نگرانی سازمان‌های حقوق بشری از همکاری گوگل و عربستان علیه منتقدان

نگرانی سازمان‌های حقوق بشری از همکاری گوگل و عربستان علیه منتقدان

برخی سازمان‌های حقوق بشری و فعالان حوزه حقوق دیجیتال از همکاری بین عربستان و شرکت گوگل ابراز نگرانی کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، گوگل کلود قصد دارد منطقه ابری جدیدی را در عربستان سعودی ایجاد و اداره کند تا راهکارهای ابری را فراهم کرده و برای مشتریان در این کشور خدمات رسانی کند.

به گزارش الخلیج الجدید، با این حال، علیرغم تضمین‌های این شرکت، فعالان و سازمان‌های حقوق بشر هشدار می‌دهند که برنامه‌های گوگل تهدیدی برای زندگی مخالفان و منتقدان  در عربستان خواهد بود.

عربستان  کارنامه سیاهی در زمینه جاسوسی از فعالان و منتقدان دارد. بر اساس گزارش‌های مختلف دولت سعودی در سال 2018  از بدافزار جاسوسی اسرائیلی «پگاسوس» برای جاسوسی از اعضای خانواده «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی که در آن سال در داخل کنسولگری عربستان در ترکیه به قتل رسید، استفاده کرد.

در سال 2019 دو کارمند سابق توییتر در ایالات متحده متهم  به جاسوسی از کاربران سعودی شدند.همچنین سال گذشته، یک امدادگر عربستانی به نام «عبدالرحمن السدحان»  به دلیل انتقاد از آل سعود در صفحه توئیتر خود به 20 سال محکوم شد.

گوگل تاکید می‌کند که از داده‌های کاربران محافظت می‌کند، اما همکاری با  عربستان نقض حقوق بشر توسط ریاض را بیشتر تسهیل می‌کند.

در حال حاضر، گوگل اعلام کرده است که می‌خواهد یک «منطقه ابری» در عربستان سعودی ایجاد کند، که این امر  باعث نگرانی فعالان  سعودی و 31 سازمان حقوق بشری از جمله سازمان عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر شده است.

این سازمان‌ها در بیانیه‌ای  اعلام کردند: «اقدام جدید  اعلام‌شده توسط گوگل، نگرانی‌هایی را ایجاد می‌کند که این «منطقه ابری» به دولت آل سعود امکان بیشتری برای  نقض حقوق بشر  می‌دهد».

«لورا اوکونن» از سازمان بین المللی  Access Nowکه مدافع حقوق کاربران دیجیتال است اعلام کرد: ایجاد یک منطقه ابری در عربستان سعودی یک تهدید برای زندگی مردم خواهد بود».

همچنین گروهی از فعالان  در حمایت از سازمان بین‌المللی مذکور از سرمایه گذاران در گوگل خواستند تا در توافق با عربستان تجدیدنظر کنند و به حقوق بشر اهمیت بیشتری بدهند، اما مدیریت اجرایی گوگل با این درخواست مخالفت کرد که به معنای پیش رفتن در مسیر احداث مرکز اطلاعات در الدمام عربستان است.

علیرغم روشن بودن مسائل سیاسی در خصوص ایجاد «منطقه ابری» در عربستان سعودی، بسیاری از مردم از نگرانی های  موجود در پس ایجاد  این سرویس آگاه نیستند.

از سوی دیگر چند نهاد بین‌المللی فعال در زمینه حقوق بشر از کشورهای عضو سازمان ملل خواستند که از اقدام مشترک در نشست جاری شورای حقوق بشر این سازمان برای الزام عربستان سعودی به تعهدات بین‌المللی خود در زمینه حقوق بشر حمایت کنند.

به گزارش سعودی لیکس، در بیانیه مشترک این نهادها که به امضای دیده‌بان حقوق بشر، سازمان عفو بین الملل و چند نهاد حقوق بشری دیگر رسیده، آمده است: مقامات سعودی 12 مارس 2022، 81  نفر را اعدام کردند که در نوع خود بزرگترین اعدام جمعی ثبت شده در دهه‌های اخیر بوده است.

سازمان‌های مذکور همچنین تاکید کردند که اگر فشار بین المللی مداومی به عربستان وارد نشود، پیشرفتی در زمینه حقوق بشر و آزادی‌ها در این کشور صورت نخواهد گرفت.

سازمان حقوق بشری بر ضرورت افزایش نظارت شورای حقوق بشر سازمان ملل بر وضعیت حقوق بشری عربستان تاکید کردند و خواستار همکاری اعضای این شورا برای اطمینان از ادامه نظارت بر این وضعیت و انتشار جزئیات درباره آن شدند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon