بیش از ۳ هزار پرونده تخلف در عرضه کالا تشکیل شد/سامانه اعتراض به دهکبندی یارانه همچنان فعال است
گروه استانها_ معاون امور اقتصادی استاندار فارس گفت: بخش قابل توجهی از احتکارها شناسایی و برخورد شده و کل پروندههایی که در این بازه زمانی در استان تشکیل شده بیش از ۳ هزار پرونده بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محسن ربانیزاده پیش از ظهر امروز در نشست خبری مربوط به طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها با بیان اینکه یارانه مرحله 136 پرداخت شد، اظهار داشت: مبلغ یارانه سری قبل 2 مرحلهای واریز شده بود که یک مرحله آن مسدود بود و اکنون قابل برداشت است.
وی با بیان اینکه امکان تغییرات در خانوار و یارانهبگیران وجود دارد، گفت: مراکز پلیس+10 آماده هستند و در بازه 10 روزه تغییرات مورد درخواست مردم را انجام میدهند و روند دریافت اعتراضات همچنان وجود دارد.
معاون امور اقتصادی استاندار فارس افزود: یارانه کسانی که قبلا مشمول پرداخت نبودند , در مرحله جدید از دهک یک تا 9 مشمول شدند و از دهک یک تا 3 مبلغ 400 هزار تومان و از دهک 4 تا 9 یارانه 300 هزار تومانی دریافت میکنند و دهک دهم صرفا یارانه دارو و نان را دریافت میکنند که نقدی پرداخت نمیشود.
ربانیزاده با بیان اینکه از طرف سازمان هدفمندی یارانهها هیچ پیامی برای رفع اشکال در فرایند پرداخت یارانه ارسال نمیشود، از مردم درخواست کرد نسبت به ارسال چنین پیامکهایی حساس باشند و هیچ لینکی را باز نکنند چراکه ممکن است سبب اخلال در حسابهای بانکی افراد شود.
وی با بیان اینکه یارانه نقدی تا زمانی که زیرساختهای لازم برای کالا برگ الکترونیکی فراهم شود، همچنان ادامه دارد بیان کرد: زمانی که این زیرساختها محقق شود فرایند یارانه نقدی قطع میشود.
معاون امور اقتصادی استاندار فارس با بیان اینکه در اجرای طرح یارانهها تابع دستورات ملی هستیم، عنوان کرد: 9 قلم کالا اعلام شده اما برخی گروه کالاها نیز تحت تاثیر دیگر این 9 قلم دچار گرانی شده است اما تلاش شده بازار مدیریت شود با این حال در برخی از حوزهها و صنوف مشکلاتی ایجاد شده که تلاش کردیم این مشکلات را حل کنیم.
ربانیزاده با بیان اینکه جراحی اقتصادی که دولت شروع کرده تبعات مثبت و منفی دارد اما در کل برآیند مثبت است، افزود: این جراحی سبب میشود از رانت و سوءاستفاده سوداگران جلوگیری شود و اقتصاد باید زودتر از اینها اصلاح میشد اما در مقطع کنونی کشور و تحریمهای ظالمانه و شرایط حاضر دنیا مدیریت ارز ترجیحی ضرورت داشت و باید اقتصاد کشور مدیریت میشد.
وی با بیان اینکه حمایت از طبقه آسیبپذیر جامعه دغدغه دولت است، گفت: دولت درصدد است به انحا مختلف به این قشر کمک کند همچنین در استان در صدد این هستیم با تفویض اختیار مشکلات را حل کنیم اما در حال حاضر با متمرکز بودن این فرایند باید منتظر اعلامنظر تهران در موارد مختلف باشیم.
ربانیزاده با بیان اینکه از ابتدای اجرای این طرح و تحول اقتصادی دولت مردمی در 3 مقوله تامین، توزیع و نظارت برنامهریزی شده است، افزود: کمبود کالای واقعی در بازار نداریم و ممکن است که در پخش آن مشکل وجود داشته باشد، اما مدیریت توزیع و نظارت در ساماندهی بازار همچنان وجود دارد اما اکنون به صورت هوشمند و نامحسوس این نظارت انجام میشود.
معاون امور اقتصادی استاندار فارس درباره بحث بنزین و مباحثی که پیرامون آن مطرح میشود، گفت: فضای مجازی هم حسن است و هم عیب، اطلاعرسانی و تبیین مسائل از ویژگیهای خوب این فضا است اما از طرفی ابزاری شده که سبب آشفتگی بازار میشود.
ربانیزاده بیان کرد: در زمینه بنزین نه دولت تصمیم داشته نه دارد که تغییری دهد همچنین به صورت رسمی و غیررسمی نیز مطرح نشده است.
وی درباره آمار احتکار نیز عنوان کرد: در دوره گذار اقتصادی همیشه فرصت طلبان با گرانفروشی و احتکار برای مردم مشکل ایجاد میکنند اما با توجه به نظارت بخش قابل توجهی از احتکارها شناسایی و برخورد شده است و کل پروندههایی که در این بازه زمانی در استان تشکیل شده بیش از 3 هزار پرونده بوده است.
ربانیزاده درباره پلمب واحدها نیز افزود: تلاش شده که برای تخلف کوچک پلمب صورت نگیرد اما درباره تعداد اندکی که ساختارشکنی میکنند چارهای جز پلمب کردن و نصب بنر نداریم و قرارگاه اقدام مشترک در راستای تنظیم بازار با تشکیل کمیته ویژه درباره پلمب تصمیمگیری میکند. در شهرستانها نیز مشابه این کمیته تشکیل میشود نباید در برخورد با متخلفان کوتاه آمد.
وی درباره تفاوت قیمتها در بازار نیز گفت: اصلاح قیمت صورت گرفته و دولت تلاش کرده دخالت حداقلی در این باره داشته باشد به صورت مثال 59 هزار و 800 تومان قیمت مرغ تعیین شده و در بازار کمتر از این است اما در حال حاضر با توجه به فاکتورهای تاثیرگذار در کالا ممکن است قیمتهای متفاوت عرضه شود اما مردم گران نخرند علاوه بر آن سازمان صمت نیز با شماره 124 آماده دریافت گزارشهای مردمی است تا مشکلی برای عرضه کالا وجود نداشته باشد.
معاون امور اقتصادی استاندار فارس درباره تامین کالا در استان نیز افزود: پیشبینی شده که برای تولیدکننده و تامین نهادهها کمبودی ایجاد نشود تا تولید تحت تاثیر آن قرار نگیرد و درباره مرغ و گوشت هم همین امر مدنظر بوده و از زمان جوجهریزی اقداماتی انجام شده تا برای تامین کالا مشکل ایجاد نشود. بانکهای استان نیز همکاری کردند و میکنند تا تولیدکننده با مشکل مواجه نشوند و دامدار کارت نیز برای تامین مالی دامداران قرار داده شده است تا مشکلی برای تامین منابع مالی به وجود نیاید.
وحید خداپرست، مدیرکل اداره کار استان فارس نیز در این نشست با بیان اینکه ثبت اعتراضات به دهکبندی همچنان وجود دارد و مردم میتوانند اعتراضات خود را اعلام کنند، گفت: پس از بررسیهای سامانه نسبت به رفع مشکل اقدام و یارانه مورد نظر واریز میشود.
وی درباره ثبتنام جدید و جداسازی یارانهها افزود: مردم با ارائه مستندات و مراجعه به پلیس+10 برای این امور نیز اقدام کنند و مهلت خاصی در نظر گرفته نشده است سایت حمایت باز است.
مدیرکل کار و رفاه اجتماعی استان فارس عنوان کرد: با توجه به اینکه وضعیت ارائه مدارک در حال بررسی است و به صورت ماهیانه ارائه میشود امکان ارائه آمار تفکیکی از ثبتنام جدید و جداسازی در استان وجود ندارد.
انتهای پیام/424