امام جمعه زاهدان: میزان بازدارندگی مجازات‌های دستگاه قضا در وقوع جرم مشخص شود

امام جمعه زاهدان: میزان بازدارندگی مجازات‌های دستگاه قضا در وقوع جرم مشخص شود

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: حکمت مجازات بازدارندگی از وقوع جرم است و باید مشخص شود مجازات‌های دستگاه قضا تا چه مقدار در وقوع جرم بازدارنده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان ، به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان ، آیت‌الله مصطفی محامی در دیدار رئیس کل دادگستری و مسئولان قضائی استان ضمن گرامیداشت هفته قوه قضائیه عنوان داشت: یکی از افتخارات مجموعه دستگاه قضا این است که از ارکان تحقق عدالت در جامعه می‌باشد زیرا این عدالت از اهداف اسلام، ادیان الهی و انقلاب اسلامی بوده است.

امام جمعه زاهدان افزود: عدالت دارای عرصه‌های مختل بوده و عوامل متعددی در این جهت تاثیرگذار است که اقامه عدل و قسط از اهداف پیامبران الهی بوده و در شرایط کنونی نیز  بخش عمده‌ای از کار بر عهده قوه قضائیه و افتخاری برای این مجموعه است.

وی با اشاره  به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر عدم دستیابی به عدالت مطلوب در سطح جامعه خواستار تلاش مضاعف در این جهت شد و اظهار داشت: نامگذاری هفته قوه قضائیه با نام و یاد شهدا از جمله شهید بهشتی برای دستگاه قضا افتخار و مسئولیت آفرین است و همه باید از این شهید بزرگوار الگو بگیرند.

 محامی گزارش دستگاه قضا در سطح استان را در برخی حوزه‌ها امیدوار کننده و در برخی حوزه‌ها مایه تاسف عنوان کرد و ادامه داد: رشد خدمات، فعالیت‌ها، تکریم ارباب رجوع، کاهش پرونده‌ها، کاهش زمان دادرسی و تسهیل گری‌های صورت گرفته از جمله خبر‌های خوبی است که خوشحال کننده و جای قدردانی دارد و در مقابل برخی تخلفات و رتبه دار بودن استان در برخی جرایم مایه تاسف است و امیدواریم همه کسانی که قادر به نقش آفرینی در حوزه جلوگیری از وقوع جرم هستند تلاش کنند تا شاهد کاهش جرم و جنایت‌ها در استان باشیم.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان خواستار کادرسازی، به روز رسانی و آموزش نیروها از حیث اطلاعات دینی و قانونی شد و عنوان داشت: باید توجه کنیم تا رسیدگی به پرونده‌های بیشتر از کیفیت کار قضاوت کم نکند و اخلاق نیز رعایت شود که دقت و اخلاق در قضاوت بسیار موثر است.

امام جمعه زاهدان گفت: یکی از مواردی که کار را برای سیستم سخت می‌کند و گلایه مندی‌های مردم را در پی دارد آزادی یک فرد سارق بلافاصله پس از دستگیری است که شاید در این جهت به مقررات استناد می‌شود اما اتخاذ تصمیم معتدل و بدون افراط و تفریط سخت است و نیازمند یک کارشناسی جدی و آسیب شناسی با همکاری سایر دستگاه‌های مرتبط است.

وی عنوان کرد: افزایش سرقت‌ها و احساس ناامنی در بین مردم محصول اینکار شده و باید به گونه‌ای عمل شود که مجازات حالت بازدارندگی داشته باشد زیرا بخش عمده‌ای از حکمت مجازات همین بازدارندگی است و به دنبال این هستند که فرد از وقوع جرم ترس داشته باشد. اگر مجازات حالت بازدارندگی نداشته باشد یا دیر صورت گیرد و اطلاع رسانی نشود این مجازات‌ها خاصیت بازدارندگی خود را از دست می‌دهند.

محامی تاکید کرد: کار دستگاه قضا سخت، حساس، پر مشغله و نیازمند نیروهایی توانمند و با انگیزه است که بتوانند با تلاش جهادی و کار شبانه روزی فعالیت و در برابر وسوسه‌ها مقاومت کنند. رشد علمی، اخلاقی و معنوی نیاز به تلاش و برنامه ریزی دارد و در کنار آن باید بر سلامت دستگاه قضا در استان نیز حفظ شود. یک بخش در حوزه پیشگیری از فساد در دستگاه قضا کار روی جنبه های ایمانی، تعهد و انگیزه‌های الهی و بخش دیگر جنبه‌های نظارتی و حراستی است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان تاکید کرد: باید خدمات ارائه شده توسط نظام اسلامی را در مقاطع مختلف برای مردم بیان کنید تا سبب دلگرمی مردم شود و احساس کنند که دستگاه قضا پناهگاه آنها است.

محامی خواستار پیگیری حل مشکلات فاقدین شناسنامه شد و خاطر نشان کرد: این افراد انسان بوده و تعداد آن‌ها کم نیست و دستگاه‌های مختلف در این جهت مسئول هستند که باید با هم‌افزایی و همکاری در جهت حل این مشکل تلاش کنند.

همچنین در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام مصطفوی‌نیا رئیس‌کل دادگستری استان ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های دستگاه قضا در سیستان و بلوچستان افزود: مسئولیت سنگینی بر دوش قوه قضاییه نهاده شده که همه باید با تلاش و تعهد از انجام این وظیفه خطیر سربلند بیرون بیاییم و خود را خدمتگذار مردم بدانیم.

انتهای پیام/393/ن

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon