پیشبینی افق جمعیتی ۶۰ هزار نفری برای شهر مهاجران استان مرکزی
معاون عمرانی استاندار مرکزی با بیان اینکه طرحهای توسعه شهرجدید امیرکبیر بادقت و جدیت بررسی و رسیدگی میشوند از پیشبینی افق جمعیتی ۶۰ هزار نفری در شهر مهاجران خبر داد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، مهدی زندیه وکیلی ظهر امروز در کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی استان مرکزی با اشاره به اینکه طرح قارچ سبز برای سومین بار در کارگروه امور زیربنایی مطرح میشود و در جلسات گذشته در این طرح ایراداتی بود، اظهار داشت: تپهای در شهر امیرکبیر وجود دارد که از ابتدا به عنوان یک تپه گردشگری مدنظر قرار گرفته شده و اقدامات گردشگری در آن انجام شده است، هدف از ایجاد شهر امیرکبیر یک نقطه گردشگری با فرایند خاص از جمله فعالیت گردشگری، دانشی و غیره بوده است.
وی افزود: خوشبختانه خصوصیت فیزیکی تپه این است که امکان ایجاد فضای سبز تا نوک قله وجود دارد، قبلا اقداماتی در شهر امیرکبیر انجام شد که به صورت مدون نبوده و مجدد تصمیم گرفته شد طرح علمی خوبی با ظرفیت سرمایهگذاری بخش خصوصی ایجاد شود در این راستا طرحی در جلسات قبل ارائه شد که ایراد اصلی طرح، پیوستگی با شهر خوب نبود که خواسته شد پیاده راه از کل مسیرهای شهر از روی تپه پیشبینی شود، طرحها با پکیجهای مختلف باشد تا با فازبندی اجرا شوند و در صورت نیاز به درختکاری پیوستگی در مجموعه درختکاری وجود داشته باشد که با مشاهده طرح جدید این ایرادات اصلاح و برطرف شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی تصریح کرد: امیدواریم با گونههای دیم و کم آببر بتوان فضای سبز مناسبی را در شهر امیرکبیر ایجاد کرد تا پتانسیل اصلی شهر که پتانسیل گردشگری است تقویت شود.
زندیه وکیلی عنوان کرد: تامین تمام آب برای طرح قارچ سبز از منابع پساب پیشبینی شده است و تصفیهخانهای که اجرا شده از بهترین کیفیت پساب تصفیهخانه در ایران است که حتی از آب آن بتوان برای شرب استفاده کرد و گونههایی که برای این منطقه در نظر گرفته شده از گونههای کم آببر است و در صورت اجرای طرح، باید از محیط زیست مجوز اخذ گردد.
وی در خصوص طرح الحاق زمین مهاجران گفت: تنها زمین دولتی که امکان الحاق به محدوده شهر مهاجران دارد همین زمین ارائه شده در جلسه است، چراکه زیرساختها در شهر مهاجران برای بیش از 30 هزار نفر و جمعیتپذیر است.
معاون عمرانی استاندار مرکزی ادامه داد: افق جمعیتی شهر مهاجران 60 هزار نفر بوده و قرار است به این میزان برسد و اراضی دولتی که تا به حال در محدوده وجود داشته به طور کامل استفاده شده و در نهایت نیاز به 30 هزار نفر دیگر است تا به افق 60 هزار نفر برسد چراکه زیرساختهایی با هزینه کلان مانند اجرای شبکه فاضلاب، شبکه آب و غیره در این شهر برای 60 هزار نفر ایجاد شده است.
زندیه وکیلی خاطرنشان کرد: یکی از خواستههای وزیر کشور و وزیر راه و شهرسازی تاکید بر تصویب طرحهای الحاقی است بنابراین سیاست دولت بر اجرای این طرح است، شهر مهاجران برای سرریز جمعیت اراک در نظر گرفته شده است و جمعیتی که در شهر مهاجران اسکان مییابد سرریز شهر اراک و شهر مادر است و مربوط به شازند نیست، طرحهای توسعه عمران در سه الحاق به محدوده شهرهای استان از جمله شهر میلاجرد، کمیجان، شازند وجود دارد.
معاون عمرانی استاندار مرکزی عنوان کرد: در دستورکارهای موردی طرحهای صنعتی، کشاورزی، دامپروری، گردشگری و خدمات رفاهی بین راهی مطرح شد که از 20 طرح ارائه شده به جز یک بند با همه طرحها موافقت شد.
زندیه وکیلی با اشاره به طرحهای توسعه عمران الحاق به محدوده بیان کرد: در راستای طرح جهش مسکن، تعدادی از شهرهای استان محدودهای به محدودههای شهرها الحاق شد که زمین مورد نیاز برای توسعه شهر و جمعیت پذیری در راستای طرح جهش مسکن تامین شود بنابراین با تصویب طرحها میتوان در آینده نزدیک طرح جهش مسکن را شروع کرد.
در طرح آمایش سرزمینی سرریز شهر اراک به سمت شهر جدید سوق داده میشود
"حمید انعامی" مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی در این نشست اظهار داشت: سیاستهای دولت براساس نهضت ملی مسکن و تامین زمین برای اقشار آسیبدیده است و در شهر مهاجران هدف اقتصادی مد نظر نیست و بر پایه سیاستهای دولت و طرح نهضت ملی مسکن بنا شده است، در طرح آمایش سرزمینی شهر اراک بیش از 20 سال سرریز شهر اراک به سمت شهر جدید سوق داده شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی تصریح کرد: ما موظف هستیم سرانهها را تامین کنیم، به نظر میرسد در این طرح که تنها زمین با مالکیت دولتی است گزینهای جز الحاق وجود ندارد اگر گزینه بهتری وجود داشت روی آن کار میشد.
طرح انتقال پساب به شهرجدید امیرکبیر نیازمند مجوزهای زیست محیطی است
"سید مهدی حسینی مصطفوی" سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در این نشست در خصوص طرح الحاق شهر امیرکبیر و حل مشکلات این شهر اظهار داشت: برنامهریزی انجام شود تا در تامین آب مورد نیاز شهر امیرکبیر از پساب تصفیهخانه استفاده شود تا بتوان بخشی از مشکلات شهر را برطرف کرد.
وی افزود: این طرح نیاز به مجوز محیط زیست دارد و در مستندات اخذ مجوز مشاهده نشده است اگر قبلا مجوز دریافت شده ارائه دهند در غیر این صورت نیاز است که از محیط زیست مجوز اخذ کنند.
انتهای پیام/711/ن