هدف اصلی سند تحول قضایی مشارکتجویی و مردم محوری است
معاون دادگستری اردبیل گفت: هدف سند تحول قضائی دستیابی آسان به عدالت و مهمتر از آن افزایش و تقویت اعتماد مردم به دستگاه قضائی است که هدف اصلی مشارکتجویی و مردم محوری سند تحول قضایی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل ، جلال آفاقی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران در اردبیل اظهار داشت: سند تحول قضائی مورد تایید مقام عظمای ولایت قرار گرفته که به همین منظور موضوع پیشگیری از جرائم و طرح دعوای بر عهده معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قرار گرفته است.
وی بیان کرد: هدف سند تحول قضائی دستیابی آسان به عدالت و مهمتر از آن افزایش و تقویت اعتماد مردم به دستگاه قضائی است که هدف اصلی مشارکتجویی و مردم محوری سند تحول قضایی است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل بیان کرد: اصحاب رسانه اگر امروز بخواهند در جامعه به عنوان معضل و آسیب اجتماعی با رعایت و قانون و مقررات ورود پیدا کنند که در اسرع وقت آسیب از بین رفتنی خواهد بود.
آفاقی اظهار کرد: نقش اصحاب رسانه به عنوان یاوران پیشگیری بیبدیل و بینظیر است و ما در این محموعه با همکاری و همفکری همکاران و نقش بینظیر رسانه و مطبوعات و فضای مجازی امسال شعارمان تعامل با اصحاب رسانه به عنوان زبان گویای جامعه و به عنوان مدعی العموم در استان است و به عنوان چشم بینای آحاد مردم در موضوع شناسایی آسیبها و خاستگاههای جرائم است که نیازمند تعامل و همکاری همهجانبه با اصحاب رسانه است.
وی تصریح کرد: زمانی که مشکل یا معضلی در جامعه وجود داشته باشد در اسرع وقت باید با ورود به موقع دستگاه قضائی بسیاری از مشکلات برطرف شود و این در واقع حق مسلم اصحاب رسانه است که جزو وظایف ذاتی آنها است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل بیان کرد: مطبوعات رکن چهارم دموکراسی و مردم سالاری است و امروز اگر از اصحاب رسانه حمایت نشود مطمئنا بسیاری از فسادهایی که در بطن جامعه و مدیریت وجود دارد اگر اصحاب رسانه ورود پیدا نکند و خود را ارتقای آگاهی جامعه نداند بیشک زمینه را فراهم کرده ایم برای جرائم و فسادها که علاوه بر مسئولیت قانونی مسئولیت شرعی نیز وجود دارد که با همت مسئولان میتوانیم نقش بیبدیل خود را ایفا کنیم.
وی بیان کرد: مطبوعات در شکلگیری اعتماد عمومی و حفظ ارزشها و هنجارها نقش بی نظیری دارد و هر جایی فضای مجازی ورود پیدا کرده ما موفقیت خود را به عینه شاهد بودیم.
آفاقی تصریح کرد: موفقیت دستگاه قضائی همان موفقیت در ارتقای امنیت اجتماعی و ارتقای امنیت روانی جامعه است که در تشکیلات قضائی بحث امنیت جامعه و سلامت مردم از بعد روانی است.
وی گفت: دستگاه قضائی استان با تاکید رئیس دادگستری استان حمایت از رسانه است و تاکید بر این است حتما باید با اصحاب رسانه و مطبوعات ارتباط تنگاتنگی وجود داشته باشد تا بتوانیم با کمک توانمندی و بازوی توانمند آن در انجام ماموریتهای خودمان موفق باشیم.
معاون اجتماعی دادگستری اردبیل ادامه داد: در سند تحول قضایی سند متعالی است که از تاکیدات مهم این سند است چرا که در بحث آسیبهای اجتماعی و وقوع جرایم و دعاوی از ظرفیت اصحاب رسانه و فضای مجازی حتما باید استفاده بهینه انجام یابد.
آفاقی بیان کرد: در استان اردبیل متاسفانه ما جرایم اولویت درمان مشخص شده که در رتبه اول جرائم مربوط به خشونت سرقت اعتیاد که در اولویت قرار گرفته است.
وی افزود: در حوزه پیشگیری میتوان به حوزه اجتماعی و فرهنگی اشاره کرد که بر عهده متولیان فرهنگی است و زمانی میتوان در امر پیشگیری موفق باشیم که زیرساختهای اقدامات فرهنگی و اجتماعی را فراهم کنیم و اقدامات لازم را در این زمینه ارتقا دهیم و تا زمانی که این اتفاق نیفتاده و رسانه وارد میدان نشده موفقیت چندانی حاصل نخواهد شد.
آفاقی بیان کرد: وظیفه دستگاه قضائی پیشگیری حقوقی و قضائی است که صدور احکام قاطع و به موقع و بازدارنده است که باعث اصلاح مجرم و مانع تکرار جرم میشود.
وی افزود: تجربه نشان داده که پیشگیری حقوقی و قضائی مانع و بازدارنده برخی مجازاتها در حوزه موفقیت در بحث پیشگیری حقوقی و قضائی است و آن چه که دغدغه مقام معظمای ولایت اقدامات پیشگیرانه در حوزه پیشگیرانه و مسائل اجنماعی است بنابراین امروز دست یاری به سمت اصحاب رسانه و دلسوزان است.
وی تصریح کرد: انتظار ما این است که اصحاب رسانه هر موضوعی که نیازمند ورود به موقع دستگاه قضائی است به موقع اطلاعرسانی کنند هر چند ساده دستگاه قضائی در حوزه معاونت اجتماعی و پیشگیری ورود خواهد داشت.
معاون رئیس کل دادگستری اردبیل ادامه داد: به موضوع بحث فقر و مسائل اعتیاد در حوزه طلاق به صورت عامیانه اشاره شده به طوری که در گذشته عوامل طلاق اعتیاد و مسائل معیشتی عنوان میشد اما موضوع تغییر یافته علت اصلی طلاق در وضعیت فعلی فضای مجازی است.
آفاقی افزود: مهارت ارتباطی باید به زوجین آموزش داده شود و از طرفی مشاوره قبل ازدواج به صورت تخصصی باشد و در مدیریت بحث فضای مجازی آن طور که باید متاسفانه به موضوع طلاق به صورت تخصصی وارد نشده است.
انتهای پیام/132/ح