گرد و غبار بلای جان کسب و کارها در استان کرمانشاه/ ممیزی‌های مالیاتی براساس شرایط بازار باشد

گرد و غبار بلای جان کسب و کارها در استان کرمانشاه/ ممیزی‌های مالیاتی براساس شرایط بازار باشد

گرد و غبار و تعطیلی ناخواسته بازار و مشکلات مالیاتی و اشتباه برخی ممیزان مالیاتی از مهمترین مشکلات اصناف در استان کرمانشاه است که خواستار رسیدگی به آن هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، نامگذاری یکم تیرماه به نام روز ملی اصناف، نشان از جایگاه رفیع قدیمی‌ترین تشکل مدنی و اقتصادی ایران در پویایی فکری و سیاسی جامعه دارد و این تشکل بزرگ از پیشینه درخشان و تأثیرگذاری در حیات سیاسی و اقتصادی جامعه ایران به ویژه در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برخوردار است.

اصناف، صنف، بازار و بازاریان همگی لغاتی هستند که در طول دوران حیات هر کشوری برای امرار معاش و هم در مسائل سیاسی با آن برخورد داشته است و بازاریان همواره نقش مؤثری در اقتصاد کشور و همچنین به تبع آن در مسائل سیاسی ایفا کرده‌اند و خواهند کرد اما گاهی مورد بی‌مهری‌هایی نیز قرار می‌گیرند.

یکی از مشکلات اصناف و بازاریان که امسال بسیار مورد انتقاد قرار گرفته نحوه محاسبه مالیات و براساس تراکنش‌های بانکی است که البته تمهیداتی برای آن اندیشیده شده است.

اصناف نیازمند حمایت واقعی

مجتبی صفایی، نایب رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه بازار کرمانشاه در دو سال گذشته با شیوع کرونا دچار رخوت و تعطیلی شده بود اظهار داشت: این چالش به تبعیت از سراسر دنیا و کشور برای استان کرمانشاه ایجاد شد اما در شرایطی که کسب و کار رونقی نداشت و وضعیت عامه مردم دچار مشکل شده بود مقام معظم رهبری امر کردند خیران و بزرگان بازار در قالب کمک‌های مؤمنانه به میدان بیایند.

وی با اشاره به اینکه در آن زمان بازار کرمانشاه که به دلیل شیوع کرونا و عدم پذیرش توریسم نیمه تعطیل بود در زمینه لبیک به فرمان مقام معظم رهبری جزو استان‌های نخست کشور بود عنوان کرد: حدود 500 میلیون تومان از 35 هزار واحد صنفی شهر کرمانشاه جمع‌آوری شد و این واحدها نقش بی‌بدیل خود را به منصه ظهور گذاشتند.

صفایی با بیان اینکه اصناف در بزنگاه‌های حساس کشور نشان دادند که پایگاه دینی برای انقلاب بوده‌اند گفت: بعد از انقلاب در حساس‌ترین موقعیت‌ها درک کردیم که بازاریان بسیار مقید به نظام هستند و برای امنیت این کشور شهید دادند و تحت هیچ شرایطی نخواهیم پذیرفت عده‌ای با کم‌کاری و بی‌تجربگی بخواهند خدشه‌ای به اعتبار این خانواده بزرگ اصناف وارد کنند.

نایب رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه صلابت ایجاد شده بین اصناف نباید کمرنگ شود و همه از جمله اصناف و مسئولان دولتی باید تلاش کنند افزود: امروز اصناف در سنگر اقتصادی فعالیت می‌کنند و وظیفه مسئولان است که هر آنچه در توان دارند از اصناف حمایت کنند و قوانین مزاحم باید توسط مجلس برطرف شود.

صفایی گفت: با توجه به گرانی‌های اخیر که به واسطه جراحی اقتصادی و آزادسازی یارانه‌ها که اقدامی بسیار صحیح و نیازمند صبر است، بسیاری به دنبال این هستند که به دنیا مخابره کنند مردم در تعارض با نظام و حاکمیت هستند.

نایب رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند هر کسی که مردم را از آینده ناامید کند خواسته یا ناخواسته برای دشمن کار می‌کند عنوان کرد: در قانون بودجه موضوع مالیات به یک موضوع چالشی تبدیل شده و ما با این موضوع که مالیات اصناف به تراکنش‌های مالی ارجاع داده شود، مشکل داریم.

وی گفت: در این زمینه از قبل اطلاع‌رسانی نشده که هر آنچه از طریق دستگاه کارتخوان تراکنش انجام شود براساس آن مالیات تعیین می‌شود و ارتباطی با اصول فقهی مدنظر روحانیت ندارد و ما به این موضوع معترض هستیم و به ریاست جمهور انتقال داده شده و ایشان به تمام میزان و سازمان های امور مالیاتی دستور رسیدگی دادند.

صفایی افزود: وقتی اصناف از نحوه تعیین مالیات براساس تراکنش‌ها اطلاعی نداشته‌اند مشکلات بسیاری ایجاد می‌شود چه بسا سنت حسنه داد و ستد و قرض‌الحسنه نیز با این اقدام برچیده ‌شود زیرا ممکن است فردی به کسی پولی قرض داده باشد و فرد مقروض بدهی خود را از طریق کارتخوان واحد صنفی پرداخت کند اما واحد صنفی نمی‌تواند این موضوع را ثابت کند.

نایب رئیس اتاق اصناف ایران عنوان کرد: بارها یک ممیزی مالیاتی را براساس داده‌های بانکی خود و به صورت علی‌الرأس برای واحد صنفی تعیین کرده و واحد صنفی باید یک سال زمان و انرژی برای جمع‌آوری اسنادی دال بر اشتباه بودن مالیات تعیین شده صرف کند و در نهایت ممیزی می‌پذیرد که اشتباه کرده است.

صفایی افزود: از دستگاه قضایی درخواست می‌شود با این ممیزی‌ها به شدت برخورد کند زیرا گاهی رفتار و عملکرد یک کارمند می‌تواند سبب نارضایتی عده زیادی شود.

وی با بیان اینکه ما مقید به پرداخت مالیات هستیم و با مالیات گریزی مخالف هستیم گفت: سهم مالیاتی یک میلیون واحد صنفی که خرده فروش محسوب می‌شوند نزدیک به 10 هزار میلیارد تومان است اما اخیرا 30 شرکت شناسایی شده که 12 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داشته‌اند.

نایب رئیس اتاق اصناف ایران افزود: این در حالی است که ما یک میلیون واحد صنفی را ناراضی می‌کنیم اما از آن طرف تنها از 30 شرکت 12 هزار میلیارد تومان مالیات گریزی کشف شده است در صورتی که تمرکز باید روی این شرکت‌ها باشد نه واحد صنفی که اظهارنامه خود را به موقع ارائه می‌دهد و مالیات را به موقع پرداخت می‌کند و در بزنگاه‌ها حضور داشته است.

30 درصد تراکنش‌های بانکی برای مالیات اصناف محاسبه نشده است

بهمن بادکو مدیرکل امور مالیاتی استان کرمانشاه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به توافقات و اظهارنامه مالیاتی امسال اظهار داشت: ایراد و اشکالی که به سازمان امور مالیاتی وارد می‌شد ممیز محوری بود و گفته می‌شد یک ممیز مالیاتی نباید خود میزان مالیات را تشخیص دهد که این مشکل رفع شده و رویه از ممیزی محور بودن خارج شده است.

وی با اشاره به اینکه سازمان امور مالیاتی از ممیز محوری به سمت اطلاعات محوری حرکت کرده است عنوان کرد: امسال ممیز محوری وجود ندارد و ممیزها در تشخیص مالیات دخل و تصرفی ندارند.

مدیرکل امور مالیاتی استان کرمانشاه گفت: از 58 هزار اظهارنامه دریافتی 24 هزار مورد در قالب تبصره ماده 100 معاف شدند و پذیرفته شده که این تعداد از کسبه مالیات پرداخت نکنند.

وی با اشاره به اینکه از 18 هزار واحد صنفی مشمول پرداخت مالیات 6000 واحد مبلغ تعیین شده را پذیرفته‌اند و براساس تراکنش‌های مالی بین پنج تا 10 میلیون توافق کرده‌اند. 

بادکو گفت: گاهی اصناف به وسیله دستگاه کارتخوان و تراکنش‌های بانکی اقدام به کارهای خیر می‌کردند که به همین دلیل 30 درصد از تراکنش‌ها در نظر گرفته نشده است و 70 درصد تراکنش‌ها تجاری محسوب شده است.

مدیرکل امور مالیاتی استان کرمانشاه افزود: از طرف دیگر ضریب سودآوری اصناف 50 درصد محاسبه شده است به این صورت که به طور مثال چنانچه سود طلافروشی هفت درصد است 3.5 درصد برای آن محاسبه شده است.

بادکو بیان کرد: در مرحله بعد واحدهای صنفی چنانچه اظهارنامه مالیاتی را قبول نداشتند می‌توانند خوداظهاری را ارائه دهند و چنانچه به ضریب‌های سودآوری اعتراض داشته باشند و به سازمان صمت مراجعه کنند و سود کاهش یابد ما نیز می‌پذیریم.

وی گفت: مالیات‌ها نسبت به سال گذشته بسیار متعادل شده است به طوری که توافقات تبصره ما 47 درصد بوده که با تمدید 15 روزه به 60 درصد افزایش یافته و نشان دهنده این است که بازار موافق است.

مدیرکل امور مالیاتی استان کرمانشاه عنوان کرد: مشکل مالیات‌ها مربوط به سراسر کشور بود اما گرد و غباری معضلی است که گریبان تنها چند استان را گرفته و امسال بیش از هر سال دیگری مشکلات عدیده‌ای را برای بازاریان اسجاد کرده است زیرا در روزهای آلوده مردم و بازاریان ترجیح می‌دهد سلامت خود را به خطر نیندازند و از منزل خارج نشوند.

گرد و غبار بازار کرمانشاه را فلج کرده است

رضا سلیم‌ساسانی رئیس اتاق اصناف کرمانشاه با اشاره به مشکلات شیوع کرونا برای بازاریان و اصناف اظهار داشت: ریزگردها مشکلات فراوانی را برای بازاریان ایجاد کرده و در واقع بازار را فلج کرده است.

وی با اشاره به سفر قریب‌الوقوع رئیس جمهور به استان کرمانشاه عنوان کرد: با توجه به اینکه گرد و غبار تنها چند استان کشور را بیش از سایر استان‌ها درگیر کرده درخواست می‌شود مشوق‌های مالیاتی برای بازاریان کرمانشاه در نظر گرفته شود.

رئیس اتاق اصناف کرمانشاه گفت: در زمان ورود گرد و غبار به استان حتی اگر ستاد بحران تعطیلی اعلام نکند بازاریان و مردم تمایلی به فعالیت ندارند.

سلیم‌ساسانی با اشاره به اینکه 35 هزار واحد صنفی در قالب 58 اتحادیه در کرمانشاه وجود دارد که 17 درصد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده‌اند افزود: با اقدامات اقتصادی دولت در رابطه با مشکلات ارز 4200 تومانی افق‌های روشنی از بریدن دست دلالان و گشایش اقتصادی به چشم می‌خورد.

وی با اشاره به امنیت مناسب موجود در بازار عنوان کرد: بالاترین و مهمترین مقوله مورد توجه بازاریان امنیت است که به خوبی در استان تأمین شده است.

انتهای پیام /832/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon