تصاویر شگفتانگیز "تلکسوپ جیمز وب" از فضا و ستارگانی در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری!
تلسکوپ فضایی جیمز وب با ارسال تصاویر آزمایشی، قدرت واقعی خود را به رخ کشیده است و نشان داد که جانشین بیسابقهای برای تلسکوپ فضایی هابل شده است؛ این تلسکوپ تصاویری از فضا و ستارگانی در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین مخابره کرده است!
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ کار ساخت "تلسکوپ فضایی جیمز وب" از 25 سال پیش آغاز شده و سرانجام این تلسکوپ 10 میلیارد دلاری در 25 دسامبر 2021 بر فراز موشک اروپایی آریان 5 به فضا پرتاب شد.
این تلکسوپ هماکنون در مدار دومین نقطه لاگرانژ (L2) فراتر از ماه، تقریباً آماده برای مأموریتهای علمی است؛ در هفتههای گذشته این تلسکوپ با ارسال تصاویر آزمایشی، قدرت واقعی خود را به رخ کشیده است و نشان داد که جانشین بیسابقهای برای تلسکوپ فضایی هابل شده است.
یکی از این تصاویر، ستارهای در دوردست را نشان میدهد که به گفته ناسا، این عکس فقط به منظور سنجش کیفیت تلسکوپ و تنظیم 18 آینه 6 ضلعی آن برای ارائه یک تصویر هماهنگ از فاصله 1.6 میلیون کیلومتری زمین گرفته شده است.
این ستاره صد برابر کمنورتر از حدی است که چشم انسان میتواند ببیند و در فاصله 2000 سال نوری زمین قرار دارد! هر سال نوری نزدیک به 9.7 تریلیون (هزار میلیارد) کیلومتر است.
1. تصویر همترازی تلسکوپ فضایی جیمز وب از 2MASS J17554042+6551277
بعد از اتمام فرآیندی که نام آن «فازسازی خوب» بود، آینههای تلسکوپ جیمز وب که از 18 قطعه 6 ضلعی تشکیل شده است توسط هدایتگر تلسکوپ به سمت یک ستاره منفرد به نام 2MASS J17554042 + 6551277، مورد توجه قرار گرفت.
2. تصویر وب از یک موزاییک 18 ستاره
در فوریه سال 2022، "تلکسوپ فضایی جیمز وب" مجموعهای باور نکردنی از 18 ستاره را منتشر کرد که در یک پسزمینه سیاه پخش شده بودند اما تصویر یک ترفند است: همه ستارگان درخشان بالا در واقع یکی هستند و در صورت فلکی "دب اکبر" واقع شدهاند که HD 84406 نیز نامیده میشود. به نظر میرسد که تعداد آنها بسیار زیاد باشد زیرا بخشهای آینهای وب هنوز تراز کامل نشده بودند.
هر نقطه نوری پشت ستاره یک کهکشان باستانی است. منبع: NASA/STScI
یک "سلفی" از آینه های وب که توسط NIRCam گرفته شده است. منبع: ESA Webb Telescope / Twitter
یک تصویر از HD 84406 در دب اکبر که به 18 ستاره مختلف تقسیم شده است. منبع: ناسا
تصاویری در کنار هم از اسپیتزر (چپ) و وب (راست) که وضوح برتر دومی را نشان میدهد. منبع: NASA/JPL-Caltech (چپ)، NASA/ESA/CSA/STScI (راست)
انتهای پیام/