"تاکسیدرمی" جمعیت "پلنگ ایرانی" را به مرز انقراض رسانده است!

"تاکسیدرمی" جمیعت "پلنگ ایرانی" را به مرز انقراض رسانده است!

استاد دانشگاه تهران گفت: یکی از تهدیدات بزرگ "پلنگ ایرانی" عطش نامیمون و نامبارک افرادی برای شکار آن‌ها به‌منظور استفاده از پوست پلنگ برای "تاکسیدرمی" است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ "پلنگ ایرانی و یوزپلنگ ایرانی" از جمله گوشتخواران کلیدی در حیات وحش کشور است که متأسفانه به‌دلیل تخریب زیستگاه و افزایش تعارضات با انسان و شکار، جمعیت آن روز به روز در حال کاهش است و این نگرانی وجود دارد که با افزایش تلفات پلنگ, این گونه نیز به سرنوشت یوزپلنگ ایرانی دچار و منقرض شود؛ در ماه‌های گذشته نیز شاهد تلفات این گونه در مازندران, دنا, کرمان و... بودیم.

در رابطه با اقدامات ضروری برای احیای جمعیت پلنگ ایرانی و یوزپلنگ ایرانی, "دکتر مهدی اسماعیلی بیدهندی"عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: در زمان حاضر آمار دقیقی از تعداد این گربه‌سانان در کشور در دسترس نیست و دلیل آن هم این است که پایش کامل و فراگیری برای شمارش تعداد افراد این گونه در طبیعت وجود ندارد و از این نظر مشابه یوزپلنگ ایرانی است.

وی ادامه داد: در رابطه با یوز نیز ممکن است بعضی کارشناسان با استناد به برخی مطالعات و تخمین‌ها آماری مانند حضور 20، 15 و یا 10 یوز را در کشور بیان کنند اما برای اینکه ما بتوانیم تعداد دقیق و یا نزدیک به حقیقت را در رابطه با تعداد گونه‌ها بیان کنیم باید یک پایش و مطالعه جامع و فراگیر در زیستگاه‌های حیوانات انجام شود تا نتیجه مطلوبی را به دست بیاوریم.

این استاد دانشگاه تهران در رابطه با مهم‌ترین تهدید پلنگ و یوز ایرانی گفت: تغییرات آب‌وهوایی, تخریب زیستگاه و اکوسیستم, نزدیک‌تر شدن فعالیت‌های انسانی به زیستگاه آن‌ها و به‌دنبال آن تقابل ناخواسته آن‌ها با انسان از جمله تهدیدات اصلی پلنگ در کشور ما هستند؛ به‌دنبال این افزایش تقابل‌هاست که شاهد تلف شدن پلنگ در جاده یا کشتار آن‌ها توسط چوپانان و جوامع محلی هستیم.

دکتر اسماعیلی افزود: تهدید دیگر این گربه‌سانان در کشور عطش نامیمون و نامبارک افرادی برای شکار آن‌ها به‌منظور استفاده از "پوست پلنگ" برای تاکسیدرمی است! کاهش منابع غذایی در دسترس پلنگ و یوزپلنگ نیز به‌واسطه تغییر اقلیم, گرمایش جهانی و تخریب زیستگاه نیز باعث شده است هرم غذایی این گونه ارزشمند به هم بخورد و جمعیت آن تحت تأثیر قرار بگیرد.

وی تصریح کرد: برای حفاظت از پلنگ و یوز ایرانی باید 2 اقدام را همزمان باهم پیش برد؛ نخستین اقدام انجام مطالعات جامع و یکپارچه برای آمارگیری دقیق از تعداد افراد این گونه در حیات وحش کشور است و دومین اقدام، فرهنگ‌سازی در خصوص جایگاه و اهمیت این گونه برای مردم به‌ویژه جوامع محلی است که در مجاورت زیستگاه این گونه زندگی می‌کنند.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon