رایزنی برای شروع پروژه فرودگاه چابهار در جریان است/ شرکتهای دانشبنیان به حل معضل صفهای سوخت ورود کردهاند+ فیلم
گروه استانها- فرماندار ویژه چابهار گفت: معضل صفهای طولانی دریافت سوخت در چابهار موجب گلایه مردم شده که در این راستا اقدامات متعدد از جمله بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در راستای تسهیل نظارت در دستور کار است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سواحل مکران، جواد سپاهی در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره صفوف چندین کیلومتری پمپ بنزینهای شهرستان، اظهار داشت: تقریباً از 10 روز پیش صفوف خیلی شلوغ شدهاند و دلیل آن تفاوت قیمت بسیار بالای سوخت ایران و پاکستان است. قیمت سوخت در پاکستان از 23 شروع میشود و تا 36 هزار تومان هم میرسد و این جاذبهای برای افرادی ایجاد کرد که به شغل کاذب روی آروند.
فرماندار ویژه چابهار افزود: بررسی ما نشان میدهد ایراد اول از کارت سوختهایی بوده که در اختیار جایگاهداران است و این سوخت بیشتر در اختیار کسانی قرار میگرفت که به خرید سوخت و فروش آن در خارج از شبکه سوخترسانی دست داشتند و حتی برخی افرادی هم که در این موضوع نقش بیشتری داشتند در جایگاهها شاغل بودند.
وی ادامه داد: در این راستا اولین اقدام ما ایجاد محدودیت برای کارتهای سوخت جایگاهداران بود و این اقدام مقوتاً موجب کاهش صفها شد اما مجدداً با افزایش قیمت سوخت در کشور همسایه جاذبه قیمتی موجب شد بخش قابل توجهی از مردم به فروش سهمیه سوخت موجود در کارتهای خود روی آورند؛ جایگاهداران نیز همان حداقل سوختی که در اختیار داشتند را سمت فروش غیرمجاز سوق دادند.
سپاهی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقدامات ما این بود که خودروهایی که در طول روز پس از یک مرحله سوختگیری مجدداً در جایگاه حضور پیدا میکردند را شناسایی کردیم و به این ترتیب 138 کارت سوخت را در لیست سیاه قرار دادیم و این اتفاق خوبی که با بهرهگیری از ظرفیت گروههای جهادی عملیاتی شد.
فرماندار ویژه چابهار اضافه کرد: شرکت نفت نیز مکلف شده تا کنترل بیشتری بر موضوع داشته باشد و دوستان دانش بنیان نیز ورود کردهاند تا از ظرفیتهای تولید نرمافزار برای کنترل و نظارتهای دقیقتر و کاهش صفهای سوخت استفاده شود.
قیمتها در بازار چابهار نجومی است
وی در زمینه نظارت بر بازار و گرانیها گفت: یکی از مشکلات اساسی که از روز اول ورودمان به چابهار گرفتار بودیم بحث قیمتهای بالایی بود که در شهرستان چابهار حاکم است؛ متاسفانه در اکثر کالاها تفاوت قیمت زیادی با دیگر نقاط داریم که از گذشته نیز وجود داشته و برای موضوع تنظیم بازار هم هر هفته جلساتی داریم اما هنوز به آن چیزی که باید برسیم نرسیدهایم. البته یکی از ایرادات اساسی عدم استقرار تعزیرات حکومتی در چابهار است.
سپاهی اظهار داشت: در فروشگاههای بزرگ توانستهایم نظارتهای خوبی داشته باشیم اما مشکل اساسی همان تعزیرات است که در چابهار استقرار ندارد و دو مرتبه نیز به استاندار گزارش کردهایم و با مدیرکل تعزیرات حکومتی استان هم صحبت شده و از نزدیک هم اوضاع را دیدهاند و انشاءالله تعزیرات ثابت هم به شهرستان خواهد آمد؛ ما در کالاهای اساسی بیش از 600 پرونده تعزیراتی داریم اما قاضی برای رسیدگی نداریم. با این وجود نظارتهای شدیدی بر بازار داریم و حتی مجازاتهایی هم بر اصنافی مانند نانواییها که برخی از آنها تخلف کرده بودند اعمال شده است.
چابهار شهرداری ندارد!
فرماندار ویژه چابهار در خصوص عملکرد شهرداری چابهار و گلایههای مردمی در این زمینه، گفت: واقعیت این است که اگر در چابهار به عنوان دومین شهر بزرگ سیستان و بلوچستان بخواهیم بگوییم آیا شهرداری داریم؟ باید بگویم خیر چابهار شهرداری ندارد؛ چرا که مشخصههای یک شهرداری یعنی برخورداری از مبلمان شهری و برخورداری از سازمانهای وابسته به شهرداری مانند پایانههای مسافربری، تاکسیرانی، قبرستانها و میادین میوه تره بار اینجا وجود ندارد و وقتی اینها را نداریم یعنی اینکه شهرداری هم نداریم.
وی تأکید کرد: شهرداری چابهار هم مثل دولت تا زمانی که خودش را متکی به نفع کند هیچ وقت سراغ درآمدهای دیگر نمیرود؛ در چابهار از گذشته دنبال درآمد فروش زمین بودهاند و تا زمانی که این راه کسب درآمد ساده وجود دارد، دنبال درآمدهای پایدار دیگر نمیروند. امروز تکلیف شده این موضوعات را باید در دستور کار قرار بدهند و مهمتر از همه اینها باید توجه داشت شهردار توسط شورای شهری انتخاب میشود که مردم انتخاب میکنند، پس مردم هم باید در انتخاب خود دقت کنند.
رئیس جمهور به اتمام راهآهن چابهار- زاهدان تاکید دارد
سپاهی درباره موضوع راهآهن چابهار- زهدان که پروژهای ملی است و بارها بودجههای کلانی به آن تزریق شده اما همچنان نیمه کاره مانده، گفت: از آنجا که بندر چابهار برای کشور اهمیت زیادی دارد و به نوعی راهبردی است و این کریدور جنوب به شمال که حتماً با احداث راهآهن تکمیل خواهد شد و پروژه بسیار مهمی است در سالهای گذشته متوقف بود یا روند کندی داشت که این روزها با تاکید رئیس جمهور به جریان افتاده است.
فرماندار ویژه چابهار افزود: این کریدور نیاز به گسترش دارد و در این دولت نیز اعتبارات خیلی خوبی برای این موضوع در نظر گرفته شده؛ البته در گذشته هم این اعتبارات بوده اما به دلایلی روند عملیاتی پروژه کند بود و اکنون شاهد این هستیم که پیشرفت خیلی خوبی دارد و تا قطعه خاش آن تکمیل شده و ادامه آن هم در دستور کار است.
وی درباره پروژه شهر فرودگاهی چابهار که همچنان بلاتکلیف مانده، گفت: یکی از ضروریات هر منطقه آزادی فرودگاه مختص به خودش است و منطقه آزاد چابهار اگر فرودگاه مختص به خودش نداشته باشد منطقه آزاد نیست. برای مثال یکی از ضروریات این است که وقتی سرمایهگذار خارجی آمد نیاز به یک سری اقدامات گذرنامهای متداول در کشور را نداشته باشد که وقتی فرودگاه در یک منطقه نظامی باشد(اشاره به فرودگاه فعلی واقع در شهرستان کنارک) این امر حتماً اجرایی نخواهد شد.
سپاهی ادامه داد: در سالهای قبل نیز سازمان منطقه آزاد مطالعاتی داشته و اقدامات خوبی هم انجام دادند اما به دلایل ایراداتی که ارتش جمهوری اسلامی از پروژه گرفت، این پروژه متوقف شد و یک ماه پیش نیز جلسهای در این رابطه در تهران تشکیل و ضرورت ایجاد فرودگاه برای آنها تشریح شد؛ اگرچه هنوز هم از جانب ارتش پذیرش نشده تا فرودگاه در مکان جانمایی شده احداث شود.
فرماندار ویژه چابهار اضافه کرد: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کردهاند به صورت کلی موافق این پروژه هستند اما حتماً نظرات ارتش مورد توجه قرار گیرد که اجرای نظراتشان کمی دشوار است. زمینی که برای اجرای پروژه انتخاب شده بهترین جانمایی ممکن برای فرودگاه است و اگر هم قرار باشد جانمایی دیگری انجام شود نیاز به زمان داریم و مطالعات جدیدی باید انجام شود؛ البته به نظر میرسد جانمایی بهتری نسبت به مکان فعلی نخواهیم داشت. امید داریم عزیزانمان در نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی بپذیرند که همین مکان برای شهر فرودگاهی عملیاتی شود.
انتهای پیام/395/ی