صرفهجویی ۱۰ مگاواتی مصرف برق در کردستان/در بخش خانگی خاموشی نداریم
طرح تغییر ساعت اداری سبب صرفهجویی۱۰ مگاواتی و میانگین هفت مگاواتی مصرف برق متناسب با شرایط در استان کردستان را به دنبال دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، امسال بر اساس مصوبه هیئت وزیران، ادارات باید در فصل تابستان در ساعات اداری، 30 درصد و پس از خاتمه کار، 60 درصد مصرف خود را نسبت به پارسال کاهش دهند. در همین راستا طرح تغییر ساعت اداری به منظور کاهش میزان مصرف برق مطرح و ساعت کار ادارات از 6:30 صبح تا 13:30 ظهر اعلام شد اما براساس تصمیم جدید اصلاح و مجدد تغییر یافت.
عبدالله رشیدیپور، معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار کردستان در اینباره از تغییر ساعت کاری ادارات، سازمانها، نهادهای دولتی و بانکهای استان کردستان براساس مصوبه هیئت وزیران از 21 خردادماه تا سوم شهریورماه خبر داد و اظهار داشت: ساعات آغاز و پایان کار دستگاههای اجرایی، سازمانها، بانکها، شهرداریها، مهدهای کودک و تمامی موسسات عمومی از ساعت 7 صبح تا 13:30 دقیقه خواهد بود، این تصمیم در راستای برنامههای مدیریت مصرف برق در سطح استان گرفته شده و از همه کارمندان ادارات کردستان انتظار میرود که فرهنگ مصرف صحیح را سرلوحه کار خود قرار دهند تا شاهد خاموشی برق نباشیم.
هیوا لهونیان، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان نیز در همین راستا در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در پاسخ به این سؤال که آیا واقعاً این روند میتواند اثرگذار باشد، اظهار داشت: تغییر ساعات کار ادارات کاهش مصرف برق را به دنبال داشته و سبب صرفهجویی چهار تا 10 مگاواتی و میانگین هفت مگاواتی مصرف برق متناسب با شرایط در کردستان میشود.
وی با بیان اینکه این تصمیم مدیریت مصرف برق قاطعانه در ادارات سطح استان اجرا و در همین راستا کنتورهای هوشمند میزان مصرف را کنترل میکند گفت: هفت مگاوات کاهش مصرف برق و ذخیره، برق چهار تا هفت هزار واحد مسکونی را تأمین میکند که در واقع این واحدها را از خاموشی نجات میدهیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان تصریح کرد: سعی بر این است که قبل از اینکه اوج پیک مصرف برق آغاز شود، وقت اداری به پایان برسد تا شاهد خاموشی نباشیم، در این طرح از ساعت 13:30 به بعد دیگر شاهد فعالیت دستگاههای اداری نداریم و این روند سبب کاهش مصرف میشود و این در حالی است که هر سیستم سرمایشی اداری نیازمند چهار تا پنج هزار مگاوات برق است که وقتی از مدار خارج میشوند، این میزان ذخیره میشود.
وی ابراز داشت: تمام هدفمان این است که بخش خانگی استان کردستان در فصل تابستان دچار خاموشی نشوند و قطعاً این طرح نیز موفق خواهد شد.
لهونیان در پاسخ به این سؤال که آیا سیاستهای تنبیهی برای نهادهای پرمصرف اثرگذار در نظر گرفتهاید یا خیر؟ توضیح داد: قطعاً برق ادارات پر مصرف قطع خواهد شد کما اینکه کنتورهای هوشمند نیز به محض مصرف بالا از میزان از قبل پیشبینی شده، قطع خواهد شد و این تنظیمات نیز از سراسر کشور انجام و اعمال خواهد شد.
وی از قطع برق 10 اداره پر مصرف در استان خبر داد و افزود: اگر حتی اداره خودمان نیز مصرفشان بالا باشد، برق آنان قطع خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان در پاسخ به این سؤال که سهم استان در تولید برق چقدر است، اعلام کرد: ظرفیت اسمی نیروگاه کردستان یکهزار مگاوات است که این میزان بیشتر از مصرف کل استان یعنی 550 تا 600 مگاوات است و مابقی آن اضافه تولید و ذخیره خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه باید توازن میان میزان تولید و مصرف کل کشور برقرار شود، عنوان کرد: این میزان برق تولیدی اضافی هیچ کاربردی برای استان نخواهد داشت و به شبکه سراسری کشور تزریق خواهد شد.
لهونیان به سهم هر یک از بخشهای مصرفی در استان (خانگی، صنعتی، کشاورزی) پرداخت و افزود: سهم کل مشترکان صنعتی کردستان 0.45 صدم درصد و 1.26 درصد از مشترکان نیز مربوط به بخش کشاورزی بوده که این میزانها به ترتیب 12درصد و 27 درصد از انرژی استان را به خود اختصاص خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه 94 درصد از مشترکان کردستانی خانگی و تجاری و 2.5 درصد مربوط به روشنایی معابر خیابانها است، افزود: این میزان 54 درصد از انرژی استان را به خود اختصاص خواهد داد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان سهم پرتی (هدر رفت) برق در خطوط انتقال استان را برابر با میانگین کشوری 9.4 تا 10درصد اعلام کرد و گفت: این میزان منطقی و طبیعی است و تمام تلاشمان حفظ این موقعیت است.
وی با بیان اینکه هر درجه افزایش حرارت، 1500 مگاوات به برق مصرفی کشور اضافه خواهد کرد، افزود: این میزان در استان کردستان یکهزار و 715 مگاوات است.
لهونیان با بیان اینکه در کل کشور با مقداری کمبود برق مواجه هستیم، تصریح کرد: تمام تلاشمان این است که با این وضعیت نیز طوری مصرف برق مشترکان را مدیریت کنیم که خاموشی نداشته باشیم و یا حداقل باشد تا اثر منفی بر زندگی مردم نگذارد.
وی از اجرای طرحهای تشویقی مشترکان برق بخش کشاورزی در استان خبر داد و بیان کرد: مشترکان چاههای کشاورزی اگر هر روز از ساعت 12 تا 16 برق خود را قطع کنند میتوانند بقیه ساعات روز را رایگان از برق استفاده کرده و اگر در کل ماه رعایت کنند بستههای تشویقی پاداش میگیرند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان ابراز داشت: بخش صنعتی نیز میتوانند روزهای تعطیل خود را از روز جمعه با روز شنبه یا هر روز دیگر هفته جایگزین کرده و یا شیفتهای کاری خود را کاهش دهند تا با این جابهجایی از فشار بر شبکه کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه الگوی تعیین شده برای مصرف برق در ماههای گرم سال از خرداد تا شهریورماه 300 کیلو وات ساعت و در ماههای غیرگرم 200 کیلووات ساعت است، اعلام کرد: در صورتی که مشترکان از این میزان کمتر مصرف کنند مشمول طرحهای تشویقی خواهند شد.
لهونیان با بیان اینکه شهروندان در ساعات پیک یا اوج مصرف از بهکار بردن لوازم پر مصرف برقی غیرضروری مانند، جاروبرقی، لباسشویی، اتو و سشوار جدا خودداری کنند، یادآور شد: انتظار میرود شهروندان کردستانی در مدیریت مصرف برق مشارکت کنند و الگوی مصرف را در فصل تابستان به صورت ویژه رعایت کرده و میزان استفاده از وسایل پرمصرف کاهش یابد.
به گزارش تسنیم گرچه تمام مردم استان کردستان از متولیان برق انتظار مدیریت مصرف و جلوگیری از خاموشیهای برق را داشته اما تحقق این مهم نیازمند همراهی خود مردم است و میطلبد که جلوی استفاده از وسایل پر مصرف در ساعت اوج گرما گرفته شود.
انتهای پیام/481/ن