واکنش حماس به فروپاشی کابینه رژیم اسرائیل/ درخواست برای تشکیل جبهه فراگیر ملی

واکنش حماس به فروپاشی کابینه رژیم اسرائیل/ درخواست برای تشکیل جبهه فراگیر ملی

سخنگوی حماس تحولات جاری سیاسی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین را فروپاشی و از‌هم‌گسیختگی دانست و گفت که باید از این فرصت برای مقابله با دشمن استفاده کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، فوزی برهوم، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با اشاره به تحولات سیاسی در سرزمین‌های اشغالی خواستار ایجاد موضع قوی‌تر و منسجم‌تر و تأثیرگذارتر در برابر دشمن صهیونیست شد که دچار از هم گسیختگی شده است.

او امروز چهارشنبه گفت که باید وضعیت موازنه مستمری در برابر اشغالگران ایجاد کرد تا مانع از افزایش گسترش نفوذ و تحقق اهداف آن ها در سایه فروپاشی صهیونیست‌ها شد.

برهوم در این ارتباط گفت: «این مسئله نیازمند تسریع در تشکیل جبهه ملی فراگیری است که بر راهبرد اقدام ملی مقاومت با همه ابزارها و اشکال مقاومت متمرکز شود و به بزرگداشت اقدام مقاوم در هر عرصه‌ای از وطن اشغالی برای بازپسگیری حقوق مردم فلسطین تداوم بخشد.»

او گفت که هم زمان با این اقدامات باید تحرکات دیپلماتیک و مردمی بیشتر شود تا امت در همه سطوح خود بتواند از مردم و مقاومت شجاع فلسطین حمایت کند.

نفتالی بنت، نخست وزیر چرخشی رژیم اسرائیل این هفته با «یائیر لاپید»، وزیر خارجه کابینه دیدار کرد و طی آن تصمیم گرفتند که بنت از نخست وزیری استعفا دهد و با این کار کابینه ائتلافی یک ساله آن دو سقوط کرد.

ماجرای سقوط کابینه بنت، به عدم کامیابی ائتلاف حامی این کابینه در تصویب طرح تمدید قانون آپارتاید در کرانه باختری برمی‌گردد. این قانون نژادپرستانه در پایان ماه جولای منقضی می‌گردد و تمدید آن برای صهیونیست‌ها از اهمیت به سزایی برخوردار است.

جناح اپوزیسیون اعلام کرده بودند به تمدید آن رأی نمی‌دهند؛ زیرا دولت بنت را فاقد صلاحیت اجرای آن می‌دانند. در مقابل، ائتلاف حامی کابینه بنت نیز در تصویب این طرح ناکام ماند؛ زیرا دو نماینده عرب عضو ائتلاف از دادن رأی مثبت به آن خودداری کردند.

در نتیجه این اتفاقات، «نیر اورباخ» از حزب حاکم، حمایت خود از کابینه ائتلافی را به حالت تعلیق درآورد. بعد از استعفای «عمیخای شکلی» و جدایی «عیدیت صیلمن» از ائتلاف حاکم، حالا با تعلیق عضویت از سوی نیر اورباخ عملا تعداد نمایندگان حامی کابینه ائتلافی در کنست (پارلمان رژیم اسرائیل) به کم‌تر از نصف رسید. از سوی دیگر تمدید قانون آپارتاید نیز عملا متوقف شده بود.

این دو عامل باعث شد تا بنت پیشدستی کرده و با کناره‌گیری از نخست‌وزیری، پیشنهاد انحلال کنست و برگزاری مجدد انتخابات را مطرح کند. با توجه به آرایش سیاسی احزاب و ائتلاف های برآمده از دل این آرایش، احتمال می‌رود رژیم اسرائیل برای تشکیل کابینه آتی دچار چالش شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت