تاراج بخشی از املاک آموزش و پرورش استان فارس توسط سودجویان/ هیئت نظارت از سوی وزارتخانه تشکیل شود
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخش اعظمی از املاک آموزش و پرورش استان فارس در سالهای گذشته به تاراج رفته و تبدیل به مجتمعهای شخصی شده است، گفت: یک هیئت نظارت تشکیل و این املاک آزاد شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، ابراهیم عزیزی عصر امروز در شورای آموزش و پرورش استان فارس با بیان اینکه "این باور ماست که تربیت کادر 50ساله دوم انقلاب اسلامی نیازمند توجه به آموزش و پرورش است"، اظهار داشت: همه اهداف نظام جمهوری اسلامی به آموزش و پرورش و اقدامات آنها در زمینه تربیت دانشآموزان گره خورده است.
وی با ابراز اینکه "نیازمند توجه به معلم و محتوا هستیم"، گفت: معلم خوب و در تراز انقلاب اسلامی قابلیت دارد که نیروی 50ساله دوم را تربیت کند، همچنین محتوای کیفی میتواند آموزههای انقلاب اسلامی را رشد و توسعه دهد که باید شوراهای آموزش و پرورش به این امر توجه کند هم در سطح شورایعالی و شورای استانها، مجلس نیز از این دو امر مهم و اساسی حمایت میکند.
عزیزی با بیان اینکه سرانه آموزشی استان فارس 5 متر و این سرانه در شیراز 30 سانتیمتر است، افزود: این سرانه یک فاجعه برای آموزش است که سرانه آموزشی کلانشهر شیراز 30 سانتیمتر باشد و وزیر باید در رأس همه پاسخگو و پیگیر باشد.
نماینده مردم شیراز و زرقان با اعلام اینکه تراکم دانشآموزان در شیراز به 40 نفر رسیده است، اضافه کرد: این موضوع کیفیت آموزش و تربیت را با مشکل مواجه کرده است و قابل توجیه نیست، ما نیز در مقابل مردم هیچ دفاعی نداریم، امید است این امر در شیراز حلوفصل شود.
عزیزی با اشاره به کمبود و بهروز نبودن تجهیزات آموزشی مدارس بهویژه در هنرستانها تصریح کرد: در هنرستانهای شیراز هنوز موتور پیکان و فولکسی که خود به موزه پیوستهاند آموزش میدهیم در حالی که باید علم و تجهیزات آموزشی بهروز باشد.
وی با تأکید به اینکه تعداد نواحی آموزش و پرورش در شیراز و زرقان با 320 هزار دانشآموز نیازمند گسترش است، عنوان کرد: ناحیه 5 شیراز برای حاشیه این شهر ضروری است و باید راهاندازی شود چراکه هیچ ناحیهای نمیتواند مشکلات روستاهای اطراف شیراز را برطرف کند.
نماینده شیراز و زرقان در مجلس افزود: برای منطقه سیاخ نیز در گذشته توافق شده است و در مجموع 2 ناحیه باید به آموزش و پرورش شیراز اضافه شود. کنار این مسئله بازنشستگان آموزش و پرورش که منشأ خدمت بودند اما خدمات رفاهی محروم هستند و یک مجموعه برای آنها نداریم تا خدمات رفاهی و تفریحی به آنها ارائه شود.
وی با اعلام اینکه "آمادگی تأمین زمین را داریم"، گفت: یک مجتمع بزرگ رفاهی ویژه بازنشستگان پایهگذاری شود تا بازنشستگان آموزش و پرورش فارس نیز از این فرصت بهرهمند شوند.
عزیزی با ابراز اینکه "دانشگاه فرهنگیان که توسط استاندار تأکید شده است، امروز نیاز دارد که تصمیم درستی درباره آن گرفته و اجرا شود"، گفت: فضاهای ورزشی از دیگر مشکلات و چالشهای آموزش و پرورش استان فارس و شیراز است، 29 میلیارد برای 37 شهرستان استان فارس کافی نیست این اعداد و ارقام پاسخ نیازهای عقبافتاده فارس را نمیدهد.
وی در پایان با بیان اینکه بخش اعظمی از املاک آموزش و پرورش فارس در سالهای گذشته به تاراج رفته و تبدیل به مجتمعهای شخصی شده است، تأکید کرد: یک هیئت نظارت تشکیل و این املاک آزاد شود چون حق مسلم دانشآموزان است اما امروز تبدیل به برجهایی با بهرهبرداری شخصی شده است.
علیرضا پاکفطرت، رئیس مجمع نمایندگان استان فارس نیز در این جلسه با تصریح به اینکه "معضلات امروز جامعه به آموزش و پرورش برمیگردد"، گفت: وقتی بودجه نیست از ورزش و پرورش زده میشود، در حالی که توجه به سلامت روح دانشآموز و معلم بسیار مهم است اما امروز برخی از دانشآموزان و معلمان ما افسرده شدند که بسیار خطرناک است و وزیر باید به این امر توجه کنند.
نماینده مردم شیراز با بیان اینکه وزارتخانه آموزش و پرورش با سیلی صورت خود را سرخ نگه میدارد اما قبل از وقوع فاجعه باید مسئولان بدانند که مشکل کجاست، افزود: اگر 10 ریال در آموزش و پرورش هزینه شود؛ 100 ریال در بهداشت و درمان صرفهجویی و 100 ریال در دستگاههای فرهنگی مثل صداوسیما صرفهجویی میشود پس نباید برای هزینهکرد آموزش و پرورش محدودیت ایجاد کرد.
پاکفطرت با اظهار اینکه مشکلات شیراز در مدارس مانند تهران است، کرد: 30 درصد جمعیت دانشآموزی استان در کلانشهر شیراز است اما فقط 15 درصد فضای آموزشی استان را دارد که بخش زیادی نیز فرسوده است.
وی با اشاره به منطقه سیاخ دارنگون گفت: با وجود اینکه یک سال است بخش شده است، اما برخی از نقاط این منطقه 70 کیلومتر با شیراز فاصله دارد، چگونه میتوان به آن خدمات داد؟ در صدرا و برخی دیگر از قسمتهای شیراز که در آینده تبدیل به بخش میشوند نیز وضعیت همینگونه است.
رئیس مجمع نمایندگان استان فارس افزود: بایستی مجلس به بخش آموزش و پرورش توجه ویژه داشته باشد، بخشی از مدارس نیز قابلیت تغییر کاربری و ارزش افزوده دارند که میتوان در راستای توسعه فضاهای آموزشی از آنها استفاده کرد.
جعفر قادری، نماینده مردم شیراز و زرقان نیز در این جلسه خاطرنشان کرد: یک ناحیه باید به حومه و دهستانهای شیراز اختصاص داده شود، چراکه سطح دسترسی به امکانات آموزشی در این مناطق پایین است و در کنکور بیعدالتی میشود.
وی با اعلام اینکه مشارکت خیّرین در استان فارس بالاست که باید وزارتخانه نیز به همین میزان توان بگذارد، عنوان کرد: فضاهای آزمایشگاهی، ورزشی و رفاهی در استان فارس و شیراز بسیار فقیر است که کنار مشارکت خیرین در آموزش، وزارتخانه در این حوزهها باید ورود کند.
قادری با تأکید به اینکه "برای دانشگاه فرهنگیان باید اهتمام جدی داشته باشید"، گفت: در زمینه هنرستانها و آینده اشتغال استان نیز انتظار داریم کمک ویژه شود.
محمدجواد عسگری، نماینده مردم داراب در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه بر تقویت هنرستانهای فارس تأکید کرد و خواستار تشکیل هنرستان ویژه کشاورزی در استان شد.
وی همچنین به فرسودگی ساختمانهای مدارس بهویژه در شهرستانهای استان اشاره کرد و گفت: قبل از وقوع فاجعه باید اقدامی برای تجهیز، بهروزرسانی و نوسازی این مدارس شود.
انتهای پیام/424/ح+