قطرههای ویتامین در مراکز بهداشتی آذربایجانغربی نایاب شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی، ضمن تایید کمبود قطره ویتامین در مراکر بهداشتی این استان، گفت: وضعیت فعلی به صورت کشوری است و ارتباطی به استان ندارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه ، نوزادان طبق قانون باید تا 2 سالگی از قطرههای ویتامین A و مولتی ویتامین استفاده کنند که این قطرهها در مراکز بهداشتی سراسر کشور باید به صورت رایگان در اختیار خانوادهها قرار گیرد.
متاسفانه طی چند ماه اخیر بر اساس گزارشات مردمی، مراکز بهداشتی این قطرهها را به صورت بسیار محدود در اختیار خانوادهها قرار میدهند حتی در اکثر اوقات این قطرهها را ندارند و خانوادهها باید با قیمتی گزاف از داروخانهها تهیه کنند.
«پریسا» یکی از شهروندان ارومیه، در این خصوص بیان کرد: چند روز پیش برای تهیه قطره آهن به مرکز بهداشت دیگاله مراجعه کردم که متاسفانه با متصدی حاضر در این مرکز گفت به دلیل کمبود بودجه از ارائه قطره ویتامین به خانوارها معذور هستیم.
وی افزود: همسرم کارگر یکی از واحدهای تولیدی است با این اوضاع اقتصادی جامعه با دو فرزند هزینههای جاری زندگی را به زور تامین میکنیم و تهیه ویتامین آهن برای فرزند خردسالم خیلی سخت شده انگار تورم و گرانی در مراکز بهداشت نیز رخنه کرده است.
شهروند دیگری که برای تهیه قرص ویتامین D و قرص شیردهی به مرکز بهداشت مراجعه کرده بود، در این زمینه گفت: دولت و مسئولان هر روز خانوادهها را تشویق به فرزندآوری میکنند این در حالی است که داروهای مکمل غذایی و برخی ویتامینها همانند گذشته در اختیار خانوادهها قرار نمیگیرد.
وی بیان کرد: اگر اوضاع مالی بهتری داشتیم برای تهیه دارو و این ویتامینها به پایگاههای بهداشت مراجعه نمیکردم که با دست خالی به خانه برگردم.
این شهروند عنوان کرد: هزینههای بهداشت در کشور خیلی بالا است و با حذف بیسر و صدای ویتامینهای مخصوص نوزادن و بزرگسالان خانودهها دچار چالش شدهاند و هر هفته حدود 10 هزار تومان فقط هزینه مولتی ویتامین است.
در همین راستا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی استان آذربایجانغربی، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: در چند ماه اخیر، سازمان غذا و دارو با کمبود بودجه مالی مواجه شده و توانایی تامین قطره آهن و برخی ویتامینها را ندارد.
امین ولیزاده، عنوان کرد: متاسفانه مادران باردار و نوزاد از گروههایی هستند که باید برخی ویتامینها را مصرف کنند و کمبود آن عوارض جبرانناپذیری را به بار میآورد و نبود آن نیز در مراکز بهداشت خانوادههای بیبضاعت را دچار چالش کرده است.
وی گفت: کمبود و یا نبود قطرههای ویتامین در مراکز بهداشت کشوری بوده و مختص استان ما نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی استان آذربایجانغربی، عنوان کرد: بر اساس تصمیمات وزارت بهداشت این ویتامینها و مکملهای غذایی که مخصوص کودکان و نوزادن است، در مراکز بهداشت مناطق کمبرخوردار استان توزیع میشود.
انتهای پیام/ن