دپارتمان ویژه و پژوهشکده گردشگری در استان فارس راهاندازی میشود
گروه استانها - معاون امور گردشگری استان فارس گفت: پیشنهاد تاسیس و راهاندازی پژوهشکده گردشگری با همکاری دانشگاه شیراز داده شده که میتواند در زمینه علمیتر کردن فعالیتهای گردشگری کمک کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمد فرخزاده در دومین شورای عالی گردشگری استان ظهر امروز به ریاست استاندار فارس با اشاره به لزوم علمی کردن گردشگری و فعالیتهای مرتبط با آن اظهار داشت: با همافزایی و همکاری آموزش و پرورش و حوزه اقدامات دانش بنیان، آموزش فراگیر و کارآفرینی گردشگری میتوان گامهای موثری در جهت ارتقا سطح آگاهی مردم و نسل آینده برداشت.
وی با بیان اینکه در شورای آموزش و پرورش کارآفرینی در زمینه گردشگری و هتلداری و توریست مطرح شد تا بتوان یک رونقی به این حوزه داد، گفت: پیشنهاد تاسیس و راهاندازی پژوهشکده گردشگری با همکاری دانشگاه شیراز داده شده که میتواند در زمینه علمیتر کردن فعالیتهای گردشگری کمک کند همچنین مبحث بومیسازی رشتههای دانشگاهی هتلداری نیز مدنظر قرار میگیرد.
فرخزاده با بیان اینکه کارخانه نوآوری در استان فارس راهاندازی شده که مرتبط با مراکز رشد و دانشبنیان و فناور است، افزود: یکی از پیشنهادات این بود که شرکتهای نوپای گردشگری در این کارخانه ورود کنند و مقرر است که با توافق معاونت ریاست جمهوری دپارتمانی ویژه گردشگری، میراث و صنایع دستی در کارخانه نوآوری استان فارس ایجاد شود.
معاون امور گردشگری و زیارت استاندار فارس همچنین از تفاهمنامه با شهردار برای رونق بازار صنایع دستی خبر داد و بیان کرد: مهارتهای مرتبط با صنایع دستی در آموزش و پرورش و فرهنگسراها میتواند دنبال شود تا این رشتهها حفظ شود و توسعه یابد.
فراهم کردن بستر استخدام فارغالتحصیلان هتلداری در هتلهای فارس
محمد موذنی، رئیس دانشگاه شیراز نیز در راستای پیشنهاد ایجاد پژوهشکده گردشگری اظهارداشت: ظرفیتهای خوبی در استان است تا این پژوهشکده ایجاد و برای استفاده بهتر از فرصتهای موجود از آن استفاده شود.
وی با بیان اینکه دانشکده هتلداری دانشگاه شیراز در 2 مقطع کارشناسی و ارشد دانشجو میپذیرد، گفت: چندین طرح در حوزه گردشگری توسط اساتید دانشگاه انجام شده که نتایج آن در خدمت استانداری قرار گرفته است که در این طرحها موانع و مشکلات شناسایی و پیشنهاداتی برای رفع موانع و توسعه گردشگری ارائه شده است.
رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه طرح دیگری با عنوان نظام جامع بازاریابی گردشگری در حال تدوین است که در اختیار استان قرار داده میشود، افزود: رشتههای دیگری نیز مرتبط با موضوع گردشگری در این دانشگاه وجود دارد که میتوان از این ظرفیتها نیز استفاده کرد.
موذنی تصریح کرد: زمینه تاسیس و راهاندازی پژوهشکده فراهم است تا بتواند خروجی مفیدی برای گردشگری استان داشته باشد.
حسن سیادتان، رئیس جامعه هتلداران استان فارس نیز در این جلسه گفت: سامانه اشتغال برای فارغ التحصیلان رشتههای هتلداری دانشگاه شیراز ایجاد و زمینه استخدام آنها در هتلها فراهم شود چراکه اکنون فارغالتحصیلان را نمیشناسیم و هتلداری امری تخصصی است، نمیتوان جذب عمومی داشت.
بازارچههای دائمی صنایع دستی در شهرستانها به ویژه شیراز ایجاد شود
موید محسننژاد؛ مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس نیز در این باره عنوان کرد: برخی از هتلها با مشکل مواجه هستند که با رفع مشکل آنها میتواند به چرخه اقامتی استان بازگردد، 10 هزار نفر استخدام هتلها هستند که 40 درصد رشته تحصیلی یا رشتههای مرتبط دارند.
وی درباره صنایع دستی و مشکلات مربوط به آن نیز تصریح کرد: بناست که بازارچههای دائمی صنایع دستی در شهرستانها به ویژه شیراز ایجاد شود که میتواند به فروش و رونق بیشتر صنایع دستی کمک کند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس درباره مباحث مطرح شده درباره خانه مسافرها نیز گفت: فرایندی تعریف شده بود که شناسایی و تشکیل پرونده و دریافت مجوز انجام میشد الان براساس دستورالعمل جدید ادارات کل باید به این مسئله ورود کنند.
محسننژاد عنوان کرد: پیشنهاد این بود که کمیتهای با بخش خصوصی تشکیل شود تا پروندههای خانه مسافرها ابتدا آنجا برود و بعد به سمت ادارات کل که در این صورت صدور پروانه با سهولت بهتری انجام بگیرد و از یک ماه آینده کار مجوزها سامان مییابد.
صادرات 750 هزار دلاری صنایع دستی استان در قالب چمدانی و رسمی
مجید سلیمی، سرپرست معاونت صنایع دستی استان فارس نیز در این جلسه با بیان صادرات 750 هزار دلاری صنایع دستی استان در قالب چمدانی و رسمی در سال گذشته گفت: سالانه 900 شغل در صنایع دستی ایجاد میشود که با احتساب بافندگان، امروز 200 هزار نفر در صنایع دستی مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه وسعت زیاد استان، تعدد رشتهها و کمبود نیروی متخصص در حوزه صنایع بزرگترین مشکل است، افزود: 80 درصد از صنعتگران به صورت منفرد کار میکنند که از رساندن فعالیت خود به گردش مالی ناتوان هستد علاوه بر آن عمده هنرمندان و فعالان صنایع دستی در روستا هستند که سرویس دهی به آنها را با مشکل مواجه میکند.
سرپرست معاونت صنایع دستی استان فارس بیان کرد: نقشه عملیاتی جامع علمی و به روز در حوزه صنایع دستی وجود ندارد و بخش قابل توجهی از صنایع دستی استان به دیگر استانها میرود که درآمد مالی آن به استان نمیرسد.
سلیمی با بیان اینکه عدم ثبات قیمت مواد اولیه و وابستگی به مواد اولیه در خارج استان از دیگر مشکلات این حوزه است، تصریح کرد: تعطیلی دبیرخانه صنایع دستی شهر شیراز به عنوان شهرجهانی از دیگر مشکلات است که اگر با همکاری شهرداری فعال شود بخشی از مشکلات برطرف میشود.
وی عنوان کرد: تهیه طرح جامع و علمی در ایجاد برند شیراز و استفاده از مزیت بازار از اقدامات برای رفع مشکل است که به عنوان یک طرح پژوهشی در حال اجرا است و تا پایان سال به نتیجه میرسد همچنین شیراز و آباده به عنوان شهر جهانی باید دبیرخانه فعال داشته باشند.
سرپرست معاونت صنایع دستی استان فارس با بیان اینکه رویدادهای بین المللی صنایع دستی برای ایجاد بازارهای جدید بسیار ضروری است، گفت: ایجاد محله هنر و صنایع دستی در بخشی از محلات تاریخی که بیشترین تعداد کارگاهها را دارد، از جمله راهکارها برای تعریف رویدادهای جدید است.
انتهای پیام/424