تعداد افراد مبتلا به وبا در استان کردستان افزایش یافت
تعداد افراد مبتلا به وبا در استان کردستان روند افزایشی گرفت و تعداد بیماران از ۱۳ نفر به ۱۷ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، وبا یکی از بیماریهای واگیردار عفونی است که تنها سبب بروز بیماری در میان انسانها میشود. عامل این بیماری نوعی باکتری به نام ویبریو کلرا است. سمی که این میکروب در روده باریک انسان ترشح میکند، موجب ایجاد بیماری در انسان میشود.
عامل بیماری وبا از طریق مدفوع و فاضلاب قابل انتقال بوده و زندگی در مناطق بدون بهداشت مناسب خطر ابتلاء به این بیماری را افزایش میدهد. بیماری وبا به دو روش تماس مستقیم و غیرمستقیم از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. این بیماری ممکن است از طریق تماس با چیزهای آلوده به میکروب وبا مانند دست دادن با دستهای آلوده بیماری، تماس با استفراغ یا مدفوع، ملحفه و لوازم آلوده مانند لیوان منتقل شود.
بیماری وبا در روش تماس غیرمستقیم از طریق خوردن آب آلوده به مدفوع مانند استفاده از چاهها، استخرها، جویبارها و دریاچههای آلوده منتقل میشود. خوردن سبزیجات و میوههای خام آلوده، استفاده از غذاهای پخته آلوده که توسط دست آلوده یا حشرات آلوده شده باشد، مصرف شیر و بستنی آلوده که از منابع غیرمطمئن تهیه شده باشد از دیگر روشهای انتقال وبا است.
در همین راستا از 10 روز گذشته این بیماری در استان کردستان رواج یافته و به گفته کارشناسان این حوزه منشأ خارجی داشته است. فرزام بیدارپور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در اینباره با تأیید این موضوع از افزایش تعداد افراد مبتلا به وبا در استان از 13 نفر به 17 نفر خبر داد و اظهار داشت: منشأ ابتلای تمام این افراد از کردستان عراق بوده است.
وی تعداد قطعی موارد مثبت وبا در استان را 17 نفر اعلام کرد و افزود: نتایج آزمایش همه موارد مشکوک به وبا در شهرهای استان کردستان به جز شهرستان بانه مثبت اعلام شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه یک بیماری مشکوک دیگر مبتلا به وبا نیز در بیمارستان بستری است، خاطرنشان کرد: از 17 نفر مبتلا، 14 نفر مربوط به مریوان، یک نفر سقز، یک نفر سنندج و یک نفر کامیاران است.
بیدارپور با اشاره به روند رو به افزایش موارد ابتلا به این بیماری تصریح کرد: رعایت شیوهنامههای بهداشتی مربوط به بیماری وبا به ویژه بهداشت فردی در کنترل بیماری در جامعه حائز بیشترین اهمیت است.
کارشناسان این حوزه نیز میگویند برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری و شستوشوی ظروف و سبزیجات از آب لولهکشی کلردار استفاده کرده در غیر این صورت آب را جوشانده و پس از سرد شدن مصرف کنید. همچنین در زمان شیوع بیماری وبا از خوردن سبزیجات خام پرهیز و در غیراین صورت سبزی و میوهها را قبل از مصرف با محلول پرکلرین گندزدایی و شستن با آب سالم مصرف کنید.
انتهای پیام/483/ن