امنیت عمومی لبنان نیز بعد از ظهر روز گذشته در دفتر خود میزبان هیئت آمریکایی به ریاست آموس هوکستاین در حضور «دوروتی شیا» سفیر ایالات متحده در بیروت بود و طرفین درباره آخرین تحولات مربوط به پرونده ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی با یکدیگر صحبت کردند.

همچنین قرار است امروز هوکستاین با سایر مقامات لبنان نیز دیدار کند، اما آنچه که در نشست وزیر انرژی دولت پیشبرد امور لبنان و همچنین مدیرکل امنیت عمومی این کشور با میانجی آمریکایی مشخص شد این بود که موضع یکپارچه لبنان در پرونده مناقشه مرزی با رژیم صهیونیستی تاکید بر محافظت از حقوق کامل این کشور در آب‌های سرزمینی خود است. بر این اساس قرار است امروز میشل عون موضع واحد لبنان در این پرونده را که مورد توافق «نجیب میقاتی» نخست وزیر دولت پیشبرد امور و «نبیه بری» رئیس پارلمان نیز قرار گرفته است به گوش میانجی آمریکایی برساند.

موضع قدرت لبنان بعد از هشدارهای نصرالله به صهیونیست‌ها

منابع آگاه لبنانی در این زمینه گزارش دادند، به نظر می‌رسد که بعد از موضع‌گیری‌های قاطع سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله و هشدارهایی که به صهیونیست‌ها درباره هرگونه حرکت متجاوزانه در منطقه مورد مناقشه داد، موضع لبنان در مذاکرات غیر مستقیم در پرونده مناقشه مرزی با رژیم صهیونیستی نسبت به قبل قوی‌تر می‌شود.

منابع آگاه در گفتگو با روزنامه الاخبار اعلام کردند که قرار است میشل عون در گفتگو با میانجی آمریکایی درباره خط 23 و همچنین حقوق کامل لبنان در میدان «قانا» صحبت کند. بر این اساس آموس هوکستاین در دیدارهایی که روز گذشته با برخی مسئولان لبنانی داشته فقط شنونده بوده است و اعلام کرده که از موضع میشل عون آگاهی دارد اما می‌خواهد شخصا این موضع را از سایر مقامات لبنانی نیز بشنود.

آموس هوکستاین به مقامات لبنانی گفته که آمریکا خواستار از سرگیری سریع مذاکرات در پرونده مناقشه مرزی بین لبنان و اسرائیل است و لبنان می‌داند که قبل از رسیدن به توافق در این پرونده هیچ شرکت بین المللی در آب‌های سرزمینی این کشور اکتشاف و حفاری نخواهد کرد.

به گفته منابع آگاه، میانجی آمریکایی همچنین در دیدار با مسئولان لبنانی اعلام کرد: لبنان قبلا نقشه ترسیم مرزها در خط 23 را ارائه داده بود اما امروز سقف خواسته‌های این کشور افزایش یافته است. بنابراین لبنانی‌ها باید این درخواست خود را رسمی کنند و من به آمریکا بر می‌گردم تا با اسرائیلی‌ها نیز ارتباط برقرار کرده و نظر آنها را در این زمینه جویا شوم. همچنین اسرائیل رسما اعلام کرده که کشتی یونانی را به منطقه مورد مناقشه با لبنان نفرستاده است.

نگرانی آمریکا و اسرائیل بعد از موضع‌گیری‌های سید حسن نصرالله

منابع لبنانی گزارش می‌دهند، میانجی آمریکایی بیشتر به این دلیل آمده که از ماهیت موضع حزب الله و تهدیدات سید حسن نصرالله علیه رژیم صهیونیستی و همچنین میزان نگرانی‌هایی که درباره انفجار اوضاع امنیتی در پرونده ترسیم مرزهای دریایی لبنان و رژیم صهیونیستی وجود دارد آگاه شود. همچنین نگرانی آمریکا و اسرائیل از این مواضع سید حسن نصرالله در سخنان آموس هوکستاین صراحتاً آشکار بود.

از طرف دیگر «ژوزف عون» فرمانده ارتش لبنان دیروز اعلام کرد که ما اصلاً در امور سیاسی مداخله نمی‌کنیم. همچنین درباره پرونده ترسیم مرزهای دریایی که تحلیل‌ها و اظهار نظرهای زیادی درباره آن وجود دارد ارتش اعلام کرده که ماموریتش در این پرونده پایان یافته است و هر تصمیمی که مقامات سیاسی بگیرند اجرا خواهد شد.

وعده‌های تکراری آمریکا برای انتقال انرژی به لبنان

منابع لبنانی همچنین گزارش دادند که میانجی آمریکایی در گفتگو با ولید فیاض، وزیر انرژی دولت پیشبرد امور لبنان اعلام کرده که آمریکا از لبنان برای خرید گاز مصر و برق اردن حمایت می‌کند و از لبنان می‌خواهد که توافقنامه مربوطه در این زمینه را با مصر امضا نماید.

آموس هوکستاین همچنین به مقامات لبنانی وعده داده آمریکا قرار است تضمین‌هایی ارائه دهد که بر اساس آن طرف مصری از تحریم‌های مربوط به «قانون سزار» (تحریم‌های آمریکا علیه سوریه) معاف گردد و همچنین  واشنگتن قصد دارد بانک جهانی را برای تامین بودجه مالی انتقال گاز مصر به لبنان متقاعد کند. هوکستاین همچنین وعده داد که با طرف عراقی برای تمدید قرارداد صادرات سوخت به لبنان صحبت کند.

اطلاعات نشان می‌دهد که احتمالاً لبنان و مصر یکشنبه هفته آینده توافقی در زمینه انتقال انرژی امضا خواهند کرد.

این درحالی است که هنوز با وجود گذشت  بیش از 10 ماه از پیشنهاد آمریکا برای واردات انرژی از مصر و اردن به لبنان، مقامات مصری می‌گویند که هنوز مجوز مستقیم و واضح از جانب آمریکا برای معافیت شرکت‌های خود از تحریم‌های مربوط به «قانون سزار» (تحریم ضد سوریه) را دریافت نکرده‌اند. در همین راستا «طارق الملا» وزیر نفت مصر اخیرا اعلام کرد که این کشور هنوز مجوز و تاییدیه نهایی دولت آمریکا برای شروع پمپاژ گاز به لبنان از طریق خط لوله عرب را دریافت نکرده است.

مسئولان مصری همچنین اعلام کردند که دولت مصر هنوز پیام مکتوب و رسمی از آمریکا در خصوص معافیت از «قانون سزار» دریافت نکرده است و عدم صدور این نامه‌ها تا به این لحظه می‌تواند اجرایی شدن توافقنامه‌های اولیه برای انتقال انرژی به لبنان را به تأخیر بیاندازد. همچنین اطلاعات نشان می‌دهد که مسئولان بانک جهانی به طورکلی پروژه انتقال انرژی مصر و اردن از خاک سوریه به لبنان را رد می‌کنند؛ زیرا معتقدند این کار به دولت سوریه اجازه می‌دهد تا بر خلاف قطعنامه‌های بین المللی از این پروژه بهره مند شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت