بازگشت اروپا به دوران استفاده از زغال سنگ برای جایگزینی گاز روسیه
شرکت مشاوره ریستاد انرژی اعلام کرد کشورهای اروپایی در حال بررسی بازگشت به دوران استفاده از زغال سنگ برای جایگزینی کاهش عرضه گاز از سوی روسیه هستند چرا که قاره سبز با بحران شدید انرژی دست و پنجه نرم میکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از نشنال نیوز، شرکت مشاوره ریستاد انرژی اعلام کرد کشورهای اروپایی در حال بررسی بازگشت به دوران استفاده از زغال سنگ برای جایگزینی کاهش عرضه گاز از سوی روسیه هستند چرا که قاره سبز با بحران شدید انرژی دست و پنجه نرم میکند.
این شرکت که در اسلو مستقر شده است، افزود که آلمان، اتریش، ایتالیا و هلند همگی نشان دادهاند که ممکن است مجبور باشند بیشتر به زغال سنگ متکی باشند که بالاترین میزان "ردپای کربنی" را در میان سوختهای فسیلی دارد، زیرا آنها به دنبال تامین تقاضای انرژی هستند.
زونگکیانگ لو، تحلیلگر ریستاد انرژی، نیز در این باره گفت: پس از اعلام معکوس شدن سیاستها درباره سوزاندن کمتر زغالسنگ در نیروگاههای آلمان، اتریش و هلند به دلیل کاهش عرضه گاز روسیه، بحثها و تصمیمگیریهای بیشتری در مورد اقداماتی برای مقابله با بحران انرژی اروپا انتظار میرود.
وی افزود: در میان این سه کشور، آلمان انعطاف پذیری بیشتری در تعویض سوخت دارد و ما انتظار داریم که 10 گیگاوات ظرفیت زغال سنگ به بازار بازگردانده شود و این ممکن است در سال 2022 برای جبران افت تولید برق از گاز، حدود 26 تراوات ساعت برق اضافی از زغال سنگ تامین کند.
بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، سال گذشته میلادی، گاز طبیعی روسیه 45 درصد از واردات و حدود 40 درصد از تقاضای گاز اتحادیه اروپا را تأمین کرد.
اواخر ماه گذشته، 27 کشور عضو اتحادیه اروپا تصمیم گرفتند که محموله های نفت خام از روسیه را به عنوان بخشی از تحریم ها در پاسخ به حمله نظامی این کشور در اوکراین متوقف کنند، اما موافقت کردند که جریان گاز از طریق خطوط لوله را باز بگذارند.
اوکراین و برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از رهبران این اتحادیه خواسته اند که به موضوع واردات گاز طبیعی روسیه رسیدگی کنند، اما این اتحادیه به ویژه در این زمینه به روسیه متکی است.
با توجه به اینکه کشورهای اروپایی اکنون برای جایگزینی گاز به زغال سنگ روی آورده اند، قیمت زغال سنگ افزایش یافته است.
ریستاد گفت که شاخص اصلی معاملات زغال سنگ حرارتی در حال حاضر حدود 377 دلار در هر تن معامله می شود که نسبت به ابتدای سال حدود 250 دلار در هر تن افزایش نشان میدهد.
انتهای پیام/