جشنواره بینالمللی تئاتر کودک ـ همدان| "رادیو کمپر" جشنواره به شهرهای اطراف همدان برد
کارگردان و تهیهکننده رادیو کمپر، از سفر به شهرهای اطراف و نقاط دورتر از مرکز شهر همدان در راستای برگزاری کارگاههای نمایش رادیویی برای کودکان و نوجوانان خبر داد.
صادق داوریفر کارگردان و تهیهکننده رادیو سیار در گفتگو با خبرنگار تسنیم در همدان، درباره برگزاری کارگاههای نمایش بداهه برای کودکان و نوجوانان شهرهای اطراف همدان گفت: کمپر، یک خودروی مسافرتی است که علاوه بر قابلیت پخش فیلم و رادیو، امکانات بازیخانه سیار را نیز داراست.
وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره دو قابلیت بازیخانه سیار و رادیو نمایش کمپر، برای برگزاری کارگاههای نمایش بداهه در شهرهای اطراف استان همدان مورد استفاده قرار میگیرد تا بتوانیم جشنواره را فراتر از مرکز استان و به بخشهایی با امکانات کمتر نیز سوق دهیم.
کارگردان و تهیهکننده رادیو کمپر، درباره نحوه کارکرد این بخش گفت: در این کمپر، کودکان و نوجوانان به واسطه بازیخانه، اطراف ماشین جمع میشوند و با استفاده از سادهترین نوع نمایش رادیویی، با مفهوم نمایش آشنا میشوند. در واقع درون این کارگاه بچهها با ایده، بازیگری، متن و ابعاد مختلف یک نمایش آشنا میشوند.
داوریفر، ادامه داد: هدف ما از اجرای رادیو کمپر، این است که بتوانیم جشنواره را به فراتر از مرکز شهر نیز سوق دهیم و بتوانیم در نقاط مختلف، شامل شهرها و روستاهای اطراف همدان نیز، به اجرای نمایش بپردازیم. بنابراین در تمام شش روز جشنواره، ما در یکی از مناطق اطراف شهر اجرا خواهیم داشت.
وی افزود: هدف کلی ما این است که بتوانیم به توسعه و گسترش فرهنگ و هنر، در یک جریان سیال و سیار، کمک کنیم بنابراین همیشه مقصد ما شهرستانها، و روستاهای دور افتاده و کم برخوردار هستند. مسئله اینجاست که بسیاری از افراد سفر را از مبدأ برای علاقه و لذت انتخاب میکنند؛ اما تلاش ما این است که بتوانیم مردمان مقصد را نیز در لذت سفر شریک کنیم. البته این لذت از جنس نمایش و تئاتر است، بنابراین تعاملی که بین رادیو سیار با کودکان و نوجوانان شکل میگیرد، یکی از اهداف کلی ماست.
کارگردان و تهیهکننده رادیو کمپر تصریح کرد: در این کارگاه ایده نمایش و قصه آن، از دل گفتوگوهایی که با کودکان و نوجوانان حاضر در صحنه داریم، به دست میآید. علی جانبالهی به عنوان یک بازیگر با بچهها بازی خلاق انجام میدهد و سپس آنها را برای اجرای نمایش آماده میکند؛ بنابراین در طول دو یا سه ساعتی که کارگاه برگزار میشود، سعی میکنیم که دغدغههای بچهها را شناسایی کنیم؛ زیرا این مسائل پس از گفتگو و بررسی، تبدیل به ایده بداهه و در نهایت یک قصه واحد میشود که میتواند شکل کلی و ساده نمایش را به آنان نشان دهد.
وی افزود: شرکتکنندگان ورکشاپ نمایش رادیویی، سپس نمایشهای کوتاه رادیویی خودشان را به صفحه رادیوکمپر میفرستند تا در روز آخر به عنوان پروژه مشترک پخش شود.
داوریفر از ساخت مستند بزرگداشت جشنواره تئاتر کودک و نوجوان خبر داد و گفت: این نخستین دوره است که ما در این جشنواره حضور داریم، البته قبلاً در رویدادهای دیگری نظیر جشنواره فیلم مستند و جشنواره فیلم فجر نیز حضور داشتهایم. تفاوت این رویداد برای ما در این است که ساخت مستندهای بزرگداشت جشنواره، با یک ایده خلاقه در مسیر سفر، به ما سپرده شده است، بنابراین تمام رویدادهایی که در طول سفر و کارگاهها شکل میگیرد، بخشی از این مستندات، خواهد بود.
بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، از اول تا ششم تیرماه سال 1401 با شعار «تئاتر، پرواز پروانههای خیال» در شهر تاریخی همدان برگزار میشود.
انتهای پیام/