درخواست برای تعطیلی شبکه تلویزیونی اسرائیل در مغرب

درخواست برای تعطیلی شبکه تلویزیونی اسرائیل در مغرب

درخواست روزنامه نگاران مغربی برای تعطیلی فوری دفتر شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی در رباط، افزایش روابط خارطوم – تل آویو و حمایت دولت منتخب پارلمانی لیبی از وحدت ارضی این کشور از جمله خبرهای آفریقا هستند.

به گزارش گروه بین‎الملل خبرگزاری تسنیم، پس از دو هفته از راه اندازی دفتر شبکه تلویزیونی « آی 24 نیوز» رژیم صهیونیستی در مغرب روزنامه نگاران این کشور خواستار تعطیلی این دفتر شدند و اعلام کرد: عادی سازی روابط رسانه‎ای با اسرائیل جنایتی علیه فلسطینیان ، شهروندان مغرب و بشریت است.

رونامه نگاران مغربی در بیانیه خود با محکوم کردن راه اندازی دفتر شبکه تلویزیونی « آی 24 نیوز » در این کشور و برگزاری جشن افتتاح آن در رباط ، تصریح کردند: این دفتر در محله تاریخی و باستانی پایتخت مغرب راه اندازی شده است و باید هرچه سریع‌تر تعطیل شود.

به نوشته روزنامه الرای الیوم، در بیانیه روزنامه نگاران مغربی که امضای ده‎ها تن از روزنامه نگاران سرشناس این کشور رسیده، آمده است: راه اندازی دفتر این شبکه تلویزیونی اقدامی برای تحریک احساسات مردم است که قلب شان با فلسطین پیوند خورده است.

شبکه تلویزیونی «آی 24 نیوز» رژیم صهیونیستی در ماه  می گذشته اعلام کرد: دو دفتر در مغرب راه اندازی می‎کند که یکی از آنها در رباط است. دولت رباط هم در ماه جاری میلادی اعلام کرد که تمام توافقنامه‎های خود را با تل‌آویو در همه بخش‎ها اجرایی خواهد کرد.

مغرب و رژیم صهیونیستی در دسامبر 2020 تحت نظارت آمریکا توافقنامه عادی سازی روابط امضاء کردند که با مخالفت گسترده احزاب سیاسی و مردم مغرب روبرو شد اما دولت رباط به این اعتراض‎ها توجهی نکرد و در مسیر تحکیم روابط خود با تل آویو گام برداشت.

افزایش روابط خارطوم – تل آویو

یک روزنامه صهیونیستی نوشت: به رغم اینکه سودان از مشکلات سیاسی رنج می‎برد، تل آویو روابط خود را با این کشور تقویت کرده است.

روزنامه تایمز اسرائیل با اشاره به نقش آفرینی عربستان در تحولات سودان نوشت: نقش آفرینی ریاض در سودان و مصر پیامدهای مهمی بر روابط این کشورها با تل‌آویو دارد زیرا عربستان از دو کشوری حمایت می‎کند که روابط نزدیکی با اسرائیل دارند.

ائتلاف آزادی تغییر که پیش از کودتای نظامیان علیه دولت انتقالی خارطوم ( سوم آبان ماه گذشته ) شریک آنان در قدرت بود، با میانجیگری عربستان هفته گذشته پای میز مذاکراتی نشست که آن طرف میز نظامیان بودند. این ائتلاف در پایان مذاکرات خود با نظامیان اعلام کرد: به شراکت قبلی با نظامیان باز نمی‎گردیم اما خواهان روابط جدیدی با آنان هستیم.

نشست ائتلاف آزادی و تغییر با نظامیان با واکنش منفی احزاب سیاسی سودان همراه شد چرا که آنها خواهان دوری نظامیان از سیاست و واگذاری قدرت به سیاستمداران مدنی هستند.

پرونده عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در اختیار نظامیان سودانی است و مقامات نظامی و امنیتی دو طرف تاکنون چندین بار به خارطوم و تل آویو سفر کرده‌اند.

روزنامه اسرائیل تامیز نوشت که روابط تل آویو – خارطوم بیشتر در چه زمینه‌هایی تقویت شده است اما نظامیان حاکم بر سودان می‎گویند این روابط محدود به حوزه امنیتی است ولی شبکه‎های اجتماعی سودان از وجود کالاهای ساخت رژیم صهیونیستی در بازارهای این کشور خبر داده و اعلام کرده‎اند: این کالاها به راحتی در مغازه‎ها یافت می‎شوند.

مقامات اقتصادی سودان در واکنش به این خبر گفته‌اند: خارطوم روابط تجاری رسمی با تل آویو ندارد و ممکن است این کالاها از کشورهای همسایه به سودان قاچاق شده باشند.

حمایت باشاغا از وحدت ارضی لیبی

نخست وزیر دولت منتخب پارلمان با حمایت از وحدت ارضی این کشور گفت: دولت از برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری براساس یک نقشه راه و در زمان‎های تعیین شده حمایت می‎کند.

به نوشته پایگاه خبری الوسط – لیبیا، «فتحی باشاغا» در دیدار با فرستاده ویژه ایتالیا به لیبی افزود: دولت ( منتخب پارلمان ) فعالیت خود را در سرت ( مرکز لیبی و درحوزه اردوگاه شرق) شروع کرد اما این دولت از ثبات و امنیت کشور و وحدت ارضی آن حمایت می‌کند.

در این دیدار دو طرف درباره جدیدترین تحولات لیبی بحث و تبادل نظر کردند.

پیش از این،  فرستاده ویژه ایتالیا به لیبی با ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی و «عقیله صالح » رئیس پارلمان لیبی دیدار و درباره جدیدترین تحولات این کشور با آنان گفت‌وگو کرده است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان