اکثر بیمارستان‌ها بیش از ۳۰ سال عمر دارند/ تلاش دانشگاه علوم پزشکی ایران برای ارتقای جایگاه کشور در گردشگری سلامت


اکثر بیمارستان‌ها بیش از 30 سال عمر دارند/ تلاش دانشگاه علوم پزشکی ایران برای ارتقای جایگاه کشور در گردشگری سلامت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه اکثر بیمارستان‌ها بیش از ۳۰ سال عمر دارند، گفت: جایگاه ایران در توریسم درمانی مطلوب نیست و تلاش می‌کنیم تا یک‌سال آینده توریسم درمانی را ارتقا دهیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ عبدالرضا پازوکی در نشست خبری امروز با بیان این‌ که یک‌هشتم جمعیت کشور، تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران در تهران است، اظهار داشت: خدمات و آموزش‌هایی که ارائه داده می‌شود باعث شده تا بتوانیم بالاترین رتبه را در سطح دنیا از آن کشور و دانشگاه علوم پزشکی ایران کنیم.

وی ادامه داد: معتبرترین نظام رتبه‌بندی دنیا، رتبه‌بندی تایمز است‌ که هر ساله دانشگاه‌های مختلف درخواست می‌کنند بر اساس آن رتبه‌بندی شوند. 1500 دانشگاه برتر دنیا در این روش رتبه‌بندی می‌شوند که در رتبه بندی کلی دانشگاه‌ها، دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 2022 رتبه 500 تا 600 را داشته اما رتبه‌بندی تایمز شاخص‌های دیگری هم دارد که از سه سال قبل شاخص تاثیرگذاری در جامعه را بررسی کرده است و ما در رتبه‌بندی 2022 در شاخص سلامت جامعه شاهدیم که رتبه اول را بین 1101 دانشگاه از 96 کشور دنیا داشته‌ایم‌. این رتبه‌بندی توسط معتبرترین نهاد بین‌المللی مستقل انجام شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: تعداد دانشجویان خارجی در دانشگاه علوم پزشکی ایران 700 نفر است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان فرسودگی بیمارستان‌ها بیان کرد: اکثر بیمارستان‌های حوزه سلامت عمری بیش از 30 سال دارند، عمر برخی از بیمارستان‌ها حتی به بیش از 50 سال نیز می‌رسد که با توجه به حوادث اخیر، باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.

پازوکی در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر اینکه چه استفاده‌ای از ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی ایران برای توریسم درمانی می‌شود، بیان کرد: دانشگاه‌ علوم پزشکی ایران علاوه بر پتانسیل بیمارستان‌های دانشگاهی دو ظرفیت بیمارستان محب را دارد که مراکز خصوصی وابسته به دانشگاه هستند و خدمات متفرقه‌ای در این بیمارستان‌ها در حال انجام است و برنامه داریم که با هدایت یکپارچه و منسجم سال آینده شاهد رشد و افزایش چشمگیر کمی و کیفی خدمت‌رسانی به بیماران خارجی باشیم.

به گفته وی، بیمارستان‌هایی که می‌توانند پذیرای بیماران خارجی باشند باید توسط یک مرجع بین‌المللی تایید شوند که واجد شرایط برای پذیرش بیماران خارجی هستند. تاکنون چنین اتفاقی در کشور نیفتاده و دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان پیشقدم این کار، برای اعتباربخشی بین‌المللی این کار را شروع کرده و امیدواریم تا یک‌سال آینده این تلاش به نتیجه برسد.

در ادامه مهدی مقتدایی، معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه کسب رتبه برتر از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایران باعث افزایش جذب دانشجویان بین‌المللی در داخل کشور خواهد شد، بیان کرد: هرچه رتبه بین‌المللی یک دانشگاه بالاتر باشد در تعاملات بین‌المللی تاثیرگذارتر خواهد بود و اقدامات بین‌المللی و جذب دانشجویان خارجی بهتر انجام می‌شود‌.

وی اظهار کرد: عملکرد کشور ما در توریسم درمانی قابل دفاع نیست و ظرفیت کشور از نظر تعداد مراکز درمانی و پزشکان و سطح علمی پزشکی قابل رقابت با کشورهای پیشرفته است. بحث دیگر قیمت خدمات و هتل در کشور ماست که برای سایر کشورها پایین است‌ و این پتانسیل خوبی برای توریسم درمانی ایجاد می‌کند‌ اما متاسفانه به دلیل آن‌که توریسم درمانی متولی مشخصی در سال‌های گذشته نداشته، جایگاه مطلوب در حوزه گردشگری سلامت در ایران کسب نشده است.

مقتدایی افزود: در دو سال گذشته تلاش‌های زیادی در این زمینه کردیم و با وزارت گردشگری جلساتی داشته‌ایم اما کارهای انجام شده در کشور متمرکز نیست و برنامه داریم که جایگاه دانشگاه را در حوزه توریسم‌ درمانی نیز ارتقا دهیم.

محمد میرزایی، معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در ادامه با بیان اینکه ادغام سیستم آموزش و پژوهش در بهداشت و درمان باعث شده تا از آموزش در سطح دانشگاه‌ها، برای رفع نیازهای پژوهشی استفاده کنیم، بیان کرد: سیستم شبکه که مورد تأکید مقام معظم رهبری است در حال ارائه خدمت به جمعیت تحت پوشش دانشگاه است.

وی با بیان اینکه 220 مرکز سلامت در مناطق تحت پوشش وجود دارد، افزود: در مراکز بهداشتی و درمانی و پایگاه‌‌های سلامت، خدمات مراقبت از مادر و کودک، مراقبت از بیماری‌های واگیر و غیرواگیر و ... به ایرانیان و اتباع خارجی تحت پوشش ارائه می‌شود و از طریق جذب سفیر سلامت آموزش‌های خود را به داخل جامعه انتقال می‌دهیم.

معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: یکی از شاخصه‌ها در رتبه‌بندی، میزان مشارکت مردم در اقدامات بهداشتی و ارتقای سطح سواد سلامت است. طی دو سال کرونا اقدامات مهمی صورت گرفته است که یکی از مهم‌ترین آنها طرح شهید سلیمانی بود که ارائه خدمت فعال داشتیم که این بخش هم در رتبه‌‌بندی تاثیر داشته است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon