بحران آب بیخ گوش سمنانی‌ها؛ کاهش شدید دسترسی به آب‌های سطحی برای استفاده آب آشامیدنی در قلب ایران


بحران آب بیخ گوش سمنانی‌ها؛ کاهش شدید دسترسی به آب‌های سطحی برای استفاده آب آشامیدنی در قلب ایران

کاهش بارندگی‌ها و افزایش نسبی دما، سایه بحران آب را بیش از هر زمان دیگری بر سر شهروندان استان سمنان گسترانیده و گویا امسال باید وضعیت وخیم‌تری از تنش آبی را در این استان تجربه کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان ، همه آنهایی که مدتی در یکی از شهرهای استان سمنان زندگی کرده یا حداقل به این استان سفر کرده‌اند، به معضل کاهش آب شرب به ویژه در تابستان‌ها و ماه‌های گرم سال نا آشنا نیستند.

به هر حال بخش زیادی از آب آشامیدنی مورد نیاز در استان سمنان از طریق آب‌های سطحی و چشمه‌های هوابین تأمین می‌شود و کاهش بیش از 200 لیتر بر ثانیه‌ای دبی آب تنها در یکی از چشمه‌های تأمین کننده آب شهر سمنان نشان می‌دهد که تابستان بسیار سختی در انتظار شهروندان تشنه سمنانی خواهد بود.

آنگونه که مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان می‌گوید صرفه‌جویی حداقل 20 درصدی مصرف آب از سوی شهروندان لازمه عبور از تابستان سخت است.کمبود منابع آبی به حدی است که عمق چاه‌های این استان به گفته‌های کارشناسان این حوزه به بیش از 300 متر رسیده است اما برای تأمین آب چاره‌ای به جز حفر چاه نیست.

آب این مایه حیات این روزها در سمنان کم است و باید برای جلوگیری از قطعی آب در تابستان همه مدیریت بهینه مصرف را در دستور کار قرار دهند.سمنان یک استان کویری بوده که سال‌هاست به خاطر خشک‌سالی‌های متناوب با کمبود منابع آبی مواجه است.

امسال تابستان سختی را داریم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان امروز در نشست خبری با اشاره به کاهش بارندگی نسبت به سال گذشته و همچنین نسبت به میانگین دراز مدت گفت: امسال تابستان سختی را پیش رو داریم و مشارکت مردم در زمینه مدیریت مصرف آب می‌تواند کمک‌کننده باشد.

محمد طاهری با بیان اینکه امسال میزان بارش برف در استان سمنان بسیار ناچیز بود تصریح کرد: منابع ذخیره برف که سبب جوشش چشمه‌ها و قنوات می‌شود بسیار ناچیز بود به حدی که چشمه روزیه سال گذشته در همین زمان حدود 500 لیتر بر ثانیه برداشت آب داشتیم اما امسال دبی به 350 لیتر بر ثانیه رسیده است.

وی با اشاره به کاهش میزان بارندگی‌ها نسبت به سال گذشته و همچنین میانگین درازمدت خاطرنشان کرد: میزان بارندگی‌ها نسبت به سال گذشته 43 درصد و بیش از 50 درصد نسبت به درازمدت کاهش بارندگی داشتیم.

وضعیت منابع آبی در روستاها بحرانی‌تر است؛ آبرسانی به 41 روستا انجام می‌شود

مدیرعامل شرکت آبفای استان سمنان با اشاره به کمبود آب در روستاهای این استان گفت: وضعیت منابع آبی در روستاها بحرانی‌تر است.

طاهری با بیان اینکه با یک چشمه 2 الی سه لیتری آب یک روستا تأمین می‌شد افزود: در حال حاضر با کاهش 50 تا 70 درصد میزان آب‌دهی در منابع آب‌ روستاهای استان سمنان مواجه هستیم و منبع تأمین آب روستاها با چالش جدی مواجه است.

وی با بیان اینکه امسال آبرسانی به روستاهای استان مانند سال‌های گذشته در دستور کار است گفت: آبرسانی به 41 روستا امسال در دستور کار است.

مدیر شرکت آبفای استان سمنان با بیان اینکه سال گذشته به 51 روستا آبرسانی صورت گرفت تصریح کرد: امسال با اجرای پروژه‌های آبرسانی که منجر به تأمین آب از منابع زیرزمینی شد تعداد آبرسانی به روستاها کمتر شد اما امکان دارد در پیک یعنی در زمان تیرماه و مردادماه دوباره به همان تعداد روستای سال گذشته آبرسانی صورت گیرد.

20 درصد صرفه‌جویی مردم در مصرف آب کمک‌کننده است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان با بیان اینکه امسال به علت کمبود منابع آبی و کاهش نزولات جوی تابستان سختی را پیش رو داریم تصریح کرد: البته مشارکت مردم و صرفه‌جویی 20 درصدی مردم می‌تواند کمک‌کننده باشد و راهی برای عبور از تابستان سخت امسال باشد.

طاهری با بیان اینکه باید راهکارهای صرفه‌جویی برای مردم تشریح شود افزود: هر روشی که منجر به صرفه‌جویی در یک لیتر شود می‌تواند مؤثر باشد.

6 تا 7 درصد منابع آبی استان برای مصرف شرب است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان با بیان اینکه 6 تا 7 درصد منابع آبی استان برای مصرف شرب است گفت: آب شرب شرایط و استانداردهای مخصوص به خود را دارد و نیاز است تا اهداف صرفه‌جویی در مصرف آب برای مردم به‌خوبی و از طرق مختلف تشریح شود.

طاهری از وجود 372 هزار انشعاب روستایی و شهری در این استان خبر داد و گفت: 89 درصد روستاهای بالای بیست خانوار این استان تحت پوشش قرار دارند.

 برنامه‌ای برای قطعی آب نداریم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان سرانه مصرف در استان را 14.2 مترمکعب عنوان کرد و گفت: سمنان بر اساس الگوی مصرف بوده و تقریباً سرانه 15 مترمکعب در ماه است.

طاهری همچنین به وجود مشترکین پرمصرف و بد مصرف در این استان اشاره کرد و گفت: هفت درصد مشترکین که بیش از 21 هزار انشعاب است پرمصرف و بد مصرف هستند و 20 درصد آب را مصرف می‌کنند.علی‌رغم همه کمبودها در زمینه آب و منابع آبی در استان سمنان اما مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان گفت: برنامه‌ای برای قطعی آب نداریم.

انتهای پیام/363/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon