نشست خبری ششمین همایش مطالعات صلح برگزار شد

نشست خبری ششمین همایش مطالعات صلح برگزار شد

نشست خبری ششمین همایش سالانه انجمن علمی مطالعات صلح ایران با حضور دبیرعلمی همایش برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کنفرانس مطبوعاتی ششمین همایش انجمن علمی مطالعات صلح ایران در سطح بین الملل و با عنوان ادیان و صلح آفرینی در هزاره سوم؛ ظرفیت‌ها و چالش‌ها با حضور و سخنرانی آیت الله  مصطفی محقق داماد برگزار شد.

محقق داماد در ابتدای این جلسه تصریح کرد: هدف اصلی ادیان تحقق صلح و بسط آرامش و آشتی بوده و به گمان من اگر رسالت تمام انبیای الهی در جهان را خلاصه کنیم بعد از آموزش «توحید» به ترویج صلح و دوستی می‌رسیم که این دو نیز به نحوی عمیق و باطنی با یکدیگر مرتبطند.

وی افزود: تاریخ نشان می‌دهد که اولین جنگ میان انسان‌ها، جنگی ناشی از شرک بوده و این بدان معناست که نفی خدایِ دیگری آغاز درگیری و خونریزی‌هاست لذا اگر آرمان ما ایجاد صلح است باید سعی در معرفی حقیقت توحید به بشریت داشته باشیم.

وی وجود نزاع‌های پرشمار میان کشورها و اقوام متعدد را ناشی از کژ‌بینی و کژاندیشی معرفتی دانست و تأکید کرد: متاسفانه تفسیرهای غیرواقعی و غلط از دین بشر را ناخودآگاه به سمت درگیری و درنتیجه شرک و الحاد سوق داده و یکی از تلخ‌ترین حوادث بشری که همان جنگ به نام دین و خدا بوده است را رقم زده.

وی برگزاری ششمین همایش سالانه «ادیان و صلح آفرینی در هزاره سوم» را اقدامی در جهت رفع اختلافات و دفع شبهات فکری میان پیروان ادیان مختلف دانست و یادآور شد: آرمان نهایی ما در این مسیر، دسترس‌پذیر کردن صلح برای همه آحاد بشریت است و به همین دلیل هم هست که معتقدیم باید از ظرفیت‌های نهفته در آموزه‌های تمام ادیان الهی بهره ببریم.

وی با تأکید بر گوهر یگانه ادیان ابراهیمی، تصریح کرد: هر سه دین یهودیت، مسیحیت و اسلام از یک آبشخور واحد توحیدی سیراب می‌شوند و آن چنان که خود قرآن کریم هم تصریح کرده است حضرت ابراهیم مسلمان بود که این لفظ مسلمان از ریشه «سلم» به معنی صلح و آشتی است.

به گفته رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم، «فوبیای دین» و هراسی که امروزه از ادیان الهی در جهان وجود دارد ناشی از کژاندیشی و کژکارکردی دینی است در حالی که اگر ما به کتاب و سنت خودمان رجوع کنیم و آن را محور قرار دهیم می‌توانیم شاهد تحقق معنای اتمّ «صلح» در جهان باشیم. قرآن کریم خدا را دارای اسماءحسنی معرفی کرده اما زیباترین نام خدا در سوره مبارکه «حشر» آمده که آن سلام است (به معنای صلح)

وی وظیفه یکایک انسان‌های دردمندِ اهل فرهنگ را تلاش در جهت اندیشه‌ورزی و تحقق صلح در جامعه عنوان کرد و گفت: تعمیم صلح در جهان به معنای تلاش در جهت تعالیم راستین اسلام و قرآن است. چون به گفته صریح قرآن «صلح» از جانب خداست و عداوت دستاورد شیطان است.

دبیر علمی ششمین همایش سالانه انجمن علمی مطالعات صلح ایران، در ادامه گفت: امروزه در بیشتر مناطق جهان، روندهای صلح‌آفرینی با چالش‌های بسیاری همچون تروریسم، بنیادگرایی، مشکلات زیست محیطی، تنش‌های قومی، مذهبی، هویتی و جنسیتی، مهاجرت و دیگر مشکلاتی که به ناامنی و تهدید صلح و آرامش جوامع می‌انجامند، روبرو شده و این امر، تاثیرات گسترده‌ای بر زیست مردم جهان بر جای گذاشته است.

وی با تاکید بر نقش ادیان جهانی به عنوان مهم‌ترین منبع راهنمای جوامع به سوی سعادت، اظهار کرد: به نظر می‌رسد هم‌اندیشی برای یافتن سازوکارهای مشترک و طراحی برنامه‌های جمعی برای دستیابی به صلح جهانی از سوی دین پژوهان و اندیشمندان دینی، از یکسو می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای همزیستی مسالمت‌جویانه میان جوامع در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی فراهم آورد و از سوی دیگر می‌تواند زمینه دست یابی به راه‌حل‌های مشترک در برابر تهدیدات و ناامنی‌های جهانی را فراهم آوردند.

محقق داماد ادامه داد: از این رو، انجمن علمی مطالعات صلح ایران، که در سال‌های اخیر نهادی پیشگام در زمینه فراهم آوردن بستر مناسب برای گفتگو و اندیشه‌ورزی میان دین پژوهان و نیز نخبگان فکری از ادیان گوناگون با هدف صلح آفرینی بوده، ششمین همایش سالانه خود را با موضوع «ادیان و صلح آفرینی در هزاره سوم؛ ظرفیت‌ها و چالش‌ها» با حضور اندیشمندانی از هشت کشور گوناگون در 18 و 19 ژانویه 2023 برگزار خواهد کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این همایش، تولید ادبیات علمی درباره رویکرد ادیان نسبت به صلح پایدار، دعوت از دین‌پژوهان و اندیشمندان دینی به تأمل در موضوعات صلح و ناصلح در جهان امروز، آشناسازی و برپایی ارتباط میان اندیشمندان مطالعات دینی در کشورهای گوناگون و یافتن راهکارهایی برای صلح آفرینی در جوامع امروزی بر پایه آموزه‌های دینی است.

 

ششمین همایش سالانه «ادیان و صلح آفرینی در هزاره سوم؛ ظرفیت‌ها و چالش ها» از سوی انجمن علمی مطالعات صلح ایران با همکاری نهادهای علمی از کشورهای گوناگون جهان برگزار می‌شود.

مهلت فرستادن چکیده مقالات، 30 تیرماه 1401و مهلت فرستادن اصل مقالات 30 آبان ماه 1401 است.

رویکرد ادیان به موضوعاتی مانند گوناگونی فرهنگی، اخلاق، عرفان، رواداری برای دستیابی به صلح جهانی، رویکرد ادیان به مقوله‌های هویت، جنسیت، قومیت، فرق مذهبی، با هدف صلح آفرینی، جایگاه گفتگوی ادیان، در فرآیند دستیابی به صلح جهانی در هزاره سوم، نقش ادیان و مذاهب در کاهش منازعات و خشونت در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین المللی، رویکرد ادیان به تبعیض، استبداد و استثمار و عقب ماندگی در جهان امروز، راهکارهای صلح آفرینانه ادیان در قبال مسائلی مانند حقوق بشر، محیط زیست، تروریسم، رسانه‌های نوین، بحران‌های خانوادگی و اجتماعی و بحران، راه‌های آموزش صلح همگانی بر پایه آموزه‌های ادیان از محورهای پیشنهادی مقالات این همایش است.

این همایش 28 و 29 دی ماه 1401 با دبیری آیت الله سید مصطفی محقق داماد به دور صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد.

علاقه مندان برای ارسال مقالات به نشانی الکترونیکی دبیرخانه و وبسایت همایش https://ipsan.ir/conf1401/ مراجعه کنند.

انتهای پیام/

 

پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران