انجام اقدامات لازم برای سهولت ورود تماشاگران جام‌جهانی قطر برای ورود به ایران


انجام اقدامات لازم برای سهولت ورود تماشاگران جام‌جهانی قطر برای ورود به ایران

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از انجام اقدامات لازم در راستای سهولت ورود تماشاگران جام‌جهانی فوتبال قطر و متعاقباً ترغیب تماشاگران برای ورود به ایران گفت.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سید عزت‌الله ضرغامی در حاشیه نشست رؤسای جوامع هتلداران استان‌ها و مناطق آزاد کشور که با حضور علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور، علی همتی مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران، جمشید حمزه‌زاده رئیس جامعه هتلداران کشور و دیگر اعضا شامگاه چهارشنبه در هتل فردوسی برگزار شد، گفت: حفاری و انجام عملیات اکتشاف تنها در انحصار و جزء وظایف ذاتی وزارت میراث‌ فرهنگی است و مطابق موازین قانونی موجود در حوزه میراث فرهنگی هیچ دستگاه حاکمیتی، دولتی و افراد حقیقی حق هیچگونه حفاری و استخراج آثار باستانی را ندارند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به این موضوع که تقریباً همه روزه و به صورت مکرر اخباری مبنی بر کشف و پیدایش آثار باستانی و تاریخی در مناطق مختلف کشور توسط خواص گزارش می‌شود، بیان کرد: پاسخ وزارت میراث فرهنگی به این افراد این است که تنها وزارت میراث فرهنگی استان مربوطه حق انجام عملیات اکتشاف و استخراج آثار تاریخی را دارد و این افراد حق هیچگونه دخالت در امور مذکور را ندارند.

وی همچنین درباره حق‌الکشف آثار تاریخی و باستانی، تصریح کرد: اگر شخص و یا نهادی به صورت ناخواسته و یا در حین عملیات عمرانی و ...آثاری را کشف و استخراج کرد، در صورتی که به وزارت میراث فرهنگی تحویل دهند حتما پاداشی را جهت قدردانی دریافت خواهد کرد.

این مقام مسئول در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگار مبنی بر اظهارات اخیر فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی مبنی بر عدم امکان برخورد قانونی به دلیل نبود قوانین متقن و مصوب با افرادی سودجو که در فضای و حقیقی دست به انجام تبلیغات و برگزاری کارگاه‌های آموزشی جهت چگونگی کشف آثار باستانی بدون مجوز از وزارت میراث فرهنگی می‌زنند، اظهار کرد: این امر کاملاً مغایر با قوانین موجود در حوزه میراث فرهنگی است که در صورت مواجه با این افراد حتماً برخورد قانونی لازم انجام خواهد شد.

ضرغامی با اشاره به گلایه‌های نماینده کلیمیان مبنی بر اینکه افرادی با هدف سودجویی و کشف آثار دست به تخریب و زیر و رو کردن قبرستان کلیمیان زده‌اند، عنوان کرد: در همین راستا و به منظور جلوگیری از اقدامات ناشایسته این افراد، در تبیین قانون جدید وزارت میراث فرهنگی که در دستور کار مجلس قرار گرفته است، آیین‌نامه‌ها و بندهای قانونی به صورت مشخص برای برخورد با این افراد قید شده است.

نفتکش‌های قدیمی به کشتی‌های گرشگری تبدیل می‌شوند

وزیر میراث فرهنگی در ادامه با اشاره به لزوم به‌کارگیری از ظرفیت کشتی‌های تفریحی برای جذب هر چه بیشتر تماشاگران جام جهانی فوتبال قطر، یادآور شد: مهم‌ترین مسئله و چالش در راستا استفاده از این ظرفیت عظیم در خلال رویداد جهانی فوتبال قطر اختصاص سوخت یارانه‌ای به کشتی‌های تفریحی بود که خوشبختانه با انجام اقدامات لازم و رایزنی‌های مقتضی این مهم حاصل شد.

وی تحقق این امر را به دلیل سهولت و مقرون به صرفه شدن هزینه‌های سفر به ایران، موجب ترغیب و انگیزه بسیاری از تماشاگران برای ورود ایران دانست که در رهگذر آن شاهد افزایش ورود تماشاگران خواهیم بود.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به این مسئله و پیش‌بینی ورود تعداد زیادی از تماشاگران جام جهانی فوتبال قطر، کشورهای معاند مانند آمریکا، کانادا و فرانسه که همواره از سالیان گذشته بر طبل ایران‌هراسی کوبیده، با نشر اکاذیب و صدور اطلاعیه‌های از سفر شهروندان خود به ایران ممانعت می‌کنند.

ضرغامی با بیان اینکه دیپلماسی گردشگری مهم‌ترین ابزار برای زدودن غبار ایران‌هراسی از چهره کشورمان است، اذعان کرد: در هر دوره با توسعه نسبی گردشگری در ایران متعاقباً هجمه‌های رسانه‌ای و اقدامات کشورهای معاند در راستا ایران‌هراسی افزایش پیدا می‌کند.

وزیر میراث فرهنگی یکی از موانع مهم برای توسعه گردشگری دریایی را عدم وجود زیرساخت‌های مناسب در اسکله‌ها به منظور پهلوگیری کشتی‌های بزرگ و کروز دانست و تأکید کرد: برای آماده‌سازی اسکله‌ها جهت پهلوگیری مناسب کشتی‌های بزرگ نیازمند انجام سرمایه‌گذاری و رفع موانع موجود هستیم.

وی با اشاره به اعلام همکاری و همیاری بسیاری از ارگان‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی در راستا توسعه گردشگری دریایی، گفت: وزارت نفت اعلام کرده است نفتکش‌هایی که سالیان زیادی در تردد بوده‌اند و ایمنی لازم جهت حمل سوخت را ندارد، می‌توان از پس به عنوان کشتی‌های گردشگری تغییر کاربری دهد و در اختیار گردشگران و مسافران قرار بگیرد.

ضرغامی: منکر تخریب‌های غیرمجاز شبانه در اطراف بافت حرم حضرت شاه‌چراغ(ع) نیستم

این مقام مسئول با اشاره به برخی از انتقادات و نگرانی‌های موجود از تخریب بافت تاریخی اطراف حرم حضرت شاه‌چراغ(ع) در رهگذر اجرای طرح گسترش حرم شاهچراغ، بیان کرد: مواضع وزارت میراث فرهنگی در این حوزه روشن است و همواره تلاش ما بر حفظ هر چه بیشتر بافت تاریخی در اطراف حرم است.

ضرغامی ادامه داد: تاکنون چندین مرتبه طرحی برای اجرای بین‌الحرمین از سمت کمیسیون مربوطه در وزارت راه و شهرسازی مطرح شده است که هربار به دلیل تهدید بافت‌های تاریخی در اطراف حرم، وزارت میراث فرهنگی مخالفت خود را با اجرای طرح مربوطه اعلام و از انجام آن ممانعت کرده است.

وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه متأسفانه بافت تاریخی در اطراف حرم از وضعیت بسیار اسفناکی رنج می‌برد، تصریح کرد: تأکید وزارت میراث فرهنگی بر حفظ و سپس مرمت آثار موجود در بافت اطراف حرم است که هدف ما مرمت و احیای دوباره خانه‌ها تاریخی و ورود گردشگران برای بازدید از این اماکن است.

وی در پاسخ به سوال یکی خبرنگاران مبنی بر خردیدن چند پلاک ملک تاریخی ثبتی توسط وزارت راه و شهرسازی و امکان تخریب آنها توسط این سازمان جهت اجرای پروژه طرح گسترش حرم، اظهار کرد: با توجه به بودجه بسیار اندک اختصاصی جهت انجام مرمت و احیای بافت‌های تاریخی، تملک سایر دستگاه‌ها بر اماکن تاریخی و ثبتی هیچ منع قانونی ندارد و همواره از این موضوع استقبال می‌کنیم.

این مقام مسئول تخریب شبانه خانه‌های تاریخی بدون مجوز از وزارت میراث فرهنگی توسط افراد حقیقی و حقوقی را خلاف قانون دانست و خاطرنشان کرد: اما متاسفانه بعضاً شاهد تخریب‌هایی از این دست در اماکن تاریخی به صورت شبانه هستیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon