۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان با شیرابه آلوده سراوان آبیاری میشود
گروه استانها- عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس با اشاره به اینکه حجم زیادی از آلودگیها، پساب صنعتی و شیرابههای سراوان وارد مزارع کشاورزی میشود گفت: بیش از ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی ما با شیرابه سراوان آبیاری میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، محمدرضا احمدی ظهر امروز در جلسه شورای اداری استان گیلان زباله دفنگاه سراوان را یک معضل اصلی برای استان گیلان و کشور برشمرد و اظهار داشت: ظرفیت تصفیهخانه سراوان باید افزایش یابد و شاهد آن باشیم که دیگر زبالهای وارد سراوان نشود.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دیگر پروژهها مربوط به مدیریت پسماند از جمله کودآلی بایستی با جدیت پیگیری و اجرا شود افزود: مباحث مربوط به رودخانههای گوهرود و زرجوب بسیار حیاتی است.
وی با اشاره اینکه حجم زیادی از آلودگیها، پساب صنعتی و شیرابههای سراوان وارد مزارع کشاورزی میشود تصریح کرد: بیش از 400 هکتار از اراضی کشاورزی ما با شیرابه سراوان آبیاری میشود که گلایه مردم رشت و خمام را به دنبال داشته است.
احمدی با اشاره به مشکلات آب و گلایههای مردم گفت: بعضی پمپاژها در مدار قرار نگرفتند بههمین دلیل بعضی مردم با مشکلات آب کشاورزی مواجه هستند از سوی دیگر در بخش نظارت بر بازار، انتظار داریم همه فرمانداران انقلابی پیگیری کنند و نظارتهای لازم را اِعمال کنند چراکه بعضی گرانیها به دست مغازهداران و باید کنترل شود.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از نانواییها تعطیل هستند و نان ندارند و این موارد باید پیگیری شود تصریح کرد: در بهسازی راههای مواصلاتی هم مشکل داریم و لازم است اقدامات اساسی در این حوزه انجام شود.
شهردار رشت نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات انجام شده پیرامون پسماند سراوان اظهار داشت: شهرداری رشت با پیگیری و دستور استاندار، جبهه بالا مدخل سراوان را در بازه زمانی 45 روزه پوشاند و قرار شد تصفیهخانه موجود در آن مکان که از گذشته احداث شده اورهال شود که در حال انجام است.
امیرحسین علوی با بیان اینکه افزایش 50 درصدی ظرفیت تصفیهخانه مذکور در دستور کار است ابراز داشت: جلسات مختلفی پیرامون پسماند سراوان تشکیل دادیم تا بتوانیم در آینده حجمی از زباله را بازیافت کنیم.
وی با اشاره به پروژه بهسازی سراوان خاطرنشان کرد: احداث حوضچههای شیرابه در این طرح پیشبینی شده است و چنانچه تصفیهخانه احداث شده ظرفیت آن حجم از شیرابه را نداشته باشد تصفیهخانه جدید با کمک شهرداری در آن مکان احداث میشود.
شهردار رشت با بیان اینکه کارخانه کود آلی هم بازساری و به مدار تصفیه اضافه خواهد شد تصریح کرد: برای تکمیل زنجیره مدیریت پسماند استان گیلان و شهر رشت نیاز مبرم به تکمیل زبالهسوز و اعتبارات احداث زبالهسوز داریم که امیدواریم سرعت پیدا کند و زبالهسوز را وارد زنجیره مدیریت پسماند رشت کنیم.
انتهای پیام/612/ی