فلسفه کمیته صیانت از حقوق مردم "پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری" دستگاه‌های اجرایی است

فلسفه کمیته صیانت از حقوق مردم "پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری" دستگاه‌های اجرایی است

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر گفت: فلسفه کمیته صیانت از حقوق بشر، پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری دستگاه‌های اجرایی در رابطه با حقوق مردم است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ نشست افتتاحیه کمیته صیانت از حقوق مردم با حضور 80 دستگاه اجرائی و انتظامی در مجتمع فرهنگی شقایق برگزار شد. در این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور، دکتر کاظم غریب‌آبادی معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر، دکتر محمد دهقان معاون محترم حقوقی رئیس‌جمهور و حجت‌الاسلام والمسلمین حسن شجاعی رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.

کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر طی سخنانی در ابتدای نشست، گفت: برگزاری این نشست گام مبارکی است و در ستاد و در نهادها و قوای سه‌گانه، این تعامل و بهترین فرصت برای دفاع و صیانت از حقوق مردم ایجاد شده است. ستاد حقوق بشر به عنوان یک نهاد فراحوزه‌ای با مصوبه شورای عالی امنیت ملی در سال‌های گذشته ایجاد شده است.

وی گفت: در موضوع صیانت از حقوق مردم چه در حقوق بشر و چه در حقوق شهروندی، متولی آنها در قوای سه‌گانه امروز در این نشست حضور دارند. دادستانی کل از جنبه حقوق عامه و مطالبه‌گری، مجموعه دولت و همچنین کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی از جنبه بالادستی و جنبه فراقوه‌ای این موضوع را پیگیری می‌کنند.

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: زمانی که از حقوق مردم صحبت می‌کنیم حقوق شهروندی را نیز شامل می‌شود که حقوق شهروندی حقوقی است که مردم به خاطر شهروند بودن در کشور، از آن برخوردار هستند. ما 44 گزارشگر ویژه موضوعی شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره موضوعات مختلف حقوق بشری داریم که از حق آب و غذا و محیط زیست و مسکن گرفته تا مباحث مربوط به استقلال وکلا و مباحث مشابه آن را شامل می‌شود.

غریب‌آبادی گفت: جمهوری اسلامی ایران مدافع حقوق بشر است و کشور ما مبتنی بر مواضع اسلامی است ضمن آنکه ما مدافع حقوق مردم هستیم و تلاشی که جمهوری اسلامی ایران در جهت دخالت دادن مردم در تایین حق سرنوشت خودشان داده است در جهان بی‌نظیر است. دستگاه‌های مختلف همواره به دنبال رفع آسیب و شناسایی هستند اما قصد ما این است که در چارچوب این کمیته، این آسیب‌ها را شناسایی کنیم.

وی ادامه داد:‌ ما 14 یا 15 نهادی که مستقیم با مباحث مردم و حقوق بشری سر و کار دارند ایجاد شده است. در همین کمیسیون اصل 90 دفتر بازرسی ریاست جمهوری، ستاد حقوق بشر و چندین موسسه و نهاد دیگر جزو همین نهادها هستند. در چند سال گذشته در سازمان بازرسی کل کشور یک مرکزی برای رسیدگی به شکایات ایجاد شد که کار آن،‌ دریافت گزارشات مردمی برای مبارزه با فساد است.

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر گفت: حقوق بشر مربوط به حقوق سیاسی و مدنی نیست و حقوق اقتصادی و اجتماعی را نیز شامل می‌شود و اگر سیاسی و مدنی بود شاید ما خودمان را به قوه قضاییه محدود می‌کردیم اما حقوق اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی جزو حقوق لاینفک از حقوق بشر است.

وی ادامه داد:‌ موضوع تحریم‌ها به حقوق اقتصادی کشورهای تحریم‌ شده آسیب رسانده است و امروز حدود 35 کشور داریم که تحت تاثیر تحریم‌ها هستند بنابراین ما در دوره جدید به تمامی ابعاد حقوق بشر توجه خواهیم شد و توجه ما صرفاً به مسائل سیاسی و مدنی نخواهد بود.

غریب‌آبادی تصریح کرد: فلسفه کمیته صیانت از حقوق بشر یکی پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری دستگاه‌های اجرایی در رابطه با حقوق مردم است. مسئله بعدی این است که حقوق بشر نباید یک متولی داشته باشد که آن هم ستاد حقوق بشر برای هماهنگی است و نباید تمامی نگاه‌ها صرفاً متوجه قوه قضاییه باشد و همه دستگاه‌های اجرایی کشور متولی مسئله حقوق بشر هستند.

وی ادامه داد: مسئله دیگر شناسایی آسیب‌های حقوق بشری و بهبود و اصلاح فرایندها است. شورای عالی ستاد حقوق بشر در دیماه سال 1400 جلساتی را برگزار شد. شورای عالی حقوق بشر از سه قوه هستند که 5 وزیر عضو ستاد حقوق بشر هستند که رئیس دیوان عالی، رئیس سازمان زندان‌ها و دادستان کل کشور و ... از جمله اعضای آن هستند که مسئولیت طراحی، پیگیری، برنامه‌ریزی و نظارت تمامی مسائل حقوق بشر را برعهده دارند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon