"عملیات مهندسی" مستندی که مدعی "۸ سال تضعیف تیم استقلال برای دوری از قهرمانی" است!

کارگردان مستند "عملیات مهندسی" می‌گوید که در فیلمش اسنادی را افشا می‌کند که عده‌ای استقلال را از روی عمد تضعیف کردند تا ۸ سال دستش از جام کوتاه بماند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تصویربرداری مستند سینمایی «عملیات مهندسی (ناگفته‌ها)» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی سیاوش چاوشی به روز‌های پایانی خود رسیده است. این مستند به اتفاقات و حواشی چند ساله باشگاه استقلال پرداخته و از این طریق، عوامل و اتفاقاتی که سبب شد این تیم سال‌ها از قهرمانی دور بماند را روایت کرده است. 

در این مستند گفت‌و‌گو محور، با اعضاء هیئت مدیره سابق باشگاه و مدیران جدید آن صحبت می‌شود و برای اولین بار ناگفته‌های تیم استقلال و حواشی وزارت ورزش به نمایش درمی‌آید.

سیاوش چاوشی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم درباره سوژه این مستند گفت: موضوع مستند ما درباره دوران هشت ساله دولت یازدهم و دوازدهم با محوریت اتفاقاتی است که در این دوران بر باشگاه استقلال گذشته است. از زمان آقای گودرزی که وزیر ورزش دولت یازدهم بود آغاز کرده و به دوران وزارت آقای سلطانی‌فر می‌رسیم. البته در این مستند اصلاً درباره تیم رقیب صحبتی نکرده‌ایم، بلکه در مصاحبه با اعضای هیئت مدیره و مدیران عامل سابق باشگاه استقلال مشکلات، چالش‌ها و دست‌اندازهایی که سهوی یا عمدی پیش روی باشگاه قرار گرفته است را روایت می‌کنیم. 

وی اضافه کرد: در این مستند ضمن اشاره به ناکارآمدی مدیران عامل در این دوره هشت ساله و نابلدی آنان نشان می‌دهیم استقلال چگونه تضعیف شد تا تیم‌های دیگر به قهرمانی برسند. البته تمام سخنانی که مطرح می‌شود، مستدل بوده و همراه با سند و مدرک بیان شده است.  

چاوشی با اشاره به سؤالات مهمی که در این مستند بیان شده است، گفت: در این فیلم، عمده‌ترین سؤالات بی‌پاسخی که از نگاه هواداران مطرح می‌شود، از مدیران و اعضای هیئت مدیره وقت باشگاه استقلال پرسیده می‌شود و آنان نیز به این سؤالات پاسخ مستدل می‌دهند. جالب است که عمده پاسخ‌ها به این سمت و سو است که دست‌هایی پشت پرده از روی عمد می‌خواستند استقلال را تضعیف کنند. سؤالاتی که از مصاحبه‌شوندگان پرسیده‌ایم در موضوعاتی نظیر استعفاء استراماچونی، بازار نقل و انتقالات و خروجی‌های تیم، نبود ثبات در باشگاه، موضوع اسپانسر و ... است. 

وی تأکید کرد: جالب است بدانید که آقای سعادتمند در یکی از مصاحبه‌‌هایش، اتفاقی مثبت برای باشگاه را تعریف می‌کند که همه کارهایش انجام شده بود، اما در نقطه پایانی وزیر ورزش آن را از دستور کار خارج کرد. 

او ضمن معرفی کسانی که در این مستند با آنها صحبت شده است، گفت: علی فتح الله‌زاده، عنایت آتشی، احمد سعادتمند، علی نظری جویباری، پندار توفیقی، کاظم اولیایی، حجت نظری، مهدی عبدیان، علی نامداری، رامین همتی، محمد نوری، امیرحسین صادقی، آرش برهانی، علی لطیفی، جمعی از اصحاب رسانه و... در برابر دوربین این مستند نشسته‌اند. 

این مستندساز در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا این فیلم می‌تواند شکایت حقوقی باشگاه‌های دیگر را به همراه داشته باشد، گفت: بار حقوقی، زمانی ایجاد می‌شود که ما مستقیماً اتهامی را به کسی وارد کرده باشیم، اما در این فیلم، سخنان افراد درگیر با باشگاه استقلال همراه با مستندات و بدون آنکه از باشگاهی نام برده شود، به نمایش درمی‌آید. البته اگر هم بار حقوقی وجود داشته باشد، متوجه فیلم نخواهد بود، بلکه ناظر بر افرادی است که این سخنان را بیان کرده‌اند. 

مستند , باشگاه‌های فوتبال ایران ,

کارگردان مستند «عملیات مهندسی» درباره اینکه آیا باشگاه استقلال در ساخت این مستند با او همکاری داشته است یا خیر، گفت: هم به باشگاه استقلال و هم به کارگزار باشگاه نامه زدیم و ازشان خواستیم ما را حمایت کنند، اما هیچ‌کدام حمایتی نکردند و ما هم فیلم را به صورت شخصی و بدون هیچ‌گونه کمک مالی ساختیم. همزمان با آغاز تصویربرداری در شهریورماه سال گذشته نامه‌ای به آقای مددی و سپس آقای آجرلو زدیم، اما هیچ‌کدام پاسخی به ما ندادند. با آقای نوری‌فر هم تماس گرفتم و ایشان گفت هر کاری که خودتان می‌خواهید انجام دهید. همین موضوع باعث شد تا این مستند با هزینه شخصی ساخته شود و تمام مصاحبه‌ها را خودم هماهنگ کردم. 

چاوشی درباره روند تولید این فیلم مستند گفت: تصویربرداری فیلم از شهریور 1400 آغاز شد و تا 3 روز پیش ضبط داشتیم. دلیل طولانی‌شدن تصویربرداری این بود که بسیاری از مصاحبه‌شوندگان می‌ترسیدند صحبت کنند و یا می‌گفتند استقلال به حاشیه می‌رود. این فیلم هم‌اکنون مراحل تدوین را پشت سر می‌گذارد. 

وی در پایان گفت: در این مستند هم درد را نشان داده‌ایم و هم درمان. بخش بزرگی از عدم موفقیت استقلال ناشی از مدیران ناکارآمدی است که سهوی یا عمدی از سوی برخی‌ها تزریق شدند. حتی اگر مدیری قوی بوده، در استقلال ضعیف کار کرده است. درست است که این فیلم براساس دغدغه‌های هواداران استقلال ساخته شده است اما این‌گونه نیست که کورکورانه باشد و عمده سخنان مطرح شده واقعی، مستند و مبتنی بر واقعیت است که اسناد آن از سوی خود مصاحبه‌شونده نیز ارائه شده است. 

عوامل تولید این مستند سینمایی عبارتند از:

تحقیق و پژوهش: سیاوش چاوشی، مدیر فیلمبرداری: محمد اسدی، دستیار و برنامه‌ریز: آلا سعیدی، دستیار کارگردان: مارال رازقی، منشی صحنه: پردیس حق‌شناس، مدیر تولید: محمدرضا رحمانیان، طراح صحنه و دکور: نگار صالحی، عکاس: فاطمه غلامی، روابط عمومی پروژه: الهام قبادی، مشاور و جانشین تهیه‌کننده: رامین همتی.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران