دادستان کرمان: حجم ورودی پروندهها متناسب با تعداد قضات نیست
دادستان مرکز استان کرمان گفت: حجم ورودی پروندهها متناسب با تعداد قضات ما نیست و اطاله دادرسی در این شرایط طبیعی است.
دادخدا سالاری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمان ، با بیان گرامیداشت هفته قوه قضائیه و یاد و خاطره شهدای انقلاب به ویژه شهید دکتر بهشتی و شهید سلیمانی، اظهار داشت: امنیت مردم خط قرمز دستگاه قضا است و تامین امنیت آحاد جامعه توسط حکومت باید اتفاق بیفتد در این ارتباط با کسی مماشات ندارد.
وی با اشاره به گلایه مردم از روند رسیدگی به پروندهها و اطاله دادرسی، گفت: 174 هزار پرونده در سال گذشته وارد دادسرای استان کرمان شد و ما تنها 152 قاضی داریم که حجم ورودی پرونده متناسب با تعداد قضات ما نیست و اطاله دادرسی در این شرایط طبیعی است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با بیان اینکه بر اساس آمار روزانه چیزی بین شش تا هفت هزار ورودی پرونده به دادسرای 22 بهمن کرمان است و در این دادسرا 40 قاضی داریم، ادامه داد: هر قاضی روزانه باید به 200 ارباب رجوع پاسخگو باشد و به 10 پرونده رسیدگی کند.
وی با اشاره به ترویج فرهنگ صلح و سازش و موفقیت شوراهای حل اختلاف استان کرمان در این حوزه، گفت: سال قبل چیزی در حدود 52 درصد پروندههای ارجاعی به شورای حل اختلاف استان منجر به صلح و سازش شد.
سالاری با بیان اینکه نظارت بر کار قضات و قوه قضائیه بسیار قوی است و دو نهاد نظارتی مستقیم "حفاظت اطلاعات" و "ارزشیابی قضات" بر کار قوه قضائیه و قضات نظارت دارد، افزود: خود مسئولین مجتمعهای قضائی نیز بر عملکرد قضات نظارت مستقیم دارند.
وی با اشاره به اینکه حرکت خوبی در قوه قضائیه در راستای غیرحضوری شدن مراجعات انجام شده، بیان کرد: حتی امکان برگزاری محاکمات به صورت غیرحضوری و ویدیو کنفرانس هم وجود دارد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با بیان اینکه تبادل لوایح و تنظیم شکایات نیز غیرحضوری است، ادامه داد: قوه قضائیه به سمت و سویی رفته تا در اموری که نیاز به مراجعه حضوری نیست، با استفاده از سامانه به صورت غیرحضوری انجام شود.
وی با اشاره به اینکه دغدغه ما، دغدغه مردم است و چیزی که در دادستانی پررنگ است بحث مدعیالعموم بودن آن است، گفت: 10 کارگروه داریم که در جهت آسایش، آرامش و امنیت مردم است، اگر چه این کارگروهها در حیطه کار ما نبوده و در شرح وظایف ما نیست.
سالاری با بیان اینکه کارگروه کاهش سوانح کار یکی از این کارگروهها است، افزود: هر سال آمار فوتیهای بالایی در کارگاههایی که کارگران در آن مشغول به کار هستند، داریم و به دنبال این بودیم که فوتیهای ما در این محیطها کم شود.
وی با اشاره به اینکه یک قاضی و به همراه آتشنشانی یا کارشناس فنی به منظور بازدید از کارگاهها در نظر گرفته شد، گفت: سال قبل از 495 کارگاه بازدید شد، برخی کارگاهها پلمب و به برخی کارگاهها تذکر داده شد تا رفع نقص و ایمنسازی در آنها انجام شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با بیان اینکه با اقدامات انجام شده کاهش آمار فوتیها از 13 نفر به چهار نفر را داشتیم، تصریح کرد: تمام تلاش ما بر این بود که حتی یک نان آور خانواده هم جان خود را از دست ندهد، در حالی که این اقدامات در شرح وظایف ما نبود اما در راستای تامین امنیت، آسایش و آرامش مردم و در جهت پیشگیری از وقوع جرم و ایمنسازی این کار انجام شد.
انتهای پیام/511/ن