مشکل اشتغال بیش از ۱۲ هزار نفر از خانواده شهدای آذربایجان غربی برطرف شد
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان غربی گفت: در طول سالهای گذشته، مشکل اشتغال ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر از خانواده شهدا برطرف شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، بنیاد شهید و امور ایثارگران که از سال 58 راهاندازی شده، مسئولیت رسیدگی به خانواده شهدا و جانبازان را بر عهده داشته و در زمینههای فرهنگی، اقتصادی و درمانی به آنها کمک میکند.
خانوادهها شهدا و ایثارگران، مطالباتی از این نهاد دارند که در برخی موارد به آن رسیدگی شده و در برخی موارد بدانها توجهی نشده است.
به عنوان مثال، در جنوب آذربایجانغربی یعنی سردشت که در سال 66 مورد حمله شیمیایی رژیم بعث عراق قرار گرفت و هزاران نفر شهید یا جانباز شدند نیز، مردم همچنان مطالباتی از لحاظ دارویی و پزشکی از بنیاد شهید دارند.
«عثمان» از هماستانیهای سردشتی که خود از جانبازان شیمیایی محسوب میشود، اظهار داشت: متاسفانه این شهر مرزی از لحاظ امکانات دارویی و پزشک متخصص با کمبود مواجه بوده و در برخی موارد مجبور هستیم که برای تهیه دارو به شهرهای اطراف آن یعنی مهاباد مراجعه کنیم.
همچنین به غیر از جنوب استان، خانواده شهدا در سایر شهرها نیز مطالباتی از بنیاد شهید مانند رسیدگی به وضعیت اشتغال و معیشت فرزندان دارند.
«معصومه» فرزند یکی از شهدای دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، تصریح کرد: من دارای مدرک دیپلم هستم اما متاسفانه تاکنون پس از 17 سال از شهادت پدرم، در هیچ کجا استخدام نشدم و با بیکاری مواجه هستم.
«میثم» یکی دیگر از فرزندان شهدا هم گفت: معمولا سرکشی مسئولان بنیاد شهید از برخی خانواده شهدا از جمله ما بسیار کم بوده و بنابراین نمیتوانند مشکلات خانوادههایی همچون ما را درک کنند و آخرین سرکشی آنها در 10 سال گذشته بوده است.
در همین راستا مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان غربی روز گذشته و در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: هماکنون 10 هزار و 200 شهید، 19 هزار و 800 جانباز و 2 هزار و 50 نفر آزاده سرافراز در استان به ثبت رسیده و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز فرمودهاند که آذربایجان غربی را با مقاومت، ایثارگری و شهدایش به جامعه معرفی کنید.
مهدی فعال گفت: آذربایجانغربی جزو 10 استان بالای ایثارگری در کشور محسوب میشود و جزو سومین استان در تعداد فرزندان شهدا با 13 هزار و 500 فرزند است.
وی افزود: در طول سالیان گذشته، مباحث اشتغال 12 هزار و 500 نفر از خانواده شهدا برطرف شده است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان غربی با اشاره به اینکه هماکنون یک هزار و 560 پرونده فعال حوزه جانبازان شیمیایی سردشت وجود دارد، گفت: کلینیک سردشت در کنار خدمات درمانی و بیمه تکمیلی، به صورت 24 ساعته در خدمت ایثارگران است.
فعال تصریح کرد: در 3 ماهه امسال 7 هزار خدمت پزشکی در این کلینیک انجام و حتی به دستگاه اسکن نیز مجهز شده و چشم پزشک و روانشناس برای بررسی حالت روحی و روانی آنها پیشبینی شده است.
وی بیان کرد: با توجه به صحبتهایی مبنی بر کمبود دارو در داروخانههای سردشت و نیاز بیماران به ویژه جانبازان شیمیایی در این شهرستان، در برخی مقاطع از لحاظ دارویی ممکن است داروی خاصی یافت نشود اما در نهایت نیاز بیماران برطرف میشود و حتی اسپریهای کمیاب نیز در اختیار آنها قرار میگیرد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان غربی با اشاره به اینکه شرایط خاصی در حوزه ایثارگران وجود دارد، تصریح کرد: درمان جانبازان شیمیایی سردشت باید به صورت ویژه پیگیری شود که در همین راستا و در حوزه ایثارگری، 54 هزار نفر از بیمه تکمیلی برخوردار هستند.
وی اظهار داشت: امسال خوشبختانه اعتبارات بنیاد شهید نسبت به سالیان گذشته افزایش یافته و برنامههای عملیاتی نیز در بنیاد ساری و جاری میشود که امید است از این ظرفیتها به نفع ایثارگران استفاده شود.
فعال از پایش سلامت خانواده شهدا خبر داد و افزود: هماینک به صورت مستمر، پایش سلامت بالای 70 سال همسران شهدا انجام شده و گروههای پزشکی و مددکاری به صورت مستمر با آنها دیدار میکنند.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 27 هزار دیدار با خانوادههای شهدای سراسر استان آذربایجان غربی انجام شده، عنوان کرد: اخیرا نیز با تمامی خانواده شهدای دارلک دیدار و از آنها تجلیل به عمل آمده است.
با این توضیحات مدیرکل بنیاد شهید استان آذربایجان غربی، به نظر میرسد که خدمات و امکانات در اختیار خانواده شهدا و ایثارگران به نسبت گذشته افزایش یافته و این روند موجب امیدواری خانوادههای زیرمجموعه بنیاد شهید میشود.
انتهای پیام/ح